12.02.10
17:43
Здравейте на почти 16 години съм и тренирам футбол. Проблема ми е че съм много слаб 59-60 кг и съм висок 1.73 см. Тренирам 5 пъти в седмицата и от толкова много тичане изпитвам затруднение да кача някое друго кило. Целта ми да стигна до 65-6 кг защото поради слабата ми физика ми е много трудно да се боря на терена.Ако може някой да ми помогне с хранителния режим...а ако трябва и да влизам във фитнеса 1-2 пъти мах . Очаквам вашите отговори.
казано от hardrlz на 12.02.10, 18:04:
Яж повече протеини въглехидрати и мазнини и то от качествени източници
Имам чувството че някои хора пишат отговори без да са прочели целия въпрос...”Искам да кача” и веднага протеини въглехидрати мазнини. Не че се заяждам ама мислите ли че не приемам тези хранителни вещества. Ям по 3-4 пъти на ден..не пия газирани напитки,не ям чипсове солети и такива боклуци р гледам да хапвам повече плодове но не качвам килограми.
12.02.10
18:25
казано от Петко_Тодоров на 12.02.10, 18:15:
казано от hardrlz на 12.02.10, 18:04:
Яж повече протеини въглехидрати и мазнини и то от качествени източници
Имам чувството че някои хора пишат отговори без да са прочели целия въпрос...”Искам да кача” и веднага протеини въглехидрати мазнини. Не че се заяждам ама мислите ли че не приемам тези хранителни вещества. Ям по 3-4 пъти на ден..не пия газирани напитки,не ям чипсове солети и такива боклуци р гледам да хапвам повече плодове но не качвам килограми.
Съзнавам, че си пубер, но хайде да се успокоиш малко. Писал си в темата за хранителни режими, а относно твоя си казал точно нищо. Само, това, че се храниш що годе диетично, но е много важно време количество качество на веществата и т.н. Не очаквай магическото хранене с което да качиш 5-6-7 кг за отрицателно време.
И да проста физика, ядеш повече отколкото гориш и излишъка се складира в тялото ти, а дали ще е мазнини или мускули зависи от много неща. Ти мускули ли искаш или мазнини ?
С 1-2 пъти във фитнеса, чудеса не очаквай, но винаги можеш да споделиш терзанията си на тренера и той да те насочи и ако трябва да ти намали футбола за да наблегнеш на фитнеса.
Сега си млад спортуваш доста и ти трябва много храна която ти очевадно не приемаш за да качиш килограми.
Има хора с бързи метаболизми, дето всичко което хапнат разграждат, но няма хора с безкрайно бързи метаболизми.
Ако искаш по конкретен съвет, ще трябва да зададеш по конкретен въпрос.
Мерси за огтовора... :) а по твоя въпрос ще се опитам да кача ММ, мазнините лесно ги изгарям.
12.02.10
19:00
Щом лесно гориш мазнини, то можеш при качването на ММ да позамазнееш, след което лесно ще изчистиш
Ами в залата задължително! за храненето горе си говорихте,но..мн мн мн белтъци
Е това е за хора кадето бързат.Това е бомба незнам има ли го в BG. Успех.http://www.nutritienda.com/es/serious-mass—544-kg
Стига сте писали глупусти..въглехидратите се усвояват най-бързо затова са и за предпочитане пред мазнините.Пич хапвай повечко мазнотии и спри тренировка за поне 1 2 седмици, стой си у дома пред компа с чипса в ръка, като един нормален американец и ти гарантирам, че ще наедрееш.Ако не станеш малко по-тежък, то значи, че гена ти е такъв и метаболизма ти е силен.Докато наблягаш на мазното може малко да те спече стомаха и кръва ти да се сгъсти за това и пии повече течности...
Мнението беше редактирано от rrrrMD на 13.02.10 12:14.