08.02.10
13:39
Първо извинявам се, ако не е това мястото за темата. :)
Както знаете кофеина забързва метаболизма и помага за изгарянето на мазнините.
И знаете че се пропоръчва да се изпие 1 кафе преди тренировка, за хората които искат да отслабнат. Според вас възможно ли е вместо кафе да се изпие една кока кола (и тя да ускори метаболизма и да повиши енергията) преди тренировка и тя да помогне за изгарянето на мазнините ?
Темата беше редактирана от Julius на 08.02.10 13:41.
08.02.10
13:42
Ммм... кофеинът - ОК, но захарта в Coca-Cola-та къде я забрави? :-P
И хилядите други Е-та и подобни ла**а в колата. Дори на мене и на вкус точно колата ми е гадна - фанта лимон е друга работа :lol:
08.02.10
14:17
Колата има едни от най-опасните Е-та! :lol:
С двама приятели взехме гума от кола,зимна,купихме две двулитрови коли,добре поляхме гумата,след 6 дена вече гумата не ставаше за нищо.. :lol:
От тогава ме е страх да пия кока-кола.
Освен захарта, за която другите споменаха в колата, едно кафе е 60 гр., а една кока-кола 250мл. Освен това е и газирана. Ще ти се бълбука из корема през цялата тренировка и може и тежко да ти стане.
За изгаряне на мазнини, си вземи Л-карнитин по-добре от кока-кола.
Мнението беше редактирано от Anelia на 08.02.10 18:24.
08.02.10
18:46
Не става.Хората ти казаха защо-има много захар,а за преди тренировка е изключено.Като цяло газираното го изключи съвсем.
@ Гога,същия номер го пробвай с черен дроб.Отрежи малко парче и го сложи в чаша с кола.След 4-5 дни ще бъдеш доста изненадан :)
Мнението беше редактирано от az100yan на 08.02.10 18:46.
Да всъщност всичките неща който ги споменахте вече ги зная, но просто от любопитство направих темата.
И не съм пробвал до сега да изпия 1 кола преди тренировка, и няма да го направя благодарение на вас ! :)
А наистина ли от Л-Карнитина може да се повиши енергията ?
:):)
Така пише по рекламите, а като си оръсил 30 лв. и вярваш каквото пише. И всичко нали става като е в главата, значи повишаваш и енергията :)
ИЗВОР НА ЩАСТИЕТО ?? :)))
Сложете в Колата МЕНТА да видите вие за какво говорим :))) Само внимавайте да не е във Вас че ще перете.
казано от tonu на 08.02.10, 21:23:
ИЗВОР НА ЩАСТИЕТО ?? :)))
Сложете в Колата МЕНТА да видите вие за какво говорим :))) Само внимавайте да не е във Вас че ще перете.
И ще боядисват тавана. :-)
09.02.10
06:51
казано от ShoCkk на 08.02.10, 17:38:
gogata и с каква цел я поляхте гумата?? ..
Защо според теб го направихме?..
Преди 2 години бях луд фен на колата,така да се каже,с един приятел не вярвахме,че е толкова вредна,по-голям набор,който беше братовчед на приятеля ми предложи да си похарчим парите и да полеем гума от кола,за да разберем колко точно вреди колата.
И какво стана?.. ;)
09.02.10
08:34
Да но пробвай да полееш месо с нея или прочети/гледай mythbusters и ще видиш, че не е чак такъв проблем.
Вредна е точно колкото всички останали напитки съдържащи същото количество захар. А те наистина са си вредни :)
казано от fanfan на 09.02.10, 00:32:
Чувал съм,че разгражда ръждата .
Разгражда всичко. Гледам съм клипче , в което скапа пирон за по-малко от 3 седмици :)
09.02.10
08:43
Преди много години, чичо ми работеше на пристанище Бургас, и ми разказваше как с кораби идва концентрат до завода на “Кока Кола” в Бургас. По спецификация пластмасовите бидони тръгвали с кораба с дебелина 10 мм, а докато стигнат в Бургас вече са 5 мм.
09.02.10
09:04
На мен пък баба ми ми казваше, че някаква нейна приятелка работила в кока-кола и от някакви бидони с киселина слагали по 1 капка в 10 литрова туба пълна с вода и така ставала колата.
10.02.10
07:44
На мен са ми разказвали че има и леко тъмна страна в производството на колата ... На някои места за зарибяване и засилване на пазара ,слагали и малко кокаин (наистина много малко количество,но е стигало за увлечение на масите ... :)
Ооо дааа ще им излезе сметката с малко кокайн :D да не говорим че ако е толкува малко ще превъртят хората от кеф!! :D :D аре аре
10.02.10
14:42
казано от Dimitur Kosev на 10.02.10, 07:44:
На мен са ми разказвали че има и леко тъмна страна в производството на колата ... На някои места за зарибяване и засилване на пазара ,слагали и малко кокаин (наистина много малко количество,но е стигало за увлечение на масите ... :)
Това според мен е НАПЪЛНО възможно :)
Даа бабини деветини .. такава мощна компания като кока кола ще бъка партиди с кока да зарибява масите :D Това си е за бисерите .. Ок да приемем че действително става .. От 0,0000001 милиграма кокайн в колата мислите че ще има някакъв ефект ли ? Или някой ще си рискува името, средствата ... Абе какво споря и аз :D
10.02.10
18:11
Прочетете тук за кокаина и кока-колата: от 1903 няма кокаин - има само аромат на кока :).
http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
29.01.13
16:16
Кратка нарко история на КОКА КОЛА (think twice)
Оригиналната рецепта на Кока-Кола е създадена на 8 май 1886 г. в задния двор на наркомана-фармацевт Джон Пембъртън, който бил морфино зависим и търсел начин да се откаже от тази зависимост на принципа „клин-клин избива“ с друг наркотик. Рецептата представлявала комбинация от наркотика кока, семена от кола – билка, употребявана от западно-африканските племена по време на различните им ритуали и turnea diffusa – растение, използвано за увеличаване на сексуалната активност(добавка: терапевтично колата наподобява гуарана и кока). Оригиналната формула съдържала 8,46 милиграма кокаин за една чаша, която се продавала по онова време за 5 цента. За сравнение, ще дам пример с това, че наркоманите, които употребяват кокаин днес взимат дози от по 20-30 милиграма. Ако тогава човек е пиел по 2 чаши на ден, той е бил зависим (а допускам, че хората са пиели по много повече).
Впоследствие компанията се продава на банкера Ейза Кандлър и на 1 май 1889 г. той публикува съобщение на цяла страница във вестника „Atlanta Journal“, че е „единствен собственик на Кока-Кола“. Вкусна, освежаваща, ободряваща, тонизираща. Ммм...
Днес рецептата е променена и се крие в тайна. Защо?
Парадоксално е например, че повечето родители, които не са наясно с нещата, не дават на децата си да пият кафе, но спокойно им позволяват да се наливат с продуктите на Кока-Кола, която е блъскана с кофеин на килограм. Според д-р Ройъл Лий от „Фондацията за изследвания в областта на храненето“, в напитката умишлено се поставя кофеин, към който постепенно се стига до пристрастяване, за да може жертвите да свикнат със стимуланта и да не могат повече без него. Единствената причина към Кока-Кола умишлено да се добавя кофеин (тъй като няма никакво друго разумно обяснение), е да може потребителите да привикнат към нея. По късно компанията създава образа на Дядо Коледа ........по поръчка!!! - Автор: H. / paralel reality
Сега да добавя 2-3 реда и от мен: Комбинацията от рафинирана ЗАХАР, КОФЕИН, ФОСФОРНА киселина, АСПАРТАМ и Високо фруктозен царевичен сироп (плюс още неизвестни съставки) без съмнение е пагубна !!! Хората пият кола в несвяст, неосъзнавайки риска за здравето си, докато си утоляват жажадата те необратимо съсипват своят МЕТАБОЛИЗЪМ (най-вече АНАБОЛИЗМА), ПАНКРЕАС (свърх количеството захари карат панкреаса да отделя много ИНСУЛИН, за да не умрете от хипергликемия, от там и холестеролните отлагания по кръвоносните съдове но това е друга тема), СТОМАХ(фосфорната киселина и други), НЕРВНА СИСТЕМА (свръх дозите кофеин), КОСТНА СИСТЕМА (според някой спецове а и според мен фосфорната киселина ще накара организма да изтегли КАЛЦИИ от костите да балансира условието Фосфор/Калции и познайте кво се случва - ОСТЕОПОРОЗА кво друго>>!), СЪРДЕЧНА и МОЗЪЧНА (АСПАРТАМА е разказал ИГРАТА на много заблудени) функции. Да не говорим за зъбите и прочее, (бел.ред: То май не остана какво да изброя). Няма препоръчителни дневни дози - това е мит не се връзвайте ...... Накой елитни структури точно това целят - заробване на зомбиран и наркозависим НАРОД ( за сметка на това пиенето на алкохол, цигарите и прочее дроги, са imprint-нати в поколенията още от време оно .... ), а пък пълният идиотизъм да си позволиш да пиеш КОКА КОЛА преди тренировка е най-голямо зло което може да си направиш сам :)