лег-преса?

11.02.10
12:58

може би темата не е за тук за което се извинявам :-)
като се има предвид предимствата на лег пресата да се  слагат много повече кг от клека ми е много чудно защо не съм видяла ни едно момче или мъж в залата в  която тренирам да слага повече от 120 кг
може би  имам грешни представи но не  е ли нормално един 70-80кг мъж да избутва поне 300?
нито пък някой да кляка с повече от 60-70кг
изобщо съм забелязала колко голям процент трениращи мъже пренебрегват краката докато всеки ден помпат бицепси трицепси и рамена
защо така скъпи съфорумци? %-P

11.02.10
13:35

Простаците са повече от китайците !

11.02.10
13:42

В “Манията” и аз не съм виждал някой да избутва повече от 200 ;)

11.02.10
13:43

Всеки прави каквото му харесва тава е нормално.Хората тренират за удоволствие поне аз сам така. Касмет :-)

Е, отговориха ти - хората тренират за удоволствие, а не за резултати, което отново потвърждава бб-теоремата за ‘чекиджийските’ упражнения* :lol:
*Теорема за чекиджийските упражнения: може да мастурбираш цял живот, но пак да умреш девствен.
ББ следствие от теоремата: може цял живот да тренираш с чекиджийски упражнения, но пак да умреш слаб.
За щастие, и двете неща са поправими и всички знаем как.

11.02.10
14:25

В кофти зала тренираш просто :P

11.02.10
14:31

Това за лег пресата е относително има машини които ти помагат с поне 50% от тежестта и там 300 може да сложиш.Но при други си вдигаш сам целите кг.Замисли сес щом никой не кляка с повече от 60-70 как да сложи 300 на лег пресата?

Освен това клека е доста трудно упражнение от къде сила после за ръце или трапец или предмишница ?
Както казаха по-горе.
Аз след тренировка с клек и после тяга в един ден,имам чувството че съм легнал на трамвайната линия и  трамвая после е минал.

11.02.10
18:27

хм ... бахти залата ... че аз с повече загрявам ... серии правя с по 300-320 на чиста легпреса - без макари и нещо, което да помага (не съм и виждал модели с разни “помагала”), а клека ми е слаб - 135 ми е макса (отпреди 2 години), а сериите си ги правя с около 100-110 ...
предполагам в залата ти ходят повече хора, за които е по-важно да се похвалят, че тренират, а не да тренират наистина - друго си е да си със самочувствието на трениращ и да кажеш с чиста съвест “не мога довечера, че съм на тренировка” :)

11.02.10
18:47

Тая тема....
Назидателно-шеговита някак си :lol:
До авторката на темата - да не щъка някой трибоец-шегаджия, около теб. :-P

11.02.10
18:54

Аз не схващам смисъла на темата..някой, който е решил да не прави лег преса с 300 и клек с повече от 60 трябва да се чувства виновен ?!
И все пак общатата преценка на форума на база 1 зала във Велико Търново (готин град иначе) е странно конкретна..

както и да е..

11.02.10
22:34

Пробвай някоя зала из студентски град,близо до НСА и ще видиш доста хора клякащи и дръпащи доста кг.
Въпрос на местоположение,както казаха не всеки се готви за състезание по powerlifting.

12.02.10
06:43

Всеки да прави каквото си иска!
Пак е по-добре да спортуваш макар и не по всички правила, отколкото въобще да не спортуваш.

12.02.10
08:38

[quote author=“velislavs” date=“1265907283”Аз не схващам смисъла на темата..някой, който е решил да не прави лег преса с 300 и клек с повече от 60 трябва да се чувства виновен ?!
скъпи колега много се извинявам ако съм засегнала някого-това изобщо не ми е цел
така че нека НИКОЙ ДА НЕ СЕ чУВСТВА ОБИДЕН?-ок? :-)
килограмите нямат голямо значение
беше ми интересно ЗАщО КАТО ЦЯЛО ТАЗИ чАСТ НА ТЯЛОТО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА?
виждала съм момчета които всеки ден правят горна част на тялото но дори не бутват краката
изобщо се получава 1 визия на кофа с два молива отдолу :coolcheese:
но моля ви-не се сърдете :P
но да речем в горна оряховица в трибойската зала състезателите редовно си клякат с кой колкото може :coolhmm:

12.02.10
10:45

казано от Queen Kobra на 12.02.10, 08:38:

[quote author=“velislavs” date=“1265907283”Аз не схващам смисъла на темата..някой, който е решил да не прави лег преса с 300 и клек с повече от 60 трябва да се чувства виновен ?!
скъпи колега много се извинявам ако съм засегнала някого-това изобщо не ми е цел
така че нека НИКОЙ ДА НЕ СЕ чУВСТВА ОБИДЕН?-ок? :-)
килограмите нямат голямо значение
беше ми интересно ЗАщО КАТО ЦЯЛО ТАЗИ чАСТ НА ТЯЛОТО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА?
виждала съм момчета които всеки ден правят горна част на тялото но дори не бутват краката
изобщо се получава 1 визия на кофа с два молива отдолу :coolcheese:
но моля ви-не се сърдете :P
но да речем в горна оряховица в трибойската зала състезателите редовно си клякат с кой колкото може :coolhmm:

Е не в трибойската зала няма да клякат :D:D:D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1