17.02.10
16:03
Здравейте,казвам се Борис и съм от София . От 1 месец ходя на фитнес по програма и тренирам здраво.Ето данните : ръст-1.73;тегло-64;гр.обиколка-94;талия-82;ханш-92;китка-18;глезен-22
На училище съм от 6 и 30,на тренировка съм от 3 и 30 до към 5 .Имам бърз метаболизъм.Това са най-важните неща.
Готов съм да взимам хранителни добавки,по-точно Гейнър
и искам ДА кача МУСКУЛНА МАСА . Ако можете по тези данни да ми изработите що - годе някакъв хранителен режим ще съм ви много благодарен.
Хранителния режим трябва да си го съставиш ти ние само може да те насочим. Кажи на колко години си.
Щом качваш трудно не се ограничавай с яденето например не яж пълнозърнест хляб а бял яж пълномаслени млека и сирена.
Най добре си купувай мляко сирене и яйца от някое село не са изобщо скъпи и са много по добри от боклуците в магазина.
Не пропускай закуската и гледай да имаш поне 2 силни хранения с месо зеленчуци и ориз или картофи а между тях хапвай мед мляко овесени ядки банани и нещо по леко та хем да приемаш калории хем да не ти е тежко за следващото ядене.
Много е важно да спазваш тайминга и всеки ден храненията да са ти в определен час гледай да не се разминават за да ти свикне организма. Общо взето яж от всичко и по много ако не ти се лепи мазнина останалите пишат за черен хляб извара и варени картофи но те вече са пораснали и се пазят от омазняване а твоя организъм сега се развива :)
Преди тренировка не яж сладко но след нея си хапни един сникърс например или два за да достигнеш така наречения инсулинов пик
хем ще имаш повече енергия и ще се възстановиш по бързо
Това е от мен колегите да ме допълнят :)
По-зрдави!
На 16 съм,благодаря за информацията,въпреки че тези неща са ми ясни горе долу.Но как да съчетая храненията..Ям по 5 на ден и качвам бързо килограми,примерно миналия месец качих 3кг . Имаше период , в който качих 7 килограма невероятно бързо.Фитнес инструктора ми препоръча да взимам гейнер и за това искам да го комбинирам с хубава програма :)
Дадох ти основни насоки седни и се помъчи малко почети и си състави нещо после ние ще го коментираме и редактираме.
Не вярвам някой да седне да ти пише програма,това се плаща така ми казаха на мен като бях като тебе :) и аз седнах дълго време четох мислих и след 2 седмици проби накрая открих сам най доброто за мен и сега имам резултати
Успех!
19.02.10
14:25
Съвет - прецени с какви средства за храна ще разполагаш в дългосрочен план.
Това ще ти позволи да следваш хранителния си режим достатъчно дълго или за постоянно.
Формулирай целите, виж подходящите за тях храни и направи режима така, че да можеш да си го позволиш финансово. На този етап гейнърът не ти е наложителен и е повече от вероятно да не ти донесе ефект. Основата е храненето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.10 14:28.