12.02.10
23:39
Разгледах из форума, а също така из интернет, но не намерих примерна програма за специализация на ръце. Misho е започнал някаква програма, но не мога да разбера последователност, в която прави суперсерии за ръцете, другият път без суперсерии, затоваа реших да постна примерна моя програма създадена чрез блогът на Oranje и ако може да коригирате евентуалните грешки.
Програмата представлява:
3 дена ръце(Понеделник; Четвъртък; Събота;) и 1 ден за цялото тяло(Вторник)
Не срещнах някъде дали трябва тренировките за ръце да са едни и съжи, но мисля, че е по-добре да се различават, ако не е вярно поправяйте.
1-ви ден ръце:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х6
Френско с крив лост 3х10
Кик-бек 3х12
Сгъване с крив лост 3х8
Концентрично сгвъване 3х12
2-ри ден ръце:
Сгъване от полу-лег с дъмбели 3х8
Скотово сгъване 3х12
Френско с дъмбели от лег 3х8
Разгъване с дъмбел с две ръце зад глава 3х10
Разгъване на една ръка на скрипец с обратен хват 3х12
3-ти ден ръце:
Кофички 3х6
Разгъване на скрипец с над хват 3х10
Френско с крив лост 3х10
21- 3 серии
1х20 сгъване на горни макари
Ден за цялото тяло:
Лег с дъмбели 3х10
Клек 3х10
Мъртва тяга 3х10
Другият вариант е да е една и съща програмата и да редум суперсерии, първо трицепс и после първо бицепс:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х6-8
Френско с крив лост 3х10
Разгъване на скрипец с надхват 3х12-15
Сгъване с крив лост 3х6-8
Скотово 3х12 или 21-2 серии
Изкажете мнение кой вид на програмата е по-удачен!
Благодаря!
Набиране с подхват за мен е основно като пускаш бавно ефекта е супер.Тези методи в линка са супер използваи ги успех ;-) http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/mondays_with_thibaudeau_the_constant_tension_alternate_curl&cr;=
13.02.10
09:30
http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm
Погледни я.Не знам какви са мерките ти,но доколкото знам,ако ръката ти е под 40 сантиетра не е удачно да специализираш.
13.02.10
13:59
казано от az100yan на 13.02.10, 09:30:
http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm
Погледни я.Не знам какви са мерките ти,но доколкото знам,ако ръката ти е под 40 сантиметра не е удачно да специализираш.
Доста мощна изглежда програмата, но и доста тежка. Когато мисля да направя специализацията за ръце (март), стажът ще ми е година и 5 месеца. Твърдението, че ръката, ако ти е под 40 см не е удачно да се специализира, ми се вижда малко странно, ако имаш малко повече информация, ако искаш я пусни.
Според вас, дали този вариант( от bb.com) с тренирането на ръце след общата тренировка за цялото тяло е по-добър, или когато са в отделен ден е по-добре?
Забелязах също, че се използват не повече то 2 упражнения или с високи повторения и 3 серии или с ниски повторения с 5 серии. Какво мислите, дали е удачно повече упражнения или залагането на по-базови движения?
Мнението беше редактирано от Сами на 13.02.10 14:05.
Брат по добре изчакай като направиш 1 година стаж тогава почни да специализираш
13.02.10
17:24
Аз пуснах първата си специализация след като минах 3- и 2-месечните курсове за начинаещ. Беше за ширина на гърба и наистина изкарахме перките с приятелят ми, с който я правехме.
Много зависи обаче и какво си правил досега в залата. Всеки е окрилен от началните резултати и се хвърля от втория месец на сплитове, които се правят след втората година. Така си остава с неподготвено тяло и бързо стига застоя, а и не може да извлече максимумът, който би взел при правилно навлизане в залата. Тъй че 1 година в залата не е критерий, аз познавам хора, които са започнали да тренират преди Виктор Мартинес, а ако сложат перука всеки ще ги мисли в гръб за манекенка...
13.02.10
17:49
Първите два месеца, бяха така наречените кръгови тренировки, в които се тренира цялото тяло в една тренировка. След това реших да потърся друга програма, в сайта на bb-team, а и във форуми ми казаха, че най-подходяща е:
Пон. гърди;бицепс
Сряда: гръб;трицепс;
Петък рамо;крака
Нея изпълнявах 6 месеца.
След това за 2 месеца правих програмата за сила 5х5.
За 2 месеца правех 5 седмична тренировка.
1 месец правех Клек и мляко и последно за 2 месеца пак 5х5.
Para un puñado desde bícepsa.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.02.10 21:14.
13.02.10
22:04
Que pasa muchacos? Quireis tomar un cafe? Real Madrid contra Barcelona? Que bonita muchaca!
Te amo!
Trash, не разбирам испански, но последната дума сигурно означава нещо за бицепса и пак някой от твоите коментари относно колко безсмислено е да се тренират ръцете и за какво са ти големи ръце и т.н. Прощавай, че има и хора които се интересуват от големите ръце (и пропорционалното развитие), а не само от тренировки за сила..... Ставаш много банален.
Здраве желаем, другарю. “За шепа бицепси” в превод означава горното. И теро-ре-ро аз не мисля, че разбираш умисъла на думите ми нито в горното изречение, нито и попринцип. Няма да изреждам, но грешно си разбрал мен и мнението ми.
п.п. За Бога, пише се Thrash, Мефистофеле (имаш 666 мнения в момента)! Разлика има и тя е немалка..
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.02.10 22:37.
Да, може би наистина не те разбирам. Сложна персона си, но с 1/2 от постовете ти по тези теми се усеща негативизма ти за бодибилдинг тренировките и специално ръцете в случая - както и да е.
П.П. Бъркам ти прякора, не защото искам да се заяждам с теб или имам нещо против теб, просто за мене всичката метъл музика е TRash и от там се бъркам, че може да има и такава “разновидност”, както има и дет метъл.
14.02.10
12:10
казано от Thrashmetal на 13.02.10, 21:10:
Para un puñado desde bícepsa.
Поредното ти мнение чист спам, ей така за трупане на мнения.
Не знам на какво си посветил годината, но е време да ти проличи, че тренираш.
Сами, ако толкова искаш да имаш големи ръце, то трябва да си относително напреднал за да можеш да си позволиш тренировки за специализация на определени мускули.
Считам за полезно да прочетеш, статията за специализация на Оранжевия на:
http://oranjeblog.blogspot.com/
Ще може ли някой да напише нещо по-конкретно за програма за специализация на ръце или да коментира дадената по горе http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm ... вместо да коментираме на кой какав му е ника и тем подобни глупости. Мен лично силно ме интересува такава програма, защото нямам никакъв напредък в размера на ръцете въпреки прогреса с тежестите...стаж почти 2 години редовно.19г. 72кг, 178 см. Ако е от значение ... силови постижения - лег 1х100, клек 2х100, тяга 1х120 ... храня се минимум 5 пъти на ден , без джънк, РБД, в момента пия сел мас и синта,витамини.. вече 3 седмици , с които силата си расте, но няма видимо подобрение в ръцете , а това е което ме вълнува в момента ... ръката ми е 36 стегната
1. клек, лег/полулег, гребане, френско, сгъване с надхват
2. набиране с подхват, кофи с тежест..тук може и да добавите нещо.
3. раменни преси, тяга, лег с тесен хват, сгъване с дъмбели...с променлив хват, но по-скоро чуково, защото след тягата..всичко друго ще е тегаво.
Аз бих тренирал така, ако искам да ми дръпнат и ръцете. Обаче, поне при мен, след изпълнението на 1-вата тренировка, трицепсите ми са в несъстоятелност за 2-3 дни. :)
казано от mitonko на 14.02.10, 12:47:
Ще може ли някой да напише нещо по-конкретно за програма за специализация на ръце или да коментира дадената по горе http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm ... вместо да коментираме на кой какав му е ника и тем подобни глупости. Мен лично силно ме интересува такава програма, защото нямам никакъв напредък в размера на ръцете въпреки прогреса с тежестите...стаж почти 2 години редовно.19г. 72кг, 178 см. Ако е от значение ... силови постижения - лег 1х100, клек 2х100, тяга 1х120 ... храня се минимум 5 пъти на ден , без джънк, РБД, в момента пия сел мас и синта,витамини.. вече 3 седмици , с които силата си расте, но няма видимо подобрение в ръцете , а това е което ме вълнува в момента ... ръката ми е 36 стегната
Ръцете са ти нормални, за тези кила на този ръст.
Абе хора, разберете, че с такива данни ръцете са ви последното нещо, за което да се тревожите. И да ги скъсате от тренировки
тия ръце, няма да мръднат и милиметър, докато не качите повечко мускули.
Просто е, няма какво да го мислите.
Имаше една формула, че за всеки сантиметър на ръцете, трябва да качите минимум няколко кг. общо тегло
(за мускули говорим, щото 5 кила мазно на гъза не се броят).
П.П. Ръцете могат да растат покрай големите групи и без да ги тренирате директно.
От друга страна, ако тренирате много ръце и пренебрегвате големите групи, няма гаранция, че ще порастнат повече.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.02.10 15:44.
Петко - сега и тебе ще те изкарат ръцемраз :-P :lol:
Мнението беше редактирано от 6th на 14.02.10 16:42.
Не исках да спамя с друга тема, затова пиша направо тук, за специализация на ръце.180см 67кг, с дълги ръце съм (31см).
1 година стаж.
Понеделник:
1.Лег тесен хват 3х6
2.Френско 3х6
3.Разгъване на скрипец 3х8
4.Бицепсово с щанга 3х6
5.Чуково 3х8
Сряда:
1.Френско 3х6
2.Дъмбел зад врат с две ръце 3х8
3.Кофички на пейка 3х8
4.Скотово 3х6
5.Хамър сгъване 3х8
Петък:
1.Лег тесен хват 3х6
2.Френско 3х6
3.Разгъване на скрипец 3х8
4.Бицепсово с щанга 3х6
5.Концентрично сгъване 3х8
Събота:
Лег с дъмбели 4х8
Клек 4х8
Мъртва тяга 4х6
Има ли шанс да претренирам ръцете с тази програма и най вече добра ли е?
Мнението беше редактирано от daweda на 30.06.10 10:17.