14.06.09
08:39
Каква е причината да не се препоръчва честата консумация на свински и пилешки дробчета?
Това , че на днешно време вкарват какви ли не глупости в животните и всичко това минава през черния дроб. Въпреки това , дробът си има големи +ове , не го изключвай от менюто си. 1-2 пъти седмично е добре :)
Дроб свински е препоръчително да се яде.. По-богат от него на витамини едва ли ще намерите :)
Мнението беше редактирано от tonu на 14.06.09 12:33.
И аз знам че са богати на витамини. Стана ми странна цената на свинския дроб - 3,40 - струва ми се доста малко. Има ли проблем ако примерно се яде 3-4 пъти седмично св. дроб, тъкмо да разнообразявам малко?
ако питаш мен всеки ден по малко (100-200гр) е добре така4е дроби тоо дроб брат а относно цената ти колко искаш да е все пак е суб продукт и особено ако е вносен аз го купувам на 7 лева кело ама пържен
Май холестерола е в повечко, ама ако не прекаляваш, едва ли ще ти навреди.
А и откъм цена е доста оферта :)
14.06.09
22:39
единственият минус е че задържа боклуците с които тъпчат животните, ама ако прасето е гледано на село би тряяло да е 100% чист дроба,така че бон апети :)
казано от HeartCore на 14.06.09, 19:53:
Май холестерола е в повечко, ама ако не прекаляваш, едва ли ще ти навреди.
А и откъм цена е доста оферта :)
Не трябва да свързваш холестерола постъпил от вън, като храна с този вътрешния на организма ;)
16.06.09
19:55
Да, цената е доста ниска, което може само да те радва :) Дробът е една от най-полезните храни, които можеш да приемаш :)
За колко - преди състезание на двуразови тежки тренировки съм ял всеки ден по 200-300 грама с много масло и/или сметана и ми идваше адски добре :) Сега ям 2-3 пъти седмично, пак при двуразови тренировки и пак ми е добре :) Демек - повече е по-добре, но в крайна сметка е индивидуално :)
казано от Raster на 14.06.09, 13:31:
И аз знам че са богати на витамини. Стана ми странна цената на свинския дроб - 3,40 - струва ми се доста малко. Има ли проблем ако примерно се яде 3-4 пъти седмично св. дроб, тъкмо да разнообразявам малко?
[off]
В наш’та кръчма, в Люлин се намира, се продават 200гр. панирани дробчета за 1.50лв. : )
п.п. А бирата 300млл. наливна - 60ст. Нямаше как да не го спомена това за бирата : )
[/off]
И мене много ме кефят дробчетата,ама никак не ме кефи като чета кое животно с какви хормони го тъпчели за да расте бързо и с колко се скъсявало естественото време за растеж.И ако наистина е така(не виждам защо да не е вярно хранителната индустрия по целия свят е толкова е*ана) доста от тия боклуци отиват в дроба.И после не ми се иска да го ям.
17.06.09
08:29
казано от tra^la^la на 16.06.09, 20:35:
И мене много ме кефят дробчетата,ама никак не ме кефи като чета кое животно с какви хормони го тъпчели за да расте бързо и с колко се скъсявало естественото време за растеж.И ако наистина е така(не виждам защо да не е вярно хранителната индустрия по целия свят е толкова е*ана) доста от тия боклуци отиват в дроба.И после не ми се иска да го ям.
Ми значи търсиш начини да си намериш читав дроб :)
17.06.09
14:00
На мен пък печени дробчета с лук ми харесват повече от пържените.
Mда и аз печени с лук повече харесвам. А относно дроба - понеже го купувам от месарница и предполагам е читав се чудих дали е по- добре да го купувам по- голям или по- малък, защото по- големия дроб е от по- голямо прасе, което ще е по- старо и така. Правилни ли са разсъжденията ми?
А ако трябва да избираме между телешки свински и пилешки дробчета кои са най - полезни и здравосовни ?
Мнението беше редактирано от Julius на 30.01.10 18:44.
казано от Julius на 30.01.10, 18:42:
А ако трябва да избираме между телешки свински и пилешки дробчета кои са най - полезни и здравосовни ?
+ Какви са хранителните стойности на дробеца :) ?
30.01.10
23:15
свински
свински дроб: ккал134 м4 б21 в2
пилешки дробчета: ккал119 м5 б17 в1
телешки дроб: ккал135 м4 б20 в4
казано от veronique на 30.01.10, 23:15:
свински
свински дроб: ккал134 м4 б21 в2
пилешки дробчета: ккал119 м5 б17 в1
телешки дроб: ккал135 м4 б20 в4
Мерси :)