Избутване на щанга с тесен хват,как се прави?

01.02.10
17:45

Здравейте,моля по-опитните от вас дадат няколко савета за това как се прави това упражнение така,че да натоварва трицепса.Каквото и да правя не усещам почти никакво напрежение в него.Понякога усещам,че работят гърдите,но колкото и да се опитвам не мога да изолирам напрежението в тях и да го насоча там където трябва.На сайта пише,че лактите трябва да са прибрани плътно до тялото,въпреки,че по-здравите момчета в залата ги разтварят,както и този.Пробвах и с прилепени лакти и пак не става.Благодаря

01.02.10
17:58

http://www.youtube.com/watch?v=S85llXmIljI

01.02.10
18:25

Експериментирай - опитай с почти раменен хват, пробвай и с много тесен. Накрая ще му хванеш цаката.
Доста е възможно, тежестите да са ти в повечко и затова да не успяваш да “изолираш”.

Мнението беше редактирано от 6th на 01.02.10 18:26.

01.02.10
18:31

сваляш щангата към слънчевия сплит, а не към гърдите; хвата да е малко по-тесен от раменния

01.02.10
20:16

Ами не мисля,че тежестите ми са много,с тежеста с която го правя ( 8 повторения) мога спокойно да направя още 2-3.Приемаме,че лактите трябва да са плътно до тялото,така ли?Може би греша траекторията по която движа щангата?

01.02.10
20:20

Някой пробвал ли е да не дръпва пръста при останалите и да го прави със стандартен хват,промяна в натоварването ?

02.02.10
06:48

Преди като правех това упражнение, го правех с тесен хват и лакти в страни и най-добре го усещах тогава.Но ако ще пробваш - загрей добре китките.

02.02.10
06:55

Важно е и кога го правиш. Ако е в началото на тренировката за трицепс е възможно да го усещаш по-слабо. Сложи го по средата. Аз преди започвах трицепса с него и трудно го усещах, но ако е второ или трето го чувствам далеч по-добре.

02.02.10
07:59

Аз го правя първо и това е упражнението, в което използвам най-голяма тежест при тренировката на трицепс. Мисля, че е основно и така е редно.

02.02.10
09:30

Зависи, кой мускул искаш да тренираш. Ако, тренираш гърди, разшери си лактите за да изолираш гърдите. Ако, тренираш трицепс, направи обратното, дръж лактите си до тялото си. Това е :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1