05.03.05
17:56
Колко повторения и серии правите за прасеца с щанга на раменете?
Колебая се между 6-8 или 15-20?
И краката с каква ширина са?
По-тесно да ти седят краката демек по прибрани де и прави по повече повторения 20 са добре :) знам че там кръвта отива по-бавно и ако правиш по 5-6 няма да има смисъл и няма да се натоварят както трябва прасците !
И аз знам че от малко повторения смисъл няма, защото прасците са далеч от сърцето и малко по-бавно се зареждат с кръв.
Правя по около 20 повторения, при загряващите серии са ми малко повече - 25 примерно или до 30
[quote author=“_iceman”]И аз знам че от малко повторения смисъл няма, защото прасците са далеч от сърцето и малко по-бавно се зареждат с кръв.
:) С това мнение изби рибата ;) Смята се, че в прасците преобладават бавните мускулни влакна, които се задействат при висок брой повторения, затова за прасци се препоръчват по - висок брой. Пълненето с кръв и отдалечеността им от сърцето в случая няма нищо общо ;)
Ми то не зависи ли колко ти е тежка щангата? :) Имам кофти спомени с прецакване на прасци. С горе долу лека щангичка 30 кг правих мноо, не помня колко повторения, но предната част на ходилото си я бях качил на подложка, че да е по-голям работния ход на прасеца уж. Всичко ок, ма на другия ден, а такаа. Не можех да ходя като хората, не заради самите прасци, ами заради разтежение в сухожилията зад колянната става. Мноо зле беше, след 2 дни се оправих. От тогава с обеца на ухото как се тренират прасци.
Бе мисля, че седнал с тежест на коленете е по-добре, ма тогава тежеста тряя е по-големичка, а доста убива и не е много удобно. Тея от залите са уредени, имат си специални машинки за тея работи.
Инак сега не правя за прасец, щот кардиото ми е скачане на въже, то достатъчно натоварва, поне за кондиция, пък и инак нямам сила да скачам. Тъй, че умната с прасците.
Да в зала и удобно но...за прасец др. не мога да правя уви а и 3серии ми стигат да го поддържам (иначе 1-2-ти седмично тренирам и волейбол и това помага)
Защо да не можеш сядаш на стол и слагаш щангата в кратата(само че слагаш няква книга както при щанга на раменете)