Проблем при рамото след гърди

PA

09.02.10
13:47

Здравейте.Програма ми е следната
Понеделник Гръб трапец
Вторник Гърди и рамо
Сряда почивка
четвъртак Крака
Петък почивка
Събота Ръце
Неделя почивка
Значи след като правя гърди 4 упражнения
1 Кофички 4 сериих10
2 лег с щанга 4х10
3 Полулег с дъмбели 4х10
4 Флайс или лицеви опори 4х10
След тази тренировка усещам голяма умора в рамената особено в средното рамо а тепърва ще почвам да правя рамена  още 12 серии .
Дали ще е по добре ако премина в следната програма от 4 дневен  в 5 дневен сплит като изнеса рамото и трапеца в отделен ден

Понеделник Гръб
Вторник Гърди
Сряда почивка
четвъртак Рамо и трапец
Петък Крака
Събота Ръце
Неделя почивка
Как смятате?Вече съм почти 3 месеца по този 4 дневния сплит и нямах такава умора в рамената но вече 2-3 седмици ги усещам мн натоварени след гърдите.

Германската Обемна Тренировка съдържа 10 серии по 10 повторения и е много дори за напреднал билдер. Ти правиш 12 серии по 10 повторения за гърди. Дали причината не е в претренирането на рамото още докато правиш гърди, след като то почти не участва само при флайса?
Както и да е, успех на състезанието след 2 месеца! Кое състезание? Ами това, за което се готвиш, след като тренираш повече от Джей ;)

АН

09.02.10
14:01

Koй Джей? :Д

09.02.10
14:08

Отговора е лесен : Претенирваш рамото, оттам на сетне сам можеш да си решиш въпроса.:)

09.02.10
14:14

Напълно съм съгласен с казаното по-горе от Oranje.В предишни мои постове също съм засягал проблема с прекалено многото серии за дадена мускулна група,които правят повечето трениращи подведени от помпането, което получават или от незнание.Ще го напиша пак- “ПО-ГОЛЯМОТО КОЛИЧЕСТВО НЕ ВИНАГИ ВОДИ ДО ПО-ГОЛЯМО КАЧЕСТВО”.Имам няколко предложения към теб относно решаването на проблема ти:
1) Намаляване на броя на сериите,които правиш за гърди-можеш да правиш по една загряваща и 2 работни от упражнение
2) Намаляване на броя на упражненията до 3-две базови движения и едно изпомпващо или оформящо
3) Разделяне на рамото- пример- Гърди с предно рамо и гръб с задно и средно рамо.Има и други варианти,но тези са най-често използваните.
4) Премахване на бенч пресата( лег) от тренировката ти за гърди( временно или напълно) и заместването и с Повдигане от наклон.Има данни,че бенч пресата натоварва изключително много рамото затова и много културисти последните години я избягват.
5) Прилагане на болкоуспокояващи и противовъзпалителни мазила като ФАстум или Мобилат в областта на болката ти в рамото.Ще усетиш веднага загряващ ефект и определено болката ще бъде по-малка.

PA

09.02.10
14:17

Разбрах че го претренирвам нали затова ви питам какво да направя  питам  да го отделя в отделен ден или да да го оставя при гърдите като намаля  упражненията на гърдите  и рамото и сериите или да го отделя в отделен ден .
Въпроса че аз на 3 -тото упражнение за гърди вече усещам умора в рамената.А пък досега съм тренирал 3 години но с прекъсвания и не съм имал този проблем.
Мисля че проблема идва от лега с щанга защото там много участват рамената но просто съм ограничен тренирам в домачни условия и няма как да го заместя а дъмбелите са ми лекички и няма как да ги увелича затова и ги правя с щанга а вече като последно горна с дъмбели

09.02.10
14:26

Намали интензивността на упражненията и сериите. Махни тренировката за рамо, от тази с гърдите.

Може би ти помогнало .

PA

09.02.10
14:28

казано от Bezkompromisen на 09.02.10, 14:14:

Напълно съм съгласен с казаното по-горе от Oranje.В предишни мои постове също съм засягал проблема с прекалено многото серии за дадена мускулна група,които правят повечето трениращи подведени от помпането, което получават или от незнание.Ще го напиша пак- “ПО-ГОЛЯМОТО КОЛИЧЕСТВО НЕ ВИНАГИ ВОДИ ДО ПО-ГОЛЯМО КАЧЕСТВО”.Имам няколко предложения към теб относно решаването на проблема ти:
1) Намаляване на броя на сериите,които правиш за гърди-можеш да правиш по една загряваща и 2 работни от упражнение
2) Намаляване на броя на упражненията до 3-две базови движения и едно изпомпващо или оформящо
3) Разделяне на рамото- пример- Гърди с предно рамо и гръб с задно и средно рамо.Има и други варианти,но тези са най-често използваните.
4) Премахване на бенч пресата( лег) от тренировката ти за гърди( временно или напълно) и заместването и с Повдигане от наклон.Има данни,че бенч пресата натоварва изключително много рамото затова и много културисти последните години я избягват.
5) Прилагане на болкоуспокояващи и противовъзпалителни мазила като ФАстум или Мобилат в областта на болката ти в рамото.Ще усетиш веднага загряващ ефект и определено болката ще бъде по-малка.

Мисля да опитам с точка 3
4 то4ка лега немога да го заменя защото нямам с какво
за 5 мисля  тези мазила още повече ще претренирам  ако мажа и след това временно премине умората.
За 1 и 2 аз не мисля че 15 серии за гърди от които 7 -8 са за кофички и лицеви опори  и 4 серии с дъмбели с който тренирам и  използвам около 30- 40 % от силата която имам при тях не мисля че чак толкова мога да претренирам от това само бенч пресата която мие тежко упражнение
Забравих да спомена че септември получих контузия на лявото рамо но не мисля че оттам е проблема защото умората е  2 рамене не само в лявата част

Мнението беше редактирано от pavel_v на 09.02.10 14:29.

09.02.10
14:39

Когато писах коментара си бях прочел само първия ти пост,а в него не беше посочил факта че тренираш в домашни условия.Затова и някои от моите точки,които посочих не са актуални за теб.Относно кремовете не съм съгласен с теб-ще повлияят болката ти наистина,но това че няма да я чувстваш не значи да правиш до откат докато не те заболи както преди и в резултат на това да претренираш.Ако отидеш и на лекар съм сигурен че ще ти изпише някое от тези мазила.Все пак аз ти дадох няколко предложения и насоки към които можеш да се ориентираш за в бъдеще.Оттук нататък ти преценяваш кое би ти свършило най-добра работа.Успех и здраве ти желая.

Мнението беше редактирано от WestErn на 09.02.10 14:40.

09.02.10
18:05

Виж ся . Самия факт ,че правиш например лег и раменна преса в една тренировка ( предполагам че правиш )  , означава че използваш бутащите мускулни групи за две тежки упражнения , демек особеено предното рамо и трицепса се използват и при двете движения . Следователно е вероятно да ги претренираш . И да не правиш тежка раменна преса раменете ти пак са уморени , в по голяма степен и от полулега . Именно затова мисля ,че гърди и рамо не е добра комбинация .

09.02.10
18:26

Евгени тук не съм съгласен с теб.Да имаш право относно бутащите движения и мускулите,които се натоварват,но относно това че не е добре да се прави Милитъри преса с Бенч преса в един ден не съм съгласен.Рамото,бицепса и предмишницата са може би мускулните групи,които са най-натоварвани при всяка тренировка и следователно прекомерното им трениране не е необходимо и в повечето случаи грешно.Да ти ще кажеш,че това си имал предвид-ок знам,но мисълта ми,която исках да прокарам с тези писания по-горе в този пост е че именно поради тази причина комбинацията на предното рамо с гърдите е добра понеже чрез пресите ти си натоварил рамото и после с тренировката ти за предно рамо(което вече е загрято) доизтощаваш тази мускулна група.След това тя почива цяла седмица.Ако ги правиш поотделно има възможност да претренираш рамото понеже както казах лесно се претренира(в деня за гърди натоварваш сериозно предно рамо и после в деня за рамо особено ако имаш обособен ден за рамо тренираш с пълна сила пак предното рамо и в крайна сметка времето за почивка е малко,а нали именно тогава растем-особено ако пък правиш рамото веднага в деня след гърдите,както погрешно правят много трениращи).Една не малка част от нашите елитни културисти също правят подобни комбинации на рамото с гърдите.Аз лично ти гарантирам,че ако направиш подобна комбинация ще усетиш до 2 седмици разликата в това колко по отпочинали и работоспособни са ти раменете.Аз лично също правя по тази схема и мога да споделя,че разлика при мен има,както откъм сила така и откъм маса.

P.S Това което написах за комбинация предно рамо с гърди важи в пълна степен и за случая средно рамо с гръб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1