03.02.10
14:33
На 17 съм 176см, 70кг.От 3-4 месеца си правя упражнения в къщи.Започнах с лицеви в началото и общо взето беше жалка гледка.Чисти едвам правех 4-5, сега стигам до 31-2 най-много, бавни и до долу.На лоста правех 3 сега 20.За ръцете почнах с дъмбели по 5 кг в момента съм на 12.Като цяло на сила се развих достя спрямо миналото ми положение.Понеже тия дни ще тръгвам на фитнес, въпросът ми е как да започна в началото?Около месец да правя кръгови за всичко, или понеже все пак имам някаква известна дейност през изминалите месеци, може направо да почна например пон- гърди и бицепс, сряда- гръб и трицепс, петък нямам особена идея, но като цяло смятам крака, рамо и евентуално корем.
Поне 3 месеца кръгови.., кога да правиш сплит ще усетиш в процеса. Ако целта е отслабване по-добре кръгови по-дълго.
Въпреки, че си тренирал вкъщи първия месец най-вероятно след всяка тренировка ще имаш мускулна треска.
Кръгова, по която аз тренирах в началото беше:
гърди
1. Повдигане щанга от лег (през ден редувах лег полулег) 3х12-15
2. Флайс от полулег (тук също редуване като винаги е срещуположно на горното упражнение)- 3х10-12
гръб
3. Вертикален скрипец - 3х10-12
4. Хоризонтален скрипец - 3х12-15
5. Хиперекстензии 3х30
рамо
6. Ако има машина за раменни преси, ако няма военна преса - 3х15-20
7. Разтваряна в страни с дъмбели от седеж - 3х15-20
трицепс
8. Разгъване на скрипец - 3х10-12
бицепс
9. Скотово сгъване на машина, с щанга или дъмбел - 3х10-12
крака
10. Бедрено сгъване - 3х20-25
11. Бедрено разгъване - 3х20-25
корем
12. Коремни преси - 3х30
Според мен мъртва тяга и клекове в началото не е разумно да се правят, докато не укрепне кръста.
Мнението беше редактирано от velislavs на 04.02.10 07:24.
04.02.10
07:15
Тягата не е единственият начин да се укрепи кръста. В горната програма за това се грижат хиперекстензиите. Аз правя тяга с почти 2 пъти собственото ми тегло, но не мога да задържа и секунда back lever. Разбира се, тягата е царицата на упражненията, и заедно с царя - клек, не бива да отсъстват от програмите, особено на тези, които не са достигнали физиката, която желаят, и им остава само да пооформят, но това е друга тема.казано от IvanIv на 04.02.10, 07:02:
Според мен е хубаво да прави тяга,иначе как ще му укрепне кръста.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 04.02.10 07:19.
04.02.10
14:57
Тази тренировка с 12 упражнения , с нормална интензивност продължава повече от 2 часа . Пестете си времето , правете многоставни упражнения :) .
казано от Evgeni Nikolov на 04.02.10, 14:57:
Тази тренировка с 12 упражнения , с нормална интензивност продължава повече от 2 часа . Пестете си времето , правете многоставни упражнения :) .
Какво ще рече многоставни упражнения?И няма ли да се претренирам, ако правя абсолютно всичко в един и след това един почивка и пак?Също така, ако имам в началото мускулна, кое е по-добре - да си продължа да си правя нещата или да почивам?