Мазнини!!!

15.02.10
19:12

Здравейте.Бихте ли ми дали съвет какви упражнения да правя за да изгоря мазнините  от рацете,гърдите,корема и паласките и да ги оформя.Разбирасе и ако може да ми препоръчате някои хранителен режим!

Ето и моите данни:
На 18г съм
195см Висок
100кг Тежа

Благодаря на всички !!!  :)  :P

15.02.10
19:51

За твоя ръст килограмите не са толкова критични, че да сваляш. По-скоро потренирай в зала два-три месеца, след което му мисли за чистене. Мен така ме съветваха преди година-две тук, но уви, аз не слушах и си профуках кикстарта в началото. За да отслабваш, трябва първо да имаш какво да покажеш под мазнините. А именно през първите няколко месеца тренировки, ако досега не си тренирал редовно, водят до най-бързо качване на маса, че и понякога до качване и отслабване едновременно. Просто тренирай, набавяй си достатъчно протеи (150-200гр. дневно) и ограничи “вредните” храни - сладко, бяло брашно и т.н.

15.02.10
20:01

Eми аз забравих да кажа че тренирам волейбол от 5 години

казано от Goro12 на 15.02.10, 20:01:

Как тренираш волейбол, та не можеш да коригираш теглото си?
Волейболът като тип натоварване е кардио.

P.S. Заглавието на темата ти е безумно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.02.10 20:23.

15.02.10
20:26

казано от Кольо Пияндето на 15.02.10, 20:23:

казано от Goro12 на 15.02.10, 20:01:

Как тренираш волейбол, та не можеш да коригираш теглото си?
Волейболът като тип натоварване е кардио.

P.S. Заглавието на темата ти е безумно.

Незнам.Явно огранизма ми е такъв :D Аз свалям кам 5кг и след 1 2 пак ги качвам немога да задържа 1 тегло доста време

Незнам.Явно огранизма ми е такъв

Не,явно храненето ти е такова

15.02.10
20:30

казано от IronFreak на 15.02.10, 20:29:

Незнам.Явно огранизма ми е такъв

Не,явно храненето ти е такова

Гледам да ограничавам някои неща :сладко хляб и тестени изделия

Волейболът е достатъчно качествено натоварване за целта, която искаш да постигнеш. Между “гледам да ограничавам някои неща” и “храня се по подходящ начин” има солидна разлика. Попитах те как тренираш, колко често, с каква интензивност са тренировките ти... явно не знаеш. Оптимизирай храненето си - това е пътят към резултатите, които искаш да постигнеш.

15.02.10
20:44

казано от Кольо Пияндето на 15.02.10, 20:41:

Волейболът е достатъчно качествено натоварване за целта, която искаш да постигнеш. Между “гледам да ограничавам някои неща” и “храня се по подходящ начин” има солидна разлика. Попитах те как тренираш, колко често, с каква интензивност са тренировките ти... явно не знаеш. Оптимизирай храненето си - това е пътят към резултатите, които искаш да постигнеш.

Тренирам всеки ден без неделя .Тренировката продължава от 1 и 30м до 2ч . А относно до храненето предложете някаква програма или хранителен режим !

При 6 тренировъчни дни в седмицата с волейбол нямаш нужда от допълнителни упражнения.
Храненето ти е крайно неподходящо, за да си в такова положение.
Разгледай информацията за нисковъглехидратна диета.

15.02.10
21:37

Брей, че аз играя волейбол два пъти в седмицата в рамките на един-два астрономически часа, но никога не съм го отчитал чак като аеробна дейност. Но е хубаво да се знае де.

казано от Thrashmetal на 15.02.10, 21:37:

Брей, че аз играя волейбол два пъти в седмицата в рамките на един-два астрономически часа, но никога не съм го отчитал чак като аеробна дейност. Но е хубаво да се знае де.

Зависи от интензивността на натоварването във въпросните 2 часа. Определено тренировката е кардио-дейност. Е, ако група хора са се събрали просто да поцъкат игричка за удоволствие и без напрежение, то това не е непременно кардио. Повтарям - въпрос на интензивност, правя разлика между волейбол и волейбол. Надявам се, че го обяснявам добре.

16.02.10
06:51

Ако смяташ сериозно да се заемаш с волейбол, в залата не трябва почти да се натоварваш.От волейболисти съм чувал, че при натоварване в залата (не знам какво точно имаха предвид) може да ти намалее отскока, а за волейбола той е важен.

казано от anxiety на 16.02.10, 06:51:

...От волейболисти съм чувал, че при натоварване в залата (не знам какво точно имаха предвид) може да ти намалее отскока, а за волейбола той е важен.

Това е така... и не съвсем. Правилно си чул, но това не изчерпва нещата. Физическата подготовка е неизменна част от волейбола, но да - вярно е, че от една степен нататък е по-скоро пречка, отколкото улеснение. Мога да го кажа и по друг начин - щангите определено могат да се отразят негативно на отскока, но за да скачаш със сигурност ти трябват физически силни крака. Дълга е тази тема... както всеки друг спорт, волейболът си има специфика по отношение на натоварването с тежести, но това не е обект на тази дискусия мисля. Всичко е въпрос на правилен подбор на упражненията и натоварванията с щанги, както и на подходящото им разпределение във времето.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.10 07:11.

16.02.10
10:57

казано от Кольо Пияндето на 16.02.10, 07:10:

казано от anxiety на 16.02.10, 06:51:

...От волейболисти съм чувал, че при натоварване в залата (не знам какво точно имаха предвид) може да ти намалее отскока, а за волейбола той е важен.

но за да скачаш със сигурност ти трябват физически силни крака.

Няма начин да се съглася с теб, но сигурно и трудно ще те опровергая. Под “физически силни” какво имаш на предвид? Защото отскока не е само мускули на краката, а нещо много по-сложно. Колкото и мускули да имаш без експлозивност нищо няма да се получи. Също много важна е костната система, стречинга и още редица фактори. Преди време бях чел статия за всички компоненти в тялото участващи при вертикален отскок. Бяха описани всяка костица, сухожилие и мускулче, които са от значение. Както казах материята е много сложна.
Аз лично познавам хора, които не са се занимавали със спортове, като баскетбол, волейбол или какъвто и да е било друг - хора тип карфица, дето се вика никакъв мускул нямат по себе си, но имат невероятен вертикален отскок. При тях няма най-добра форма и пр. Те са в пика си винаги. Ето защо не можем да съдим за отскока току така. Тези неща ги говоря, защото съм ги видял и са ми пред очите от малък.
По-здрави!

VEGATA, прочети отново и внимателно написаното от мен. Не си ме разбрал съвсем точно, защото не съм навлязъл в подробности по отношение на физическата подготовка във волейбола и тренирането на отскок като елемент от този спорт. Говорехме конкретно за фитнес и волейбол, сметнах останалото за отклонение от темата.

Физическата подготовка е основата, върху която се “стъпва”, за да се развива спортно-техническото качество ‘отскок’ във волейбола. Казвам ти това като човек с 18 години волейбол зад гърба си (все още не съм спрял да тренирам и да се състезавам). Колкото до “невероятния отскок” на твои познати, който споменаваш... нека просто приемем, че има вариант да сме с различни разбирания за това кое е невероятно в случая и кое - не. Всъщност важно е дали “невероятното” е “достатъчно” и за какво спортно ниво е “невероятно”. Уверявам те, че ако бъдат поставени поне малко по-сериозни спортни цели, то физическата подготовка става неизменна и наложителна, но отново (както в предишното си мнение) подчертавам дебело - тя не е единственият фактор, определящ отскока.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.10 11:49.

16.02.10
12:12

казано от Кольо Пияндето на 16.02.10, 11:46:

Колкото до “невероятния отскок” на твои познати, който споменаваш... нека просто приемем, че има вариант да сме с различни разбирания за това кое е невероятно в случая и кое - не.

Различни разбирания - едва ли, но сега ще ти обясня. Невероятно беше наистина пресилено. Като казах хора не съм имал предвид маса хора, а 1-2 човека. Как ти се струва тези индивиди високи около 180 см да забиват на стандартен 3,05 см баскетболен кош? Отново ще повторя, че те не тренират нищо, не са и тренирали. Ще добавя това, че и пушат. На такава височина няма лошо да скачаш толкова, но все пак се изисква подготовка нали така? 

Уверявам те, че ако бъдат поставени поне малко по-сериозни спортни цели, то физическата подготовка става неизменна и наложителна, но отново (както в предишното си мнение) подчертавам дебело - тя не е единственият фактор, определящ отскока.

Няма в какво да ме уверяваш - напълно ми е ясно и признавам, че не съм те разбрал правилно. Благодаря, че доизясни.
По-здрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1