25.02.05
00:57
разбрах защо като цяло много много не си харесвам структурата на тялото да не кажа никак ... :cry: проблема е следния гърдите ми изглеждат малки и мизерни (като пишката ми) погледнати отпред но в профил сичко е 6 проблема е че корема ми явно е много голям :lol: той и без тва си е разширен и леко мазен но като го стегна нали изглеждат по друг начин нещата ;) надеждааа как да го стегна яко хора .
Та въпроса ми е кога да правя преси или по точно крънчове сутрин на гладно или след трен ?
пробвай да се научиш да ходуш с нон-стоп стегнат корем :wink: Иначе ще ти трябва мощно маса в гърдите
JiVk0, по интернет не става да го стегнеш брат... :)
МЯтай се на римското и почвай да бичиш жестоко пресите. ПРави до отказ на 3 серии, направо до припадък, като за теб. После вкарваш едно яко кардио, или просто ходиш 2 пъти в седмицата да караш колело из някой парк, пак до припадък. Ако се раздадеш мъжката за 3 седмици ще си тип топ.
Пък гърдите... прави яко кофички, ама здраво!! :)
Незнам, сигурно по-експертите билдъри други работи ще кажат, но аз ти гаарнтирам за това което ти казах, просто няма начин да се сбърка.
Най-важното правило е: загрявка + повторения на упражненията се правят ДО ОТКАЗ и още 2 повторения отгоре
Успехец! :)
25.02.05
18:02
Мерси наистина за да изглеждат яко гърдите с тоя корем наистина мощно маса ама те и не вървят толкоз така че ще се отдада на пресите ,но питах но няма отгожор :0 сутрин на гладно или след трен :roll:
[quote author=“JiVk0”] сутрин на гладно или след трен :roll:
Opa-opa… тука по-полека.
Нещо не видях... дебелееш ли или слабееш? Ако си с тенденция към затлъстяване и искаш да смъкваш мазнините-сутрин на гладно е идеален вариант/трудно но идеално/ Обаче ако си слаб и трудно качваш в никакъв случай на гладно, че направо ще се утрепеш, така ще се изтпщиш, че през деня ще си като газен от чивтокопитно :wink:
04.03.05
09:48
Не исках да пуськам нова тема ,... та въпроса е следния кво да правя с долната част на гърдите мнооо плопсък изглеждам направо е смешно това на дневна светлина иначе на лампите в залата и в нас добре седя що годе нз кво да прая . А нито лесно качвам нито пък свалям :) . Абе мисля че ми е малко - по лесно да дебелея ;))
начи проблема е че долната част на гърдите абе цялата вътрешна част я няма !!! за разлика от външната не че тя е мноо добре ама пак ....
[quote author=“JiVk0”]Не исках да пуськам нова тема ,... та въпроса е следния кво да правя с долната част на гърдите мнооо плопсък изглеждам направо е смешно това на дневна светлина иначе на лампите в залата и в нас добре седя що годе нз кво да прая . А нито лесно качвам нито пък свалям :) . Абе мисля че ми е малко - по лесно да дебелея ;))
начи проблема е че долната част на гърдите абе цялата вътрешна част я няма !!! за разлика от външната не че тя е мноо добре ама пак ....
Абе чудя се дали да метна една тема по вапроса, отделна, ама...
Ще ти задам върос, виждал ли си човек, който да можеда прави по 30 кофички и да има малки гърди? :) Адекватния отговор е: НЕ. Така че, прави кофички с добри повторения + лицеви с широк хват и резултата ще си дойде, спразвай принципи за добра тренировка + хранене
Успех!
Ми долната част ти е слаба, вътрешната също, външната не ти е много добре, имаш голям корем. А отколко време тренираш и какви са ти мерките. Понеже си мисля, че нямаш достатъчно маса и не си достигнал голямо ниво на развитие.
[quote author=“JiVk0”]Не исках да пуськам нова тема ,... та въпроса е следния кво да правя с долната част на гърдите мнооо плопсък изглеждам направо е смешно това на дневна светлина иначе на лампите в залата и в нас добре седя що годе нз кво да прая . А нито лесно качвам нито пък свалям :) . Абе мисля че ми е малко - по лесно да дебелея ;))
Същият съм!!!Живко ако намериш решение на проблема свиркай!Мисла,че сме ендоморфи,но понеже сме в пубертета по-трудно качваме
На мен точно в пубертета ми се струва че ще е по-лесно качването, понеже хормоналния баланс още не е много балансиран и често има тестостерон в излишък (макар че по същата причина може и да не стига и това да пречи наистина)
Пък решението според мен е търпение да си порастнат цялостно гърдите...И моите са слаби, ама какво да правя...дет е казал Александър Дюма- баща “чакай и се надявай” :wink:
В пубертета е най-бърз метаболизма,а и тогава веществата се използват за ръстеж на височина и т.н.Сориза офтопика
Здравейте! Ако ще правиш преси сутрин на гладно, недей да ядеш поне един час след това. По-добрия, според мен вариант е да правиш преси преди тренировката, непосредствено след загрявката. При всички случаи, не би могъл да постигнеш кой знае колко по отношение на прибирането на корема, ако тренираш за маса. Но и малкото ще ди дойде добре. Ааа и включи вакуумки по няколко пъти на ден.
За гърдите... маса ти трябва просто. Кофи и лежанка яко, като обаче внимаваш да не претренираш.
Поздрави!
07.03.05
11:59
[quote author=“Martin”] Ако ще правиш преси сутрин на гладно, недей да ядеш поне един час след това.
мартин,радвам се, че пак ти чета поста, но не ми стана ясно нещо :roll: .... можеш ли да ми обясниш защо е така
Когато правиш преси, коремните мускули се кръвоснабдяват в много голяма степен. Когато след това се нахраниш, коремните мускули също се “хранят”. И хипертрофират (в някаква степен). Затова е по-добре да се правят преси преди самата тренировка.
Не е много изчерптелно, но се надявам, че е разбираемо :)
Поздрави!
07.03.05
12:16
ясно, чатнах...но ако се стремиш към хипертрофия е удачно, нали ?
Ако се стремиш към хипертрофия във въпросния сектор е удачно, но малко хора имат подобна цел.... според мен :D
07.03.05
12:23
да, така си е, но все пак.... важното е, че схванах идеята :D
И още ......
Когато си в режим на покачване на мускулна маса и го правиш с успех, то масата се качва навсякъде (щеш не щеш). И тогава колкото повече тренираш (без да стигаш до локално и общо изтощение - претрениране) дадена мускулна група, тя расте. Затова много хора не правят корем, когато тренират за маса :wink:
07.03.05
13:10
като мене...:) и към края на периода се сещат, че имат и корем и решават да го потренират малко та да не се сърди :D :D