05.02.10
13:03
Имам предвид, че преди 2 дни си взех една лежанка, на която облегалката се накланя и до обратен наклон, има бицепс плот и приспособление за крака отпред. Та исках да почна да тренирам но ми трябва и програма, нямам желание да ставам някъв културист, а просто и чисто оформяне на мускулите, малко маса и леко разтягане на гръдния кош. Висок съм 175-6 см. тежа около 78 кг. Не съм тренирал досега, някакви лицеви опори съм си правил и коремни преси но не сериозно, сега съм надъхан след като и средства съм вложил в това, искам да си постегна тялото. Прегледах в сайта програмите и видовете упражнения и отгоре нахвърлих някои упражнения, ако може да ми споделите мнението ви за следното, говорим само за упражнения за вкъщи, като забравих да ви спомена имам лост с 30 килограма дискове и 2 гири от по 5 кила едната.
1.повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
2.повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
3.повдигане на щанга от обратен лег- 4 серии по 8 повторения
4.кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
5.Изтласкване на щанга от лег с тесен хват за трицепс- 4 серии по 8 повторения
6.Флайс от полулег- 4 серии по 12 повторения
7.Флайс от лег- 4 серии по 12 повторения
8.коремни преси- 4 серии по 15 повторения
9.Повдигане на ръце встрани- 3-4 серии по 12 повторения
Както казах по горе иска ми се да си постегна тялото, самите мускули да придобият форма и вид :) Подредил съм ги така, тъй като приятел който тренира ми бе казал да редувам упражненията за различните мускули един след друг или през период от други упражнения, да можело току що натовареният мускул да си почине докато правя друго упражнение. Но аз искам да чуя и вашето мнение, и препоръки, за което ще съм ви искрено благодарен :) Ааа и друго нещо, обмислям нещо да пробивам стената да сложа някакъв лост за набиране, разбирам че бил най ефикасен за гърба.
05.02.10
14:53
Не пробивай стената.Има лостове,които се закрепят на касата на вратата.Около 25 лв. са.Но спор за набиранията няма-едно от най-ефективните упражнения е.
Моля ви кажете нещо за тия упражнения по горе, важно е за мен. Някое да не си е на мястото, да съм превишил с някое от упражненията, да липсва нещо важно? Знам че и на вас в началото са ви помагали и показвали, помогнете ми сега да тръгна и аз.
;-(
Мнението беше редактирано от Aleksov на 05.02.10 18:51.
05.02.10
21:20
Гърди
гърди
гърди
корем
гърди
гърди
гърди
корем
странично рамо.
Пич, ти други мускули нямаш ли? Такава програма, която е непосилна и за професионален културист е възможна само за някой, на който по магически начин всички мускули са му се събрали в 6 плочки, 2 гърди и маааалко преливат в предно и средно рамо.
И да искаш - няма да станеш културист.
Недей прави крака, току виж ти порастнал гъза...
П.С. Прави крака, шегувам се !
Хубаво бе хора, казах ви че не съм се занимавал досега, споделих ви и намеренията ми за постижение- само оформяне на мускулите, да придобият някаква форма, помолих ви да ме коригирате за по-горе направеното показно, не да ми се чудите как ще ги правя, ок дайте някаква примерна малка програмка, от нещо да започна.
прави мъртва тяга ,гребане с дъмбел , гребане с щанга, повдигане на ръцете в страни с дъмбели, повдигане на ръцете напред с дъмбели , кофички на лежанката като си подпреш краката на някакъв стол и бицепсово сгъване с дъмбели и концентрично сгъване засега не се сещам друго още какво да добавиш
Мнението беше редактирано от ilian27 на 06.02.10 22:39.