08.03.05
07:48
какво ще кажете за два поредни дни почивка? добре ли е или липсата на натоварване идва прекалено дълго? става въпрос това да е всяка седмица а не в случай на травма или преумора
Здравей! Зависи от моментното състояние и конкретната програма, но аз лично не бих могъл да възразя срещу двата дни почивка. Почива се толкова, колкото е необходимо, за да се възстановиш. Ден или месец, какво значение има?
Поздрави!
Аз за маса преди тренирах по тренировъчен сплит, който включва един ден тренировка и два дни почивка и имаше жестоко голям ефект! Но този вариянт не работи за всички.
по-здрави
08.03.05
13:00
Една тренировъчна програма за начинаещ с три дни тренировка в седмицата няма как да бъде нагласена така ,че поне веднъж да няма два дни почивка. Не е проблем.
08.03.05
13:13
не мисля че 2 дни почивка са бнещо неправилно! даже мн. хора по програма си имат почивак 2 дни !
08.03.05
15:40
Аз тренирам Понеделник , вторник , четръртак и петак..
Почивам в Сряда , Събота и Неделя.. Събота и Неделя ми са сабират два дена ... и да ти кажа не е лошо.. доволен съм.
Наи добре е (ако не си начинаещ и зависи какви са целите ти ) да почиваш Сряда , Събота и Неделя.
09.03.05
13:39
зависи какво разбираш под “почивка” и за какво тренираш маса? релеф? аз лично използвам почивката за активно кардио като напр. бягане, плуване, колело и други 8) но варианта 2 тренировки 2 почивка нещо не ми допада защото като цяло тренировачната програма влиза в по-широк цикъл...
09.03.05
15:12
Ами аз лично за мен го чувствам по-добре така, когато след трицепс трябва да правя рамо. Просто с 1 ден почивка не мога да се възстановя добре, същевременно обаче не мога да почивам два, защото ходя с доста други хора и ако почивам два ще трябва да си ходя сам :)