12.09.09
19:25
Пробвах да направя пица безбрашно и смея да кажа, че се получи доста сполучливо :)
При това бързо и лесно!
Необходими продукти за 1 порция:
За блата:
2 яйца,
1 чаша трици (с фини се получава по-добре),
1 бакпулвер (сода),
Щипка сол
По желание: 1 с.л. риган, 2-3 с.л. настърган пармезан
За ‘плънката’:
2-3 с.л. доматено пюре
2-3 гъби, нарязани
203 маслини, обезкостени и нарязани
10на парченца луканка
няколко резена шунка (пуешка или свинка, според предпочитанията)
няколко резена топено сирене
20-30 гр настърган кашкавал
1-2 чушки :)
Подправки: за пица, черен пипер, чили, чубрица, риган
Начин на приготвяне
Разбърквате яйцата и добавяте останалите продукти за блата ( триците, бакпулвера, солта, пармезана и ригана). Размесвате добре и оставяте да престои 10-на минути. След това изсипвате в тавичка, покрита с хартия за печене (или добре намаслена тавичка) - в противен случай залепва много! Печете в предварително загрята фурна около 15на мин (докато порозовее)
След като изкарате блата от фурната, го намазвате с доматеното пюре и поръсвате с подправки (черен пипер, подпрвка за пица и т.н.). Подреждате месцата и сирената (без кашкавала) и останалите пикантерийки (гъби, маслини, чушки). Накрая поръсвате с настъргания кашкавал и запичате за още 10на минути във фурната.
Добър апетит!
Темата беше редактирана от Limka на 12.09.09 19:27.
13.09.09
05:12
#1
Наистина изглежда много вкусно:) Сигурно с трици си е друга работа, ама аз нали все ги избягвам.
Истината е, че с малко въображение могат да се правят невероятни вкусотии - здравословни и ниско/високо-(според предпочитанията)калорични.
Продължавай да готвиш - снимаш - пишеш :р
13.09.09
09:59
#2
Аууу колко вкусно изглежда това ! Като истинска пица ! Мммммммммм :)
казано от Владимир92 на 14.09.09, 18:44:
Какво да предприема, за да не бухне блата ?
Не слагай бакпулвер :)
Но може да стане доста сбит, ако това не те притеснява :)
07.02.10
14:46
#7
Днес си направих и аз обаче не стана много както трябва :) по инерция изсипах цяло пакетче трици (150гр) в което влязоха 6 яйца,но не там е проблема :) проблема е,че послушах мойта приятелка и сложих да се пече в обикновена тава в която естествено залепна и половината остана залепнало по тавата и с теа 150гр трици стана малко по-дебел блата от колкото ми се искаше,но като цяло вкуса на блата се получи по-добре от колкото очаквах,прилича на ръжен хляб,другия път надявам се вече да я направя както трябва :)
Ех , тия приятелки омазват всичко :-P Аз скоро ще направя на моята приятелка , че й се е дояло пица , та да видим дали ще познае , че не е “истинска” .
Миленче , благодаря за рецептата , ще се пробва :)
Слагайте хартия за печене - струва към 2 лв, обаче спестява много стъргане и търкане.
Ако все пак не слагате хартия, много добре намазнена тавичка.
MaSTaH, можеш и повече трици да сложиш, но разстилаш в по-голяма тавичка. Освен трици, можеш да слагаш и овесени ядки, пуканки от амарант, пълнозърнесто брашно, стига да се спази пропорцията - 1 ч.ч + 2 яйца. Към блата може да се сложи и пармезан, риган или босилек...става интересно :)
Мнението беше редактирано от Limka на 09.02.10 07:42.
09.02.10
08:24
#10
Добре,благодаря,другия път може да пробвам с хартията...че голям зор с чистенето на тавата :)