01.02.10
11:54
Здравейте, бих искал да ви попитам дали моята програма би довела до покачване на мускулна маса в определени мускулни групии оформяне на други.Тренирам 3 пъти в седмицата, сега мисля да започна през ден като редувам:
Ден 1:
1.ГЪРДИ - 5 упражнения, всяко с 4 серий по 8-9 повторения
2.БИЦЕПС - 3 упражнения , 4 серий по 8-9 повторения
3.ПРЕДМИШНИЦА - 2 упражнения 3 серий 12-15 повторения
Ден 2:
1.Гръб - 6 упражнения 4-5 серий по 9-10 повторения
2.ТРАПЕЦ - 1 упражнение 5 серий по 10-12 повторения
3.ВРАТ - 1 упражнение 5 серий - повторения до отказ ,принципно 20-25
4.ТРИЦЕПС - 3 упражнения 5 серий по 9-10 повторения
Ден3:
1.Рамо - 2 упражнения 4-5 серий по 8-9-10 повторения
2.КРАКА
И така ги редувам през ден.Целта ми е покачване на масата и силата и малко релеф в отделни части ,като краката примерно.Очаквам всякакви мнения и препоръки.Благодаря ви предварително
Първо не си дал никакви данни за себе си ! Второ моето лично мнение е ,че ще претренираш - 20 серии за гърди , 24-30 серии за гръб... много са ! Трето не си посочил и кои са тези упражнения ! Иначе това е класически тридневен сплит по който и аз лично тренирам и има ефект , но както казах твърде много упражнения и серии.
01.02.10
15:04
186 висок 103 кг .Принципно имам издръжлива и плътна мускулатура и не усещм да претренирвам.Обикновенно имам лека мускулна треска на другия ден , но мисля че това е добур показател.
01.02.10
15:05
Твоята програма би могла да доведе до покачване на мускулна маса и сила.При адекватно хранене,със сигурност ще доведе до покачване на мускулна маса и сила.Но колко мускула маса и колко сила,не мога да ти кажа.
Има други методи за постигане на гореупоменатите цели.По-кратки,по-лесни,по-бързи,по-ефективни.Намери ги.
01.02.10
15:17
Принципно за никъде не бързам...и сега си имам достатъчно маса.Тренирам с голямо удоволствие.До колкото диетата,никога не сум пазил стриктно която и да е диета.В момента просто се опитвам да се храня по-правилно без да взимам квито и да е боклуци.5-6 пъти на ден по малко .Месо,млечни продукти , ядки,зеленчуци,салати,ьляб ям много малко и то домашно приготвен.Хапвам едно малко своге преди тренировка ;)
01.02.10
19:56
Не съм сигурен , че имаш нужда от толкова много упражнения . Гръб и трапец - 7 упражнения , упражнение за врат ? Прави 3-4 упражнения , ама да са тежки , пулса да ти се вдига двойно от тях. Тяга, гребане, набирания - изпълнени правилно с тежко ще ти дадат повече маса от скрипците и повдигането за трапец.
02.02.10
21:37
Всъщност, малко съм се объркал.Права 3 упражнения за гръб,и отделно си права за трапец.Не виждам какво лошо има в това да правя врат.