Тренировка за крака

30.01.10
16:07

Искам да питам какво ви е мнението за следната тренировка за крака , която се състои от две упражнения : клек и бедрено разгъване в следния ред :

Клек - 2 загравящи серии
      3 тежки тройки
      4 серии по 10 повторения
и бедреното разгъване - 4 серии , пирамида правя

Основната ми цел е сила при клека и маса , понеже имах сериозна травма в коляното и около 2 години ме беше страх да правя каквито и да било упражнения за крака и от средата на това лято се захванах яко да наваксвам , отначало започнах доста леко да ги тренирам краката и сега минавам на тежките тренировки и за сега виждам доста добри резултати .

30.01.10
20:28

Интересен начин на трениране 3х3 + 4х10 . Хем сила , хем издръжливост . Честно казано нямам идея как ще работи това . Иначе е хубаво да добавиш и някое повдигане за прасец .

30.01.10
20:45

Нормална тренировка, като цяло.
Предполагам, за задното бедро също си предвидил упражнения?

30.01.10
21:19

казано от Evgeni Nikolov на 30.01.10, 20:28:

Интересен начин на трениране 3х3 + 4х10 . Хем сила , хем издръжливост . Честно казано нямам идея как ще работи това . Иначе е хубаво да добавиш и някое повдигане за прасец .

Пробвах го преди време, докато се настройвах за метода 25. Не се оплаквам от 8х3 равен лег + 3х8 флайс от горен лег, или 8х3 клек, 3х8 напади, 8х3 тяга, 3х8 бедрени сгъвания. Но като цяло краката имат нужда от повече упражнения и/или повторения. Поне моите крака обичат да ги мъча.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.01.10 21:21.

31.01.10
09:47

Прасеца си го правя на калф-машина 4 серии 10 повторения . Хм за задното бедро не се бях замислял , не се ли натоварват всички глави на бедрата при клека ? А относно съвета на Trashmetal , да и аз съм чувал това за повечето упражнения , но мисля , че ако продължа със същите серии при клека и правя общо 4-5 упражнения за крака , както съм виждал в много програми , ще претоваря (като вземем предвид , че краката ми бяха доста изостанали и едва от скоро им дадох приоритет) поне за сега така мисля . За в бъдеще със сигурност ще включа поне още едно упражнение и се чудя какво да е .

31.01.10
10:50

Ами ако се водиш по пътя на логиката - бицепс, най-много две упражнения веднъж седмично. Крака - 5-6 упражнения, допустимо е да се раздели в два пъти седмично. Тоест, зависи според размера на мускулната група според мен.
Колкото до прасеца - веднъж седмично е като за Бог да прОсти. Колкото да има. Но ако имаш желанието да расте прасеца, тренирай го два пъти седмично - веднъж да е с мноооого повторения и съответно лека тежест, а следващата тренировка да е с ниски повторения за сметка на тежеста.

31.01.10
12:17

казано от Thrashmetal на 31.01.10, 10:50:

Ами ако се водиш по пътя на логиката - бицепс, най-много две упражнения веднъж седмично. Крака - 5-6 упражнения, допустимо е да се раздели в два пъти седмично. Тоест, зависи според размера на мускулната група според мен.
Колкото до прасеца - веднъж седмично е като за Бог да прОсти. Колкото да има. Но ако имаш желанието да расте прасеца, тренирай го два пъти седмично - веднъж да е с мноооого повторения и съответно лека тежест, а следващата тренировка да е с ниски повторения за сметка на тежеста.

Прав си, аз пренебрегвах прасеца си (никога не съм го тренирал), и сега изглежда супер смешно на фона на бедрата. Разваля красивата картинка - оформени бедра 60 и нещо и малко по-малко от 40 нетрениран прасец...

Мнението беше редактирано от El padre на 31.01.10 12:18.

31.01.10
13:40

Мхммммм .. началото на април започвам нова програма и според съветите ви , мисля да направя така : да добавя към краката римска мъртва тяга за задно бедро и да добавя четвърти ден(сега съм на 3 дневен сплит) в който да правя малките мусколни групи като предмишница трапец корем и 2ра тренировка за прасец по тая схема едната тренировка тежко и малко повторения , а другата обратното . Благодаря за съветите :)

31.01.10
13:47

Ти можеш да си останеш с три дневния сплит, просто първия ден да правиш две упражнения за квадрицепс (клек и разгъвания) + прасец, втория ден да тренираш горната част с няколко базови упражнения (примерно лег, набирания, по едно упр. за ръце), а на третия ден да правиш задно бедро (тяга, сгъвания) + втората тренировка за прасец.

Пример давам просто. Понеже наскоро се отвори една тема за краката пак и пича май по такава програма започна.

31.01.10
14:01

;;,;;

п.п Извинявам се, обърках темата.

Мнението беше редактирано от El padre на 31.01.10 14:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1