23.01.10
19:06
Аууууу....чудна рецепта Лимка!Обаче честно казано малко притесняват количеството орехи и стафиди....не става ли мазнинно-въглехидратна калорийна бомба?Наистина сподели колко са бройките меденки от това количество продукти,за да мога да изчисля колко калории идват от мазнини и колко от въглехидрати в една ореховка.Изглеждат у-ни-кал-нооо!
Мнението беше редактирано от irenaiv на 23.01.10 19:42.
23.01.10
19:49
казано от irenaiv на 23.01.10, 19:06:
Аууууу....чудна рецепта Лимка!Обаче честно казано малко притесняват количеството орехи и стафиди....не става ли мазнинно-въглехидратна калорийна бомба?
това няма никакво значение :)
23.01.10
20:05
казано от Limka на 23.01.10, 06:55:
22/01/10
Begin to see yourself as a soul with a body rather than a body with a soul
Wayne DyerХраня се добре и редовно и с вкусни неща, не съм имала желания да преяждам от преди НГ, което за мен си е доста време...да не кажа рекорд... Дотук добре!
Ям по ред черен шоколад за десерт на обяд всеки ден, без да имам желание да изям целия шоколад - отново нещо, което ме хвърля в екстаз.
Чудесно :)
Концентрирай се върху нещата, които те карат да се чувстваш добре както краткосрочно, така и дългосрочно. Концентрирай се особено върху новите хубави неща в живота си :)
Негативните си помисли - изследвай. Задавай си въпроси и търси:
- Защо не харесвам това в огледалото?
“Защото съм едра!”
- Защо не харесвам да съм едра?
“Защото не е женствено?”
- Защо да не е женствено?”
“Защото така си мисля?
- Защо си мисля така?
“Незнам”
Щом не знаеш - разбери. Но ще ти кажа едно - ако не знаеш, защо си мислиш дадено нещо, то най-вероятно ти изобщо НЕ ГО МИСЛИШ. Т.е. ти въртиш в главата си мисъл, която не е твоя.
И понеже това не е твоя мисъл, помисли по въпроса, коя е ТВОЯТА мисъл! Погледни навътре в себе си и си дай сметка какво ТИ наистина мислиш за себе си :)
ще се радвам да го чуя :)
23.01.10
20:23
казано от Лазар Радков на 23.01.10, 19:49:
Аууууу....чудна рецепта Лимка!Обаче честно казано малко притесняват количеството орехи и стафиди....не става ли мазнинно-въглехидратна калорийна бомба?
Мислиш ли...
Може ли да обясниш защо няма значение?Защото наистина ми се иска да си ги направя,без да се притеснявам :-P
23.01.10
20:24
казано от Лазар Радков на 23.01.10, 20:05:
казано от Limka на 23.01.10, 06:55:
22/01/10
Begin to see yourself as a soul with a body rather than a body with a soul
Wayne DyerХраня се добре и редовно и с вкусни неща, не съм имала желания да преяждам от преди НГ, което за мен си е доста време...да не кажа рекорд... Дотук добре!
Ям по ред черен шоколад за десерт на обяд всеки ден, без да имам желание да изям целия шоколад - отново нещо, което ме хвърля в екстаз.Чудесно :)
Концентрирай се върху нещата, които те карат да се чувстваш добре както краткосрочно, така и дългосрочно. Концентрирай се особено върху новите хубави неща в живота си :)
Негативните си помисли - изследвай. Задавай си въпроси и търси:
- Защо не харесвам това в огледалото?
“Защото съм едра!”
- Защо не харесвам да съм едра?
“Защото не е женствено?”
- Защо да не е женствено?”
“Защото така си мисля?
- Защо си мисля така?
“Незнам”Щом не знаеш - разбери. Но ще ти кажа едно - ако не знаеш, защо си мислиш дадено нещо, то най-вероятно ти изобщо НЕ ГО МИСЛИШ. Т.е. ти въртиш в главата си мисъл, която не е твоя.
И понеже това не е твоя мисъл, помисли по въпроса, коя е ТВОЯТА мисъл! Погледни навътре в себе си и си дай сметка какво ТИ наистина мислиш за себе си :)
ще се радвам да го чуя :)
Това мноооого ми хареса!!!
23.01.10
21:02
казано от irenaiv на 23.01.10, 20:23:
Мислиш ли...
Може ли да обясниш защо няма значение?Защото наистина ми се иска да си ги направя,без да се притеснявам :-P
Докато целта ти е да имаш колкото се може по-малко мазнини (при това в контекста на настоящия си доста нисък процент мазнини) - нямам идея, с такива случаи не се занимавам. Боравя единствено и само със здраве.
Иначе има не едно и две изследвания, които показват, че в контекста на отслабването няма значение дали ядеш мазнините и въглехидратите заедно ли отделно. Хубаво е да се има предвид, че отслабване има, когато човек носи допълнително ненужно му в момента (най-вече пасивно) тегло. Ако такова тегло липсва, процесът се нарич окльощавяване. Лошото е, че то обикновено върви и със загуба на активно тегло, което вече е здравословен проблем.
Иначе в твоя случай - докато храната е твоя господар, а не ти неин, или с други думи - докато живееш, за да смяташ калории и въглехидрати, а не ядеш за удоволствие, здрве и и жизненост - нищо няма значение :)
поздрави
казано от irenaiv на 23.01.10, 20:23:
Мислиш ли...
Ти си имаш твоите си овесени бисквити за непритеснение. Това са непритеснителните ореховки на Лимка...Аз пък тиквени непритеснителни семки.Какво пише на етикета и колко калории има е без значение...Обаче наистина изглеждат много вкуссни
24.01.10
05:26
Лим, все още ли се стремиш към понижаване на ММ ?
@ Barbie - Предполагам, че не е проблем да сложиш стевия, но не мога да кажа колко пакетчета точно - предполагам 5-6 ще свършат работа. Но тогава ще трябва да понамалиш количеството ядки + стафиди - общо да са около 2.5 ч ( а не 3 ч, както ги слагам аз)
Общо 20 бр ореховки излязоха вчера, всяка от 1 с.л. смес
@ Рени - не се притеснявам вече от такива прозаични неща - сладките са направени от все полезни неща, не виждам как могат да ми навредят... Според мен орехите (дори и печени) имат по-голяма хранителна стойност за тялото, отколкото овесените трици... Дори да са ‘калорийна бомба, не ги ям всичките наведнъж, нали така? Ако те притеснява комбинацията мазно + въгл, можеш да пропуснеш стафидите и да сложиш повечко орехи....така ще са само мазнинна бомба :-)
@ Сърчице - не целя сваляне на ММ в момента, нито на мазнини. Целя да се науча да се приемам и обичам такава, каквато съм, и да мирясам и се успокоя малко. Просто да живея и да се радвам на живота. С рогите и с отказ да се приема очевидно не се получава - повече от година се мъча вече без резултат :-)
@ Лазар - тук май ще е най-дълго :)
Имам противоречиви мисли за себе си :) Веднъж се харесвам, на другия ден - не. Мисля, че това, което не ми харесва, е че 2те половини на тялото ми някак не изглеждат като части на едно тяло - горната половина си изглежда доста атлетично и изчистено; долната...хм...ами никак не изглежда така. Мисля, че не ми харесват типично женските мазнинки, за които говореше в друга тема... Те пък стават още по-типично женски, когато започна да задържам вода поради чисто физиологичн причини... Но мога наистина да се пробвам да се контрирам с въпроси, когато изпадна в подобни състояния... В най-долния ред е твърде вероятно да стои отговор от сорта ” Защото обществото харесва по-фини момичета, а аз не искам да съм аутсайдер”
Реално погледнато: хубавата пълноценна храна и ‘свободата’ от смятане и планиране (дори на ум) засега са ми се е отразили само добре - нямам промяна в обиколките (нито нагоре, нито надолу), но пък се чувствам в пъти по-добре и по-щастлива :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 24.01.10 06:00.
Лиииииииииииим :) :) Изглеждаш си наистина ама наистина ПРЕКРАСНО!!! :) А това, че мнозинството харесват “по-фини” момичета... какво те интересува ... Why are you trying to fit in when you were born to stand out??? ;) ... И аз много пъти съм се сблъсквала с неудобрението на околните, заради мускулите си, дори в семейството ми непрекъснато ми натякват, че съм щяла на мъж да заприличам и т.н., но това са глупости! Аз си харесвам мускулите и не смятам да позволявам на околните да ми набиват натрапчиви мисли! Така че разбери, че си СТРАХОТНА :) :)
24.01.10
06:25
казано от Limka на 24.01.10, 05:56:
@ Лазар - тук май ще е най-дълго :)
Имам противоречиви мисли за себе си :) Веднъж се харесвам, на другия ден - не. Мисля, че това, което не ми харесва, е че 2те половини на тялото ми някак не изглеждат като части на едно тяло - горната половина си изглежда доста атлетично и изчистено; долната...хм...ами никак не изглежда така. Мисля, че не ми харесват типично женските мазнинки, за които говореше в друга тема... Те пък стават още по-типично женски, когато започна да задържам вода поради чисто физиологичн причини... Но мога наистина да се пробвам да се контрирам с въпроси, когато изпадна в подобни състояния... В най-долния ред е твърде вероятно да стои отговор от сорта ” Защото обществото харесва по-фини момичета, а аз не искам да съм аутсайдер”Реално погледнато: хубавата пълноценна храна и ‘свободата’ от смятане и планиране (дори на ум) засега са ми се е отразили само добре - нямам промяна в обиколките (нито нагоре, нито надолу), но пък се чувствам в пъти по-добре и по-щастлива :-)
А според мен атлетичните крака са тези, които могат да тичат, скачат и преодоляват външно съпротивление с лекота :)
А обществото ... по дяволите обществото - виждал съм закръглени жени, хранещи се с всевъзможни боклуци, тотално декондиционирани и ... въпреки това не могат да се отърват от мъже около себе си. Бедни, богати, грозни, красиви (долкото мога да разбирам от мъже) всякакви мтже! Само един коментар - WTF!!!
По дяволите обществото - ето още един широко неизвестен факт - обществото не харесва хората, които приличат на тези от кориците на списанията. Обществото харесва хората, КОИТО СЕ ХАРЕСВАТ!
Сериозно трениращите жени винаги са изглеждали и винаги ще изглеждат по-секси от нетрениращите заради ЖИВОТА в тях. ЖИВОТ =
- повече енергия - имаш капацитет да праиш повече неща по-дълго
- повече сила - имаш капацитет да прави по трудни неща
- по-силна психика - увереността, че можеш да преодолееш трудни тренировки ти дава увереност, че можеш да се справиш и други неща извънспорта. А и никой не понася мрънкалници.
- повече позитивизъм - естествено следствие от тренировките
- по-добро здраве - красиви можем да бъдем единствено когато сме здрави. Сетете се за един болен човек, който е изглеждал супер!
Стига толкова.
Мазнините в краката ти са там, защото майката Природа НЕ И ПУКА ЗА ОБЩЕСТВОТО. Ако забрешеменееш когато в околността няма изобилие от храна - краката са мясотот, от което тялото ще храни зародиша. Краката са мястотот, където са складирани едни от най-големите количества DHA, есенциална за изграждането на нервната система на бебето.
Има огромно противоречие между Природа и интензивно трениране от една страна и Обществи разбирания (явно) от друга. И тук ще ти издам една тайна - писането във форумите само задълбочава проблема. И тук в BB-Team както и в друи форуми, които съм следял през годините, се образувало едно мини общество (женско), което макар да е по-адекватно от средностатистическото голямо ОБЩЕСТВО - пак провежда голяма част от глупавите му идеи.
Да те е страх от храна?
Че как ще ме страх от нещо, което АЗ мога да изям, а не то мен?! Егати простотията!
Милена, следващата стъпка е съвсем да спреш да пишеш и тренировки и да останеш само на размисли. При това на размисли различни от храна и тренировки.
поздрави
казано от Лазар Радков на 24.01.10, 06:25:
казано от Limka на 24.01.10, 05:56:
Да те е страх от храна?
Че как ще ме страх от нещо, което АЗ мога да изям, а не то мен?! Егати простотията!
поздравиТова беше СУПЕР ДОБРО изказване!!!!! :) :) :) :) :)
По дяволите обществото - ето още един широко неизвестен факт - обществото не харесва хората, които приличат на тези от кориците на списанията. Обществото харесва хората, КОИТО СЕ ХАРЕСВАТ!
Абсолютно вярно!!!
Сериозно трениращите жени винаги са изглеждали и винаги ще изглеждат по-секси от нетрениращите заради ЖИВОТА в тях.
Отново в десятката!
Да те е страх от храна?
:lol: :lol: :lol:
Милена, следващата стъпка е съвсем да спреш да пишеш и тренировки и да останеш само на размисли. При това на размисли различни от храна и тренировки.
поздрави
Тук не съм много съгласен. Дали в бележник, в личен блог или в общодостъпния му форумен вариант, тренировъчният дневник е полезно нещо. Особено за занимаващи се с кросфит. Структурирането на тренировките е по-особено и аз поне имам нужда да сверявам постоянно какво и как съм тренирал последните няколко месеца, за да мога да избера най-подходящия комплекс за следващата тренировка.
23/01/10
It’s not who you are that holds you back, it’s who you think you’re not. Author Unknown
Много готин студен истински зимен ден.
Преодолях един свой страх - карах кола по гаден заледен и заснежен път. Е, не бях сама, но и това е добро начало :)
Направих жестоока тренировка:
60 сек почивка м-у суперсериите
А1 Набирания – 4, 3, 3, 3, 2 - йеей
А2 Преден клек - 3х4 @ 50 кг, 2х4 @ 52.5 кг; юуххуууу минах психологичната граница от 50 кг :)
B1 Ab wheel - 5x30 sec
B2 Подскоци с високи колене - 5x30 sec
5 мин почивка
C1 Добро утро - 5х4 @ 60 кг
C2 Горен скрипец, подхват - 5х4 @ 60
D1 “Чистачки” за ядро с 20 кг диск - 5x30 sec
D2 Подскоци ножичка - 5x30 sec
Вървях пеша из града след това - на около минус 10-12 С улиците на Варна бяха празни...Призрачно красиво и спокойно. Колко е хубаво да си леко луд :-)
На вечеря: “фрапирано” от студа домашно вино - с малки ледени кристалчета..красота и идилия. 3-4 чаши по-късно ме осени идеята, че мога да направя кокоски по същата речепта като ореховките....нали са все ядки. Половинката веднага ме мотивира към кухнята да се отдам на вдъхновението - желязото се кове, докато е горещо :))) Амиии, станаха хубави кокоски ;)
24.01.10
07:05
казано от Vic на 24.01.10, 06:46:
Тук не съм много съгласен. Дали в бележник, в личен блог или в общодостъпния му форумен вариант, тренировъчният дневник е полезно нещо. Особено за занимаващи се с кросфит. Структурирането на тренировките е по-особено и аз поне имам нужда да сверявам постоянно какво и как съм тренирал последните няколко месеца, за да мога да избера най-подходящия комплекс за следващата тренировка.
Спор няма :)
даже не трябваше това да го пиша тук, понеже Митко ще се сърди, че му подбивам трафика :)
на мен лично ми писна да пиша тренировки в интернет и от известно време ги пиша само в тетрадка. Това, което смятам за минус е, че женските дневници почти неминуемо се превръщат в тип “кокошарник” - в повечето има основно чувство за вина, недоволство от себе си, съчувствие, страхове ... като цяло не особено градивна среда.
- ”ама това, дето го ядеш не е ли калорийна бомба?” - и ти (ако си жена) съвсем механично се се замисляш ”ами дали наистина не е калорийна бомба?” и се включва програмата:
- if action=ям, object=калорийна бомба
then result=няма да ми се смалят краката, гз .. (добавете по желание)
- ”няма нищо, че си изяла цял шоколад .. всички сме хора и имаме право да имаме момент на слабост” - без коментар!
всъщност ставал съм свидетел на това как мацка, която няма проблем с яденето и неяденето на шоколад (т.е. може да яде, може и да не яде, можеш да си вземе едно-две блокчета, може и повече - т.е. винаги тя решава) да развие мания към шоколада в следствие от това, че е почнала да си пише храната в форум (и да чете женски дневници, разбира се) - щеш-нещеш, малко или много ставаш част от колективно съзнание. А дали това е най-доброто колективно съзнание за теб ...
- ”малко са ти едрички краката, но не се притеснявай - аз моите ги свалих като правих кардио до смърт, допълвах с множество повторения за крака отвъд смъртта и гладувах, за да допълня картинката ... и накрая успях! Вярно загубих всички други мускули но най-после влязох в дънките за третокласничка, които бяха видяла в реклама в списание “Ева” - йеееей!” - без коментар ...
тъй ...
Мдам, Лазаре, много си прав за всичко. И аз зная, че е така, т.е. разумът ми е стигал до тези изводи, но има някакво вътрешно съпротивление, което още не мога съвсем да преодолея... това си е моя борба и аз съм я започнала ...но още не мога да победя... ще си извървя пътя, но ритъмът си е мой ... Посоката е известна ( и ти ми я показваш много ясно), но аз търся пътечката :)
Засега не смятам да спирам да си пиша тренировките - не защото е важно за цикличността и изготвянето им (това го следи тренерът ми), а защото ми носи някакво удовлетворение и ми е полезно. Да, вероятно с това, че ги пиша, търся някакво одобрение и мотивация отвън, вместо да я намирам в себе си....Но така или иначе моето си вътрешно одобрение и удовлетворение от тренировките си е факт. И състезанието с мене си, също...
Размислите за храна не държа да ги пиша...така или иначе те са само за...бенчмарк...т.е. отразяват по-скоро промени в отношението ми, а не терзанията ми (такива нямам относно храненето си напоследък, само се радвам )...
Мнението беше редактирано от Limka на 24.01.10 07:17.
казано от Лазар Радков на 24.01.10, 07:05:
...
- ”малко са ти едрички краката, но не се притеснявай - аз моите ги свалих като правих кардио до смърт, допълвах с множество повторения за крака отвъд смъртта и гладувах, за да допълня картинката ... и накрая успях! Вярно загубих всички други мускули но най-после влязох в дънките за третокласничка, които бяха видяла в реклама в списание “Ева” - йеееей!” - без коментар ...тъй ...
Е, неееее! Браво, Лазаре!
Днес имам изключително нервен ден, още от 04:00 ч сутринта, но това определено ме накара да се смея от сърце :lol: :lol:
Просто плаче за цитат на деня!
24.01.10
07:20
Да Милена историята познава и други хора, който след като са си затрили дневника, са си много по добре от преди ;-)
А защо считам, че Лазар го обясни.
казано от Лазар Радков на 24.01.10, 07:05:
женските дневници почти неминуемо се превръщат в тип “кокошарник” - в повечето има основно чувство за вина, недоволство от себе си, съчувствие, страхове ... като цяло не особено градивна среда.
:lol: :lol: :lol:
факт. аз май ... от известно време гледам отстрани и ми е донякъде забавно... Откровено казано, винаги съм се дразнела точно на този кокошарнически (д)ефект... от съчувствието или успокоението...никога не съм разбирала какъв точно е градивния им елемент...
И, да, воденето на стриктен хранителен дневник, ми помогна доста да задълбоча проблема си - това осъзнато, общо взето вече е в миналото...
Ще видим за тренировките...може пък на тяхното описване да гледам отстрани скоро :)
аз имам една чуденка-тези 600суинга,за 20мин,с 16ка(която никак не съответства на общата ти голяма сила),какво се водят-кардио?щото не са.и няма шанс да си стопиш краката с тях,нито да ти намалее апетита.
Вик,има смисъл да пишеш,ако сам си правиш тренировката-за да задаваш параметри,да следиш резултати,и въобще-експеримент.
Хм, за първи път благодарение на Лазар виждам много много полезни думи в женските дневници. :) И аз лично му благодаря за това включване. Красотата е въпрос на вътрешно състояние - конкретните цифри и очертания нямат никакво значение. И сама съм се убеждавала в това дори в моментите, в които съм била доста по.. закръглена от стандартното ми телосложение. Хората (говоря и за жени, и за мъже) се привличат от тези, които знаят, че са красиви. Тези, които се чувстват добре в кожата си. Тези, които излъчват позитивизъм и положителна енергия, тези, които знаят как да се усмихват. Перфектните форми и красиво лице не значат непременно красота отвътре. И най-редовно виждам навън следната ситуация: красиво девойче, страхотно тяло, но.. Празна физиономия, никаква емоция, никакъв дух. В една дискотека с 10 такива девойки и една по-закръгленка, която се забавлява и заразява с емоция околните, можеш да се басираш, че последната ще е най-симпатична на всички. Просто защото тя се чувства добре в кожата си и е щастлива от това. :)
Мъчно ми е да виждам как момичета в гонене на целта прекалено нисък % подкожни мазнини за една жена, са склонни да си докарат сериозни здравословни проблеми.. Как се гони именно този идеал, а не се търси вътрешната хармония. Как храната и тренировките стават фикс идея - и пропускането на една тренировка или изяждането на един шоколад води до депресии и самообвинения. Затова и за мен поне тренировките не са водещото - те са допълнението, което ме кара да се чувствам още по-добре, по-жизнена, по-здрава и по-енергична. Това е само едно спомагащо средство да се чувствам щастлива :)
Извинявам се на Лимка за ‘спама’, който натворявам и в момента, просто наистина се изкефих на последните мнения в дневника й.
Мнението беше редактирано от Грахче на 24.01.10 09:02.
Грахче, никак не е спам. Точно по темата е. И аз това съм го изпитвала толкова много на гърба си - никога не съм страдала от липса на внимание, въпреки че винаги съм била пълничка. И много усмихната :) В последните може би година-две някак ...забравих, че съм щастлива :)
Дени,
малко съм раздвоена как да отговоря :)
От една страна, се опитвам фокусът да не ми е сваляне (било на мускули или мазнини), а неща, които ми носят кеф (да се измъча е кеф)
От друга страна, тренировките ми ги прави Галя, на която имам пълно доверие и която е много в течение на всичките ми терзания и състояния и желания за промени (голяма част от тях дори ги е провокирала тя самата).
Суинговете са ми кардио, да. Не умерено кардио с пулс 120-140 удара в минута, но все пак кардио. Освен това ми напомнят да си използвам дупето - да, то не е напълно активирано още. Не виждам особена връзка с краката - никога не са ме заболявали краката от суингове. Ама аз и не клякам особено много. Всъщност краката си (като четириглав мускул) натоварвам основно в едничкия си ден за кросфит, когато имам ‘зелено’ за гърч по мой избор.
Относно апетита - в първата фаза на цикъла ми той и без това не е особено голям, затова и това кардио, което би било умерено за 100 кг паурлифтъри, както самата Галя казва, е в тази част от тренировките ми (в момента те са различни като тип и структура всеки две седмици спрямо цикъла ми)
Надявам се да съм отговорила на чуденката ти :)
24.01.10
09:24
Виждам,че думите ми “....въглехидратно мазнинна калорийна бомба...” са породили реакция някаква....Лазаре,аз не целя да свалям мазнини от почти месец вече.Мисля,че храната ми се разнообрази достатъчно-имам и мазнини и въглехидрати в менюто.Просто гледам всичко да е в разумните граници,защото все пак след кетонна диета йо-йо ефекта е много вероятен.Така,че моите думи бяха от моята гледна точка. Усещам как съм определена едва ли не съм като болна на тема калории...че храната ми е господар и пр.Не знам,може и да си прав....от моята камбанария нещата изглеждат така - постигнах резултата който исках,чрез 4 месечен хранителен режим и спорт....сега си се храня здравословно така,че да запазя постигнатото....така,че няма начин на този етап малко или много да не внимавам с калориите които приемам.
Не мисля,че Лимка е малко дете и че ще започне да си мисли,че като съм написала аз,или някой друг нещо,ще започне да си мисли...ама аз щом еди кой си написа че еди кое си е калорично,значи ям много...Както написах и по-рано,всеки си пише и задава въпроси от положението в което е той самият в момента.Лимка си се храни супер и не е била на такава рестрикция в приема на въглехидратите и мазнините както бях аз до скоро....така,че е нормално мен това да ме притеснява малко или много,а нея не.И да,ореховките са чудесни...и аз вече си взех орехи дори и днес ще ги направя.Споделих притеснение някакво си мое/за което вече май съжалявам/.
Извинявам се наистина,ако неволно съм обидила някой.
Лек и усмихнат ден!
Мнението беше редактирано от irenaiv на 24.01.10 09:28.
огромен брой движения.отдавна си се адаптирала към тях,и не са стимул за тялото ти
всички отговори на терзанията ти са в този пост,виждаш ли ги?виждаш ли,че “целите” ти не са твои?
кой ти посочи кои са “дефектите ти”,кой МАМКА МУ има право на това,освен самата ти?
Аз пък си мисля, че дневниците са нещо хубаво....И форумите с подобна тематика също. Ако си разумен и уверен в себе си “кокошкарската част” ще мине през мозъка ти и ще замине без да се заседява там. Лимка точно това прави......отсява постове и съвети, пък и не само тя.
Няма нищо случайно. Момента в който някой сяда на компютъра и отваря определен форум преобръща живота му. Точно върху това разсъждавах в моя дневник преди дни. Ако си силен психически ще извлечеш само ползи, ако не си ще залитнеш в грешна посока/хранителни разстройства, претрениране/, с последствията на които ще трябва да се справяш.Но това е трябвало да се случи в този момент, за да те направи по-силен, по устойчив, по-мъдър или.......да те убие.
Форумите са места където хора срещат други хора, на които им е писано да бъдат заедно, независимо от обстоятелствата. Семейни двойки се разделят и намират всъщност истинските си половинки с едно случайно влизане в подобен форум.
Форумите са в помощ на много раждали жени или пък тинейджъри да намерят здравословния път за постигане на желанат от тях форма.
И още много...
Може би този форум ще помогне на Лимка да се заобича,да се приеме, да е в хармония. С всеки нов дневник промяната е осезаема.
Пък и познанството с хората от този форум винаги е приятно. :-)
БАЛАНАС -най важното. Всяка крайност е вредна
казано от dennym на 24.01.10, 09:33:
огромен брой движения.отдавна си се адаптирала към тях,и не са стимул за тялото ти
всички отговори на терзанията ти са в този пост,виждаш ли ги?виждаш ли,че “целите” ти не са твои?
кой ти посочи кои са “дефектите ти”,кой МАМКА МУ има право на това,освен самата ти?
Хм, като видях твоята реакция, се върнах да прочета какво съм написала и написаното от мен позволява малко двусмислено тълкуване - нека уточня:
1. Първата реакция на Галя, когато се запознахме, беше: ” Колко отдавна не съм виждала толкова силно и добре изглеждащо момиче”. Посочи ми мои дефекти ЕДИНСТВЕНО и САМО свързани със стойка и дисбаланси.
2. Аз определям в каква насока работим - тя определя начина. Мисля, че е честно. Аз не искам да имам големи крака, тя не иска да ги провокира да растат с упражнения за крака.
3. С емоционалното си хранене в голяма степен се бях справила още преди да започнем да работим заедно. Но тя беше първият човек, който ми посочи, че първо трябва да се справя с определени неща на ниво ‘психика’ и че трябва да си ‘позволя’ да се обичам. Накара ме да се замисля, защо целя нещо, което вероятно не искам истински и не си позволявам да постигна на подсъзнателно ниво. Подари ми и книга на тази тематика (The love-powered diet - Най-полезната от тези, които съм чела дотук, между другото). Дори и Лазар спомена, че съм извървяла голяма част от пътя - просто...бях/ съм зациклила и имах нужда от жокер, който вие ми дадохте. И продължавате да ми давате.
4. На всички ни е ясно, че на повечето хора, които прекарват дните си седейки, задниците им не работят. И плешките. Моите не са изключение. Уча и задника си, и плешките си да работят. Все още. Трябва да кажа, че със суингове при мен се получава доста добре. Въпреки че са по много бройки. Е, разбира се, правя и много други гъзо-събуждащи упражнения :)
Понеже сте заформили една интересна дискусия, ще си позволя и аз да изкажа мнение...
1. Всеки един проблем, разискван дълго време, придобива все по - големи размери в очите на разискващите го;
2. Четенето на чужди дневници може да насочи нечие мислене в дадена грешна посока, но на практика ползите от воденето и четенето са повече от недостатъците;
3. Въглехидратно-мазнинната калорийна бомба си е точно такава - в случая въпросът опира повече до изключенията, които можем да направим, когато се храним под режим. В този смисъл нечий дневник може да ни изкара от уж стабилно създадения ред;
4. Мотивацията и свързаното с нея одобрение на околните - ние сме социални съшества, най - естественото нещо е да тъсим одобрение от околните, което пък ни мотивира на свой ред. Голяма част от съфорумците в реалния живот нямат “фитнес” среда - намират я тук. А тя е важна за не само като коректив за правилното изпълнение на тяга.
И като цяло, когато човек се замисля твърде много върху нещата, той обикновено 1. ги преувеличава като значимост; 2. пропуска други, по-важни и по-хубави.
24.01.10
18:18
@ Ирена
Иренка, ти май се обиди нещо :) Уважавам правото на избор на всеки човек и се старая това да става ясно. Разбира се, това не винаги се получава, особено като вземем предвид спецификата на интернет коуникацията :) Та, ако се си почувствала засеганата, да знаеш - нямам нищо срещу теб.
Просто определени идеи не ми допадат. А когато не смятам нещо за добро, заявявам го и се аргументирам. При подобно нещо винаги, ама абсолютно винаги е има хора, които да са съгласни с мен, както и такива - които няма да са съгласни. Процентно съотношения няма как да коментираме. И какво остава в крайна сметка? ИЗБОРЪТ :) Нито повече, нито по-малко :)
@ Дива
Дивичка, и ти се засегна нещо :) Сега ще ти споделя малко малко наблюдения от последните 6 години по форумите за хранене и трениране - писането на дневници е само един ЕТАП. Нуждата от него идва в даден момент и си отива в друг. Т.е. нуждата идва, когато подобен дневник ти е полезен. Отива си, когато престане да ти бъде полезен :)
В един момент и твоята потребност да пишеш в дневник ще изчезне. До тогава - наслаждавай му се, дневникът е забавно нещо (зависи как си го направиш де :) ) и до един момент има полза от него.
@ Поли
Здравей Поли :) Мога да се съглася с част от нещата, които си написала.
В момента, в който започнеш да имаш нужда от одобрението на останалите, автоматично ставаш зависим и от липсата на одобрение, както и от неодобрението. Виж какво съм написал на Дива :)
поздрави и усмивки :)
Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 24.01.10 18:19.
24/01/2010
Believe in your dreams and they may come true; believe in yourself and they will come true
Unknown author
Много готин ден, много готина тренировка на открито...въобще...супер кеф е да е бяло и студено :)
Кросфит, Нанси:
5х:
400 м бягане
15 ОХ клека с 30 кг
19:00
едно кученце-бебе бягаше на стадиона с голямото си тумбаче. Голям сладур :)
привет!
тренираш изключително яко ;) много ме радват хора като теб!
имам въпрос - Галя Толкингтън ли ти прави програмата?
Здравей, Фани! Благдаоря за милите думи - да, Галя Толкингтън ми прави тренировките; аз само си ги ‘изигравам’ :)
26.01.10
19:13
Лимка...на колко градуса печеш ореховките? :)
Мнението беше редактирано от irenaiv на 26.01.10 19:14.
мда,това щях да питам и аз ;)),ама трябвше ПРЕДИ да пробвам.
а,и мажеш ли тавата с масло?-залепнаха фатално,и се ядяха с остъргване
Рени: На около 200-250 градуса, някъде по средата на фурната слагам тавата
Дени: представих си картинката как сте хванали всички по една вилица/ нож и стържете :) Или мнооооого намаслена тавичка; или хартия за печене. Аз предпочитам второто - спестява доста усулия по измиването след това :) И е добре да се отлепят с шпатулка докато са още топли и меки, защото след това се втвърдяват и започват да се чупят :)
26/01/2010
To forgive is the highest most beautiful form of love.. In return you will receive untold peace and happiness.
Rober Muller
Мислих, мислих по въпроса и ....май взех, че си простих :)
Освен това направих малка стъпка към нещо, което отдавна отлагам...
казано от Vic на 31.01.10, 13:15:
http://www.crossfit.com/
Снимката от Sunday 100131...
Браво, Лимка! :cheese:
:) :) :) :) :) :) :) :)
казано от Ines на 31.01.10, 13:32:
казано от Vic на 31.01.10, 13:15:
http://www.crossfit.com/
Снимката от Sunday 100131...
Браво, Лимка! :cheese:
:) :) :) :) :) :) :) :)
В този ред на мисли