Препоръки за новата ми програма

MU

09.03.05
03:14

Ето това е новата програма почнах я преди 3 дни ,моля за мнения и препоръки.Стаж:8-9 месеца.

1.Гърди+Бицепс
лег 4х6
полулег 3х6
кофички 3х6
скотово 3х8
прав с крив лост 3х8 :)
концентрично 3х8
2 почивка
3.Гръб+крака
вертикален скрипец 3х8 отпред 3х8 задврат
лодка 3х8
мъртва тяга 3х8
клекове 3х8-10
машината за прасец 3х8
4.почивка
5.Трицепс+рамо
Френско 3х8
скрипец 3х8
с дъмпел зад врат 3х8
вдигане на щанга задврат 3х8
другите части на рамото с гири в 3х8
6 и 7 почивка
ps. корем тренирам вкъщи на принципа 2дни трениране 1 почивка

09.03.05
08:42

Здравей! Програмата е хубава, но не е ли малко тежичка? Както и да е, ти сам можеш да прецениш доколко се възстановяваш. Бих ти препоръчал след около месец да намалиш натоварването за групите при които (евентуално) резултатите за по-слаби.
Поздрави!

Братле, не се обиждай, ама програмата е зле според мен....
Първо:
Скотово, прав с крив лост и концентрично не внасят почти никакво разнообразие в мускула, претоварваш го и то след като вече си тренирал гърди, т.е. им някаква кумулативна умора.
Абсурдно е тренировката за крака да представлява само 3х8 клек един път седмично(не включвам прасеца).
Още по - абсурдно е в културистична тренировка да правиш краката след гръб... С други думи след като си натоварил кръста, да го премазваш и с клека. Още повече че имаш в тренировката за гръб и стабилни серийки мъртва тяга.
А, като дойдохме на мъртвата тяга, да си кажа - не те виждам как ще я правиш последно упражнение за гръб и веднага след туй ще клякаш. Ама наистина не те виждам. Давам ти две седмици, но и те според мен са много...
Рамото е по - тежката мускулна група от рамо и трицепс според мен. Ти я правиш втора, а в упражненията за рамо участва и трицепсът, който вече ще е доста уморен.
Не знам... Според ммен попрегледай. Абсурдно е краката да ги правиш само с едно упражнение клек и то веднъж в седмицата, пък за малки мускулни групи да слагаш по 4 упражнения... И други неща. Според мен помисли отново...

09.03.05
12:28

Дзвера е дал доста ценна фондаментална информация. И аз съм на мнение, че цялата ценна информация е само фондамент на знанията ни. Всичко останало е индивидоалност. И той написа в един от постовете си, че тренировката може и да е много шашава, но може и да има успех. Просто нещата са комплексни и успеха зависи от доста неща(темата е безгранична). За това мисля, че сам трябва да решаваш murder, но преди това вземи под внимание информацията, която ти я даде Стефан(дзвера), защото въпреки индивидоалноста при трениращият има методики и закони, които трябва да се спазват и няма как да се променят в повечето случаи.
по-здрави

MU

09.03.05
15:59

Да и аз се чудех тези крака с какво да ги комбинирам :)
Ако останат гърди+бицепс ,гръб+рамо и трицепс+крака по-добре ли ще е :) А за гърди+бицепс това е най-доброто за мене групиране(лично индивидуално)

09.03.05
16:30

Крака - трицепс не е най-доброто групиране, но ако ще тренираш така, то прави първо трицепса (изключение от правилото) или ако ще го правиш след краката включи повечко загряващи серии.

09.03.05
20:48

Добре, защо не тренираш по стандартната схема:
1 ден: гърди и бицепс
3 ден: гръб и трицепс
5 ден: рамо и крака

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1