31.01.10
10:44
Как Мога да я ям? да я варя ли пека ли? ко да правя
Темата беше редактирана от Mraka на 31.01.10 10:44.
31.01.10
11:03
Избягвай соеви продукти.
По въпроса ти - в гуугъл има доста рецепти.
Соевата кайма е бъдещето - няма холестерол, няма мазнини - абе яката работа.
Може да я ядеш като си я сготвиш.
Даже е и мега вкусна. Особено като е ГМО.
Хапвай, хапвай - да пораснеш.
Мнението беше редактирано от tonu на 31.01.10 12:00.
31.01.10
12:09
Хаха Тони :D,
Hякъде бях чела, че вкуса бил ужасен - хората се чудят как да я овкусят, ама и през ум не им минава изобщо да не я ядат.
Не съм опитвала, предпочитам да си живея в миналото :)
31.01.10
12:36
Навремето като студент, нямаше много добавки, но пък имаше евтина соя по магазините. Имаше ситно направена симулираща кайма, имаше по едно направена симулираща соеви юфтета. По едно време майка ми, на истинската домашна кайма слагаше соева и не беше лошо, но въпрос на готварски умения.
Разбира се Mraka човек ако държи на здравословния начин на живот, и би искал да е сериозен билдер с истински постижения в спорта не би заложил на соята.
Соята се усвоява най-добре в протеиновите матрици или в кофата за боклук !
П.С. Сега сериозно - 20гр казеин + 20гр соев изолат е добра комбинация, стига соята да е качествена !
Мнението беше редактирано от Владимир на 31.01.10 12:42.
Е добре бе на 100г. соева кайма има 52% протеин, 1% мазнини, 28% въглехидрати. Бихте ли ми обяснили защо толкова я плюете, след като % протеин е най-голям и лично на мен ми се вижда доста добра фитнес храна (не че съм разбирач,а просто питам)
02.08.11
18:31
казано от TAPOUTSS на 02.08.11, 16:44:
Е добре бе на 100г. соева кайма има 52% протеин, 1% мазнини, 28% въглехидрати. Бихте ли ми обяснили защо толкова я плюете, след като % протеин е най-голям и лично на мен ми се вижда доста добра фитнес храна (не че съм разбирач,а просто питам)
Принципно соята има негативно действие за мъжа може да прочетеш има 100% теми във форума за това и в google
02.08.11
18:34
а и протеина е растителен което значи, че не съдържа пълен аминокиселинен профил :)
казано от kristiancho на 02.08.11, 18:34:
а и протеина е растителен което значи, че не съдържа пълен аминокиселинен профил :)
Непълен АК профил не означава некачествен като храна. Освен това не всичкия растителен протеин е с непълен профил.
казано от Филип Буцев на 02.08.11, 18:31:
На пазара вече се продават достатъчно пречистени соеви продукти, което превръща соята във висококачествена храна за съвременния човек. Богатото съдържание на целулоза стимулира храносмилането, а малкото калории, без намек за холестерин плюс чувство за бързо засищане, я правят предпочитана съставка в диетите за отслабване. Особено внимание трябва да й обърнат спортистите, защото те са подложени на силно физическо натоварване, нуждаят се от повече протеини и разнообразие от витамини, а тази бобова култура е изключително богата на протеини, лецитин, омега-3 полиненаситени мастни киселини, изофлавони и фитоестрогени. Те са източник и на витамини В6, В9,В12 ,Н , минерали. Витамин В12 - стимулира производството на червени кръвни телца и участва пряко в белтъчния синтез. Значението му в културизма е твърде съществено. Витамин В6 е незаменим за всеки, които иска да повиши мускулната си маса. Установено е, че подобрява мускулния метаболизъм и особено този на миокарда, а също така активно участва в обмяната на белтъците. Като особено силен стимулатор върху растежа на мускулните клетки действа витамин Н, който е коензим и участва в разграждането на въглехидратите и мастните киселини. Витамин В9 влияе върху обмяната на аминокиселинте и нуклеиновите киселини. Освен това допринася за зреенето на червените кръвни клетки в костния мозък. В соята са открити още витамин А, С и Е и то в немалки количества. В практически план трябва да се обръща внимание и върху качеството (биологичната стойност) на приемания белтък. Това означава аминокиселинният състав да съдържа достатъчно и в оптимални съотношения жизненоважни (есенциални) аминокиселини. От растителните храни добри източници на белтък са всички бобови разновидности, но на първо място е соята, наричана е дори аналог на месото.
Мнението беше редактирано от TAPOUTSS на 01.09.11 15:30.
казано от Margaritka на 02.08.11, 18:49:
Непълен АК профил не означава некачествен като храна.
От гледна точка на един бодибилдър или човек,стремящ се да прави мускули означава точно това.
01.09.11
18:51
казано от Филип Буцев на 02.08.11, 18:31:
Принципно соята има негативно действие за мъжа може да прочетеш има 100% теми във форума за това и в google
И кое е то ? Сигурно ще кажеш,че намалява тестостерона,който пък намалява , защото соята намалява холестерола . И к’во правим в крайна сметка ? ;)
Ми ядем повече яйца, за да ни се дигне тестостерона отново...
Ми много ясно ,че не я купуваме тая соя и точка :)
01.09.11
19:41
Соевият протеин е по-евтин :D А пък от пълен АК профил не съм станал машина.. :D Освен за възтановяване.. :)
казано от The Next на 01.09.11, 19:41:
Соевият протеин е по-евтин :D А пък от пълен АК профил не съм станал машина.. :D Освен за възтановяване.. :)
А ти с трици маймуни искаш да ловиш.Който иска да си купува соята и соевия протеин.Ти такъв ли пиеш и въобще пил ли си?Или чакай да позная,пиеш онази матрица на сайтек,в която уж има И друг протеин освен соев и е 70 лв за 3кг :D
“А пък от пълен АК профил не съм станал машина.. :D “-А от непълен стана ли?Май от никакъв няма да станеш,ако само седиш в тоя форум и не се размърдаш малко,чудя се как ти остава време за тренировки като си на всяка манджа мерудия.
казано от Deuce на 01.09.11, 21:46:
А ти с трици маймуни искаш да ловиш.Който иска да си купува соята и соевия протеин.Ти такъв ли пиеш и въобще пил ли си?Или чакай да позная,пиеш онази матрица на сайтек,в която уж има И друг протеин освен соев и е 70 лв за 3кг :D
“А пък от пълен АК профил не съм станал машина.. :D “-А от непълен стана ли?Май от никакъв няма да станеш,ако само седиш в тоя форум и не се размърдаш малко,чудя се как ти остава време за тренировки като си на всяка манджа мерудия.
Аз пък не разбирам какво толкова се пениш...като не те кефи, не я яж. Хората отдавна са признали соята за качествен растителен източник на протеин, не знам защо си мислиш, че като нападаш някого правиш тезата си по-правдоподобна. :)
ПП: А като гледам автора пита КАК, а не ДАЛИ да я яде.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.11 21:56.
01.09.11
21:54
Ако си мъж и не искаш да ароматизираш - по-добре не приемай соев протеин.
Ами не я ям :D По подобни въпроси няма смисъл въобще да спорим,защото това са типичните теми “за” или “против” жълтъците,вегетарианството,кросфита и прочее,при които никога не може да се стигне до едно закючение.А за нападането,прочети няколко мнения на този “защитник” на соята и сама ще прецениш защо се изказвам така.Момчето е толкова компетентно в цялата сфера на храненето и тренирането,че се опитва да просветли всеки задал въпрос във форума,всяка нова тема и т.н.Дай боже повече такива фитнес гурута във форума!
Не знам какви са останалите мнения на въпросния потребител, но така или иначе въпроса на автора беше друг. И сега виждам че всъщност първият пост е доста стар и надали все още очаква отговара :D :D :D
01.09.11
23:24
казано от Deuce на 01.09.11, 21:46:
Остава ми време за доста други неща,освен за тренировки и в последната седмица прекарвам доста по-малко и ще става още по-малко посещенията ми в този форум..А да..Да,станал съм машина от непълен АК профил,виждал ли си ме ? И къв е тоя протеин на Сайтек? Да не си вадил кристалното кълбо?
Така... Реших в продължение на 1 месец да заместя вместо пилешка пържола за вечеря - малко соеви кюфтета. Ефекта си е същия и даже станах малко по-изчистен. Така че моля не ми говорете, че соята има неблагоприятно действие за мъжа... Където и да прочета навсякъде пише, че соята е препоръчителна за активноспортуващи хора. Хем е на “кирийка” (дет му се вика) и хем ефекта си идва на място. :)
Мнението беше редактирано от TAPOUTSS на 08.09.11 20:42.