Пица без брашно

12.09.09
19:25

Пробвах да направя пица безбрашно и смея да кажа, че се получи доста сполучливо :)

При това бързо и лесно!

Необходими продукти за 1 порция:

За блата:
2 яйца,
1 чаша трици (с фини се получава по-добре),
1 бакпулвер (сода),
Щипка сол
По желание: 1 с.л. риган, 2-3 с.л. настърган пармезан

За ‘плънката’:
2-3 с.л. доматено пюре
2-3 гъби, нарязани
203 маслини, обезкостени и нарязани
10на парченца луканка
няколко резена шунка (пуешка или свинка, според предпочитанията)
няколко резена топено сирене
20-30 гр настърган кашкавал
1-2 чушки :)
Подправки: за пица, черен пипер, чили, чубрица, риган

Начин на приготвяне
Разбърквате яйцата и добавяте останалите продукти за блата ( триците, бакпулвера, солта, пармезана и ригана). Размесвате добре и оставяте да престои 10-на минути. След това изсипвате в тавичка, покрита с хартия за печене (или добре намаслена тавичка) - в противен случай залепва много! Печете в предварително загрята фурна около 15на мин (докато порозовее)

След като изкарате блата от фурната, го намазвате с доматеното пюре и поръсвате с подправки (черен пипер, подпрвка за пица и т.н.). Подреждате месцата и сирената (без кашкавала) и останалите пикантерийки (гъби, маслини, чушки). Накрая поръсвате с настъргания кашкавал и запичате за още 10на минути във фурната.

Добър апетит!

Темата беше редактирана от Limka на 12.09.09 19:27.

Наистина изглежда много вкусно:) Сигурно с трици си е друга работа, ама аз нали все ги избягвам.
Истината е, че с малко въображение могат да се правят невероятни вкусотии - здравословни и ниско/високо-(според предпочитанията)калорични.

Продължавай да готвиш - снимаш - пишеш :р

fire.is.my.nature

13.09.09
09:59

Аууу колко вкусно изглежда това ! Като истинска пица ! Мммммммммм :)

14.09.09
18:44

Какво да предприема, за да не бухне блата ?

14.09.09
20:08

мхм, мен пък като ми се прияде пица - направо си поръчвам :)

15.09.09
03:21

казано от Владимир92 на 14.09.09, 18:44:

Какво да предприема, за да не бухне блата ?

Не слагай бакпулвер :)
Но може да стане доста сбит, ако това не те притеснява :)

06.12.09
08:42

203 маслини, а :)
Рецептата изглежда много вкусна, може да опитам да я направя.

Днес си направих и аз обаче не стана много както трябва :) по инерция изсипах цяло пакетче трици (150гр) в което влязоха 6 яйца,но не там е проблема :) проблема е,че послушах мойта приятелка и сложих да се пече в обикновена тава в която естествено залепна и половината остана залепнало по тавата и с теа 150гр трици стана малко по-дебел блата от колкото ми се искаше,но като цяло вкуса на блата се получи по-добре от колкото очаквах,прилича на ръжен хляб,другия път надявам се вече да я направя както трябва :)

08.02.10
11:48

Ех , тия приятелки омазват всичко :-P Аз скоро ще направя на моята приятелка , че й се е дояло пица , та да видим дали ще познае , че не е “истинска” . 

Миленче , благодаря за рецептата , ще се пробва :)

09.02.10
07:42

Слагайте хартия за печене - струва към 2 лв, обаче спестява много стъргане и търкане.
Ако все пак не слагате хартия, много добре намазнена тавичка.

MaSTaH, можеш и повече трици да сложиш, но разстилаш в по-голяма тавичка. Освен трици, можеш да слагаш и овесени ядки, пуканки от амарант, пълнозърнесто брашно, стига да се спази пропорцията - 1 ч.ч + 2 яйца. Към блата може да се сложи и пармезан, риган или босилек...става интересно :)

Мнението беше редактирано от Limka на 09.02.10 07:42.

Добре,благодаря,другия път може да пробвам с хартията...че голям зор с чистенето на тавата :)

10.02.10
18:43

Тази пица звучи добре и ще опитам да я направя, когато се поосвободя.

Вместо хартия за печене аз бих използвал тавите за еднократна употреба - те са и по евтини и после изхвърляш без да миеш. Вчера купих от Хит 3 големи кръгли тави за 3 лв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1