08.02.10
11:32
Здравейте!
Нова съм във форума и имам няколко въпроса.
Искам да сваля 5-6кг,започнах да ходя на фитнес,но не зная кой уред коя част на тялото стяга.Искам да наблегна на крака и задни части,също така и корем.Може ли да ме посъветвате как да ускоря процеса на отслабване-някаква добавка или подходяща диета.Много се чудя за Л-карнитин и безвъглехидратната диета.
Много благодаря за отделеното внимание!
с тази информация, която си дала, единствения съвет който можеш да получиш е - диета + тренировки. не ти препоръчвам кетодиета - по-добре би било да намалиш въглехидратите, да почнеш някакви кардио и силови тренировки, след 2-3 седмици да включиш л-карнетин и след още толкова може и някакъв по-сериозен бърнър (ако има какво да сваляш все още). 5-6кг могат спокойно да се свалят за 5-6 седмици без да натоварваш излишно организма си.
казано от FRANKO1 на 08.02.10, 17:19:
с тази информация, която си дала, единствения съвет който можеш да получиш е - диета + тренировки. не ти препоръчвам кетодиета - по-добре би било да намалиш въглехидратите, да почнеш някакви кардио и силови тренировки, след 2-3 седмици да включиш л-карнетин и след още толкова може и някакъв по-сериозен бърнър (ако има какво да сваляш все още). 5-6кг могат спокойно да се свалят за 5-6 седмици без да натоварваш излишно организма си.
Благодаря,че обърна внимание на поста ми.
Извинявам се за оскъдната информация,но както споменах, не съм много наясно с фитнеса и именно поради тази причина искам помощ от вас.Кажи каква информация още трябва и ще я дам(ако ти се занимава,разбира се,не си длъжен:) ).
Между другото...кардио знам,че е бягане на пътечката(бягане или бързо ходене?),но какво ще рече силови спортове?
Благодаря отново!
Здравей, адаш :)
Силови тренировки означава тези с тежести. Избераш си свободни тежести (гири, дъмбели, щанги) или машини във фитнес залите.
За да разбереш кое упражнение коя част натоварва, прочети раздела Упражнения към сайта.
Много имаш да четеш тепърва и с едно мнение в тема във форума няма кой да седне и да изпише наново тонове информация, която вече я има.
Ако те мързи да четеш, отиваш във фитнеса, плащаш на инструктор, казваш си целите и му се доверяваш.
08.02.10
18:21
казано от Анелия22 на 08.02.10, 17:54:
казано от FRANKO1 на 08.02.10, 17:19:
Благодаря,че обърна внимание на поста ми.
Извинявам се за оскъдната информация,но както споменах, не съм много наясно с фитнеса и именно поради тази причина искам помощ от вас.Кажи каква информация още трябва и ще я дам(ако ти се занимава,разбира се,не си длъжен:) ).
Между другото...кардио знам,че е бягане на пътечката(бягане или бързо ходене?),но какво ще рече силови спортове?Благодаря отново!
Мисля, че е имал предвид някоя кръгова програма.
Избери си някоя програма, която да не те натоварва толкова много, все пак тялото ти не е свикнало на такива натоварвания (тук искам да добавя, че може да си спортувала с години, но никога не трябва да се нахвърляш на тежките тренировки), според мен също така аеробиката е най-добрия избор за жените.
За кардиото:
Според мен (пак повтарям, СПОРЕД МЕН) по-добър избор от тренажора няма, като тук искам да доуточня, че говоря за цяло тяло, а за крака и т.н. може да се включи примерно пътеката.
Благодаря на всички за отговорите.Ще се разровя във форума за упражненията,но дилемите относно най-подходящата диетата и Л-карнитина си остават.
Лека вечер на всички !
08.02.10
19:35
Като за начало намали хляба , ориза , картофите , сладкишите , хамбургери , пици, баници . Другото по-нататък ще уточниш .
казано от luks0r на 08.02.10, 18:21:
....
Избери си някоя програма, която да не те натоварва толкова много, все пак тялото ти не е свикнало на такива натоварвания (тук искам да добавя, че може да си спортувала с години, но никога не трябва да се нахвърляш на тежките тренировки), според мен също така аеробиката е най-добрия избор за жените.
....
Би ли се обосновал, моля?
08.02.10
20:36
казано от luks0r на 08.02.10, 18:21:
според мен също така аеробиката е най-добрия избор за жените.
За кардиото:
Според мен (пак повтарям, СПОРЕД МЕН) по-добър избор от тренажора няма, като тук искам да доуточня, че говоря за цяло тяло, а за крака и т.н. може да се включи примерно пътеката.
А според мен (пак повтарям, СПОРЕД МЕН) човек е добре да се аргументира върху какво лежи това “СПОРЕД МЕН” :)
Защото минлата година един образ в залата ми разправяше: ”Аве, гледам го жълтъка на яйцето един такъв и направо го виждам как като го изям, че ми полепне по кръвоносните съдове” :)
Не каза, разбира се, по коя страна ще му полепне - по вътрешната или по външната :)
поздрави
Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 08.02.10 20:36.
под “данни” имах предвид години, килограми, някакъв опит във фитнеса, няколко думи за храненето ти досега ... основното при свалянето на килограми е храненето - една добре подбрана диета (но не гладуване) в съчетание с тренировки - кардио (тичане, велосипед, кростренажор, велоргометър и тнт) и силова (с тежести) ще свършат работа, още повече, че става дума за малко килограми. структурата и броя тренировки зависят от ежедневието ти, но е добре да са 3-4 седмично.
хранене - смяташ си общия калориен баланс и намаляш с 300-500ккал/ден. стараеш се тези ккал да са от въглехидрати с нисък гликемичен индекс (около 2гр/кг тегло), от белтъчини (около1,5-2гр/мг) и от мазнини, но не животински и рафинирани.
тренировки - много е относително, но 3 кардио за ускоряване на метаболизма + 2 силови за стягане и оформяне са добре
добавки - в предния си пост ти обясних принципа - първо организма трябва сам да почне да гори мазнините, после му помагаш с карнетина и тнт
Благодаря Ви!Горе-долу разбрах за какво иде реч.
Като данни...НА 22 години съм,54-55кг.Целта е 50.Никога не съм спортувала активно.Килограмите са ми вследтвие на бременността ми.За 6месеца успях да сваля доста,без да полагам усилие.Но тези последните май наи-трудно се свалят.
Ще намаля сладкото,тестеното и газираното.Ще се старая да се храня здравословно и разделно.Л-карнитина ще включа след около 2 седмици.
Дано успея,че лято идва,а аз не мога да се понасям вече :)
не “ще намаля” - спри ги ;)
ако имаш някакви конкретни въпроси за тренировките - питай.
BTW - прегледай раздела с дамските дневници - има много с подобни на твоите цели
Добре...ще ги спра :)
А относно тренировките...за кардиото нще ми е малко трудно,понеже във фитнеса,който посещавам, “уредчето” за измерване на пулса на велоаргометъра е развалено.Иначе в общи линии разбрах...тренажор,пътека за краката,гирички...
За пътеката...кой е по-добрия вариант-бягане или бързо ходене ?
10.02.10
07:50
казано от Анелия22 на 10.02.10, 07:46:
Добре...ще ги спра :)
А относно тренировките...за кардиото нще ми е малко трудно,понеже във фитнеса,който посещавам, “уредчето” за измерване на пулса на велоаргометъра е развалено.Иначе в общи линии разбрах...тренажор,пътека за краката,гирички...
За пътеката...кой е по-добрия вариант-бягане или бързо ходене ?
На пътеката - ходене под голям наклон. Това и нападите правят най-страхотните дупета ;)
Пулсът се мери с часовник и показалец и среден пръст на китката или шията. Броиш ударите за 6, 10 или 15 сек и умножаваш по съответното число.
Чувствам се супер тъпа...ама какво ще рече “напади” ? (не ми се смейте,моля)
10.02.10
08:19
казано от Анелия22 на 10.02.10, 08:12:
Чувствам се супер тъпа...ама какво ще рече “напади” ? (не ми се смейте,моля)
Тъп е не е някой, който не знае всичко в дадена област ;)
http://www.bb-team.org/exercise/1185/