03.02.10
14:05
След 3 дневен прием на креатина на PrimaForce усещам лека не постояна болка в черния дроп.Пия доста вода по4 литра сигурно и ям добре притеснява ме дали не е нещо вредно да спирам ли кереатина дано да не е нищо кои знае какво моля отговорете :).Някои получавал ли е и той болки.
Щом дробът не те боли - няма проблеми. Аз не съм пил Кереатин и не мога да ти помогна!
точно това е проблема,че не знам дали не е дробът.Болката не е силна лека,но дразнеща.И аз гледах в нета дробът се намира в дясата страна там кадето е болката,ама от последното ребро на горе до диафрагмата.А мене ме боли там дето талията маи дето е таза кокала.И нагоре леко до дроба незнам,как да преценя дали ме боли черния дроб.Какеи са синтомите :).
Мнението беше редактирано от amann на 03.02.10 14:36.
Намали дозата на креатина, виж дали годността е както трябва и ако продължават болките - най-добре го спри.
Не си го взимал повече от 40 дни нали? Ползвал ли си креатинов продукт преди него?
Не съм ползвал.Годноста уж е до 21 март 2011.Дозата е един пат преди и един пат след тренировка пия я в 150-200 мл сок :)
03.02.10
18:54
Не се филмирай.Пия по-силни продукти от цее и аз усещам болки,но нищо не може да ти стане.Най-много да си въобразяваш
Вероятно става дума за Креатин Монохидрат,а не за другите форми на креатина.Нормално е да изпитваш коремни болки,болки в областта на бъбреците,главоболие и т.н.Приемай повече електролити понеже електролитния баланс по-принцип се нарушава при прием на монохидрата.Мисля че болките ти са породени от Креатина.Най-лесния начин по-който може да го докажеш е да го спреш за 2-3 дни и ако болката отшуми сам ще си направиш извода.Ако получиш диария значи определено всичко е в резултат от приема на креатина.Има още доста неща,които мога да кажа за монохидрата,но за да не правя поста прекалено дълъг засега се спирам до тук.
Незнам ето сега пък не ме боли само леко към бъбреците.Ама днес съм пил само едн доза тъи като е нетренировачен ден и ма марзеше сутринта.Е как да не се филмирам,като казват,че ако чувстваш болки начи има нещо.Незнам аз мисля,че е малко някаква контузия.Защото два три дена преди това ме болеше малко пак на това място близо до кокала там на таза и като почнах да пия се усили псоле намаля.Какво смятате да пия до края на седмицата по две дози и,ако не се подобри по една и ако тогава,вече не се подобри да го спра.
Не е монохидрат а на Примафорсе СЕЕ.Смятам до края на седмицата ако не мине да го спра за малко.Ако ми мине болката значи е от него икакво правя тогава спирам го или не :).бтв какво е това електролити :)
Мнението беше редактирано от amann на 03.02.10 19:49.
Мммм щом става дума за Креатин Етил Естер ме заинтригува понеже аз също съм го използвал,а и мои приятели също и досега не съм чул за някакви проблеми от тяхна страна,а и аз самия също нямах.Хубавото при Етил Естера е че не е необходима зареждаща доза,така че няма да е проблем да го спреш за ден-два например и да усетиш дали болката ще изчезне.Намали дозата за ден-два и после го спри.Щом усещаш болка в близост до бъбреците или в самите тях значи съм почти убеден,че е от Креатина вследствие на образувания креатинин.Колкото до електролитите-това са една голяма част от минералите в човешкия организъм-при липса или загуба на някои от тях може да настъпят тежки последствия за човешкото ни тяло от сорта на крампи,гърчове,спазми и болки в стомаха и т.н
Смятам утре и в петък да пия по една доза преди тренировка в събота и неделя да не пия и да видя какво ще стане.
Приемаш го само от 3 дни. Спри го и виж дали ще спре болката. Толкова ли е трудно?
За 2 дни ще разбереш от какво е, ако не дай боже не е нещо сериозно.
Айде със здраве! :)
Идеята е добра.Драсни в Понеделник едно постче по темата,за да разбереме дали всичко е ок.
казано от Bezkompromisen на 03.02.10, 19:46:
Вероятно става дума за Креатин Монохидрат,а не за другите форми на креатина.Нормално е да изпитваш коремни болки,болки в областта на бъбреците,главоболие и т.н.Приемай повече електролити понеже електролитния баланс по-принцип се нарушава при прием на монохидрата.Мисля че болките ти са породени от Креатина.Най-лесния начин по-който може да го докажеш е да го спреш за 2-3 дни и ако болката отшуми сам ще си направиш извода.Ако получиш диария значи определено всичко е в резултат от приема на креатина.Има още доста неща,които мога да кажа за монохидрата,но за да не правя поста прекалено дълъг засега се спирам до тук.
Абе, момче, как ще е нормално да те боли нещо бе? Ти изобщо чуваш ли се какво говориш?!
Пак съветвам потребителя с проблема - намали дозировката, смени го с друг креатин или просто не го ползвай. Не е нормално ако нещо те боли да го игнорираш.
Ей Милов- първо се научи да четеш като хората и тогава се прави на много остроумен.Никъде не съм казал да игнорира болката.Щом има някъде болка значи нещо не е както трябва и върху тялото е оказан стрес.Има нещо наречено страничен ефект или ти не си слушал за такава дума.Ако изпиеш един-два аналгина може да ти мине главоболието,но ако изпиеш 10-може да почнеш и да повръщаш-е ето на това казвам “нормално”.Тялото има специфични реакции при различните лекарства и не случайно фармацията налива милиарди за нови разработки с цел намаляване на страничните ефекти,оптимизиране на дозировката.В случая с монохидрата(макар че в крайна сметка излезе CEE) се забелязва при приема му стомашни болки,диария и болки в областта на бъбреците-не един и два случая с тези симптоми са наблюдавани.Така че е НОРМАЛНО и е възможно човек да очаква подобни нежелани реакции и странични ефекти от тялото си при консумацията на този продукт.Нормално е ако се удариш да те боли.
P.S.Приканвам всички потребители,които са решили да пишат подобни постове-разбрали неразбрали какво съм написал да ми пишат лично на мен,а не само да заемат място в самата тема с подобни писания и забележки,които меко казано изглеждат смешни.
Мнението беше редактирано от WestErn на 04.02.10 07:37.
казано от amann на 03.02.10, 14:35:
точно това е проблема,че не знам дали не е дробът.Болката не е силна лека,но дразнеща.И аз гледах в нета дробът се намира в дясата страна там кадето е болката,ама от последното ребро на горе до диафрагмата.А мене ме боли там дето талията маи дето е таза кокала.И нагоре леко до дроба незнам,как да преценя дали ме боли черния дроб.Какеи са синтомите :).
според това обяснение, май болката няма нищо общо с черния дроб ... според мен е много вероятно да си поразтегнал някое мускулче и от това да те боли ... едва ли е от креатина
И аз така зех да си мисля.Днес например болката е изчезнала почти.Мисля да пия до края на седмицата преди тренировка,а ако болката продължава начи не е от разтегнат мускул.Аз се съмнявам да не е от дигането на щангата за бицепс.Един приятел ми каза за ко дигаш 30 кила сложи още пет ма праи с читинг и аз по принцип знам,че читинга не е хубу нещо,ама се полакомях.И след тва като се калитх като махало,на другия ден ме заболя леко,след това почнах да пия и креатина и ме заболя малко повече.Ще я видя таз работа :).В понеделник ще пиша.
Ами смени го с креатин малат.Има много добра поносимост и не дразни храносмилането,черния дроб и бъбреците в нормални дози(личен опит).Освен това има приятен вкус.Не е горчив и го пиеш с удоволствие.
казано от Миро на 04.02.10, 20:39:
Ами смени го с креатин малат.Има много добра поносимост и не дразни храносмилането,черния дроб и бъбреците в нормални дози(личен опит).Освен това има приятен вкус.Не е горчив и го пиеш с удоволствие.
Е гледай, че то го е заболяло преди да почне да пие креатина, за кфо му е да го сменя.