02.09.09
12:25
Здравейте, знам че форума е за жени, но няма къде другаде да пусна темата. :)
На 17 съм и по носа и под очите имам черни точки. По принцип си ги махам сам, но винаги остават още доста за махане, а и след това носа ми е целия червен, а и понякога се появяват ранички, а до 3-4 дни пак се появяват черните точки. Кажете някакви по-трайни методи, за премахването им. :)
С онези лепенките не става. Чудя се дали да пробвам на козметик, но никога не съмм ходил и ще ми е малко странно жена да ми бара мръсотиите по лицето. :D Кажете как действат там, със ръце или със специални машинки? Днес ще пробвам и с “метода на баба”, като си покрия главата с хавлия и оставя само лицето над вряла вода за 15-20 минутки.
Мерси.
Темата беше редактирана от fqls на 02.09.09 12:28.
Не е хубаво сам да се бориш с проблема, защото в дългосрочен план ще се влоши. Решението действително е козметик. Няма от какво да се притесняваш, мойта козметичка ми казва, че много мъже ходят за почистване на лице и на самите козметички това не им прави впечатление. Процедурите се съчетават с продукти за мазане, за да не се появява пак проблема за 3-4 дни.
Другото решение е да идеш на дерматолог и той ще ти каже какво да правиш и какви продукти да ползваш, за да изчезне този проблем. Даже най-добре отиди първо при дерматолога и той ще ти каже колко често трябва да ходиш при козметик и дали.
Но не прави нищо сам, може да стане по-зле.
02.09.09
16:21
най-хибаво става след баня аз също имам таквиа точки по носа мажа ги със Garnier Pure Activ Scrab стоя 20-тина минути и наистина изчезват но за няколко дена
най добре на козметик ,аз имам малко по носа и като ходя на кола я карам да ми маха и порите от носа =)
Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.09.09 18:22.
Мхм, явно ще се търси козметик. А бихте ли споделили как действат там, с ръце ли почистват лицето? Мерси за отговорите!
казано от fqls на 02.09.09, 19:36:
Мхм, явно ще се търси козметик. А бихте ли споделили как действат там, с ръце ли почистват лицето? Мерси за отговорите!
да първо на нагрявка да се размекне малко кожата и после с ръце,но имай предвид че е въпрос на време пак да си излезнат порите ..
За черните точки - козметик. Първо ти почиства лицето, после го нагрява с пара за няколко минутки да се разширят порите. По принцип след това ‘обработката’ става механично. Буквално ти стискат пъпкте/черните точки и гнусотиите си излизат. Малко боли, особено около носа. Ако никога не си бил на козметик и ти е много замърсена кожата, може първо да ти я почистят с ултразвук (това е една машинка, с нея не боли) и след това пак механично. Но е хубаво след това всеки месец да ходиш да ти чистят лицето и ще стане супер (аз ходя два-три пъти годишно, демек несериозна :) ). След това лицето ти е червено, но бързо си възвръща естествения цвят и веднага в огледалото виждаш раликата преди-след!!
А и козметичката ще ти даде съвети и насоки как да си третираш кожата за да се отървеш от проблема и за в бъдеще!!
Мнението беше редактирано от maria на 04.09.09 10:59.
Отново мерси за отговорите! На 13 септември може би ще пробвам козметик, до 15-ти тъкмо за даскало би трябвало всичко да е ОК. :)
А какви са цените за почистване на лице, защото си мисля че са около 30лв., което ми се стори странно?
Цената зависи от салона и от козметиката, която използват. По принцип има по 20 лв, 30 и 40 лв. Може да има и по-скъпи. :)
Ама един час жената (козметичката) се ‘мъчи’ да изчисти всичко. Заслужава си, а и се ходи веднъж месечно, не всяка седмица.
Мнението беше редактирано от maria на 04.09.09 18:13.
Ходил съм на козметик,процедурата е 20лв (за всеки център различно).След като си направиш процедурата при козметика отиваш в магазин за козметика и казваш “нещо за почистване на черни точки от лицето”.Аз ползвам Гарниер ПУР-чиста кожа 3 в 1 ,но има по добри.Миеш си лицето по време на баня напрао с тоя ексфолиращ крем (маска) и си щастлив,но след като лицето ти се почисти от козметик или лично от теб по механичен път;)
Както казаха другите кожен лекар или козметик.Иначе продават най-различни серии за почистване на лицето сутрин и вечер и когато си сериозен с времето лицето става идеално.Имай предвид, че на 17г е нормално да имаш повече проблеми с кожата.
Препорьчвам ти тази серия
http://www.marvistore.com/images/LYSANEL - gel.jpg
Вземи си гела за почистване и за след почистване има хидратиращ крем от сьщата серия.
казано от Тони1 на 04.09.09, 12:30:
най забавното е след манипулацията как носа ти блести като огледало...
И си червен като домат 3 дни :red:
10.02.10
19:36
Гадните пори не се затварят , те си стоят и от тях все излиза ли , излиза . Особено по носа . Аре да остаряваме и да ги няма вече :) .