Я РАЗНИЩЕТЕ ТАЯ ПРОГРАМА...

10.03.05
21:00

Здравейте :) я по-разбиращите да дадат оценка и да корегират тук таме кадето има нужда защото се самнявам че някаде прекалявам а другаде не достатачно ...
1 ден - Гърди, Трицепс
Полулег 4x 6-10
лег 4x6-10
обратен лег - 4x6-10
трицепс на скрипеца 4-5x10
лег с тесен хват 3x6-10

2 ден гръб, бицепс
на скрипеца пред гърди 4x6-10
на скрипеца с тесен хват 4x6-10
чукчета 4x6-10
сгъване с крив лост 4x6-10
скотово с дъмбел/лост (кое е по добре?)3x6-10
сгъване с дъмбели с права китка и ръка 3x6-10

3 ден рамо
разгъване на раце встрани 4x8-10
раменни преси с щанга 4x8-10
раменни преди пред глава :) 4x8-10
4 ден -крака
клек -4x10
бедрено сгъване и по корем от седеж 4x10
магарешко повдигане с лост 4x10-12
5 ден=1 ден

това 6-10 се явява според килограмите в пирамида или до отказ в тоя радиус
Корем правя 1,3,5-ти ден след тренировка 3 до отказ

10.03.05
21:54

ако имаш доверие на моите съвети, а и ако те тренирах лично, бих въвел на пръв поглед следните корекции:
за трицепс: на разгъването на скрипец вкарай 15ки, за да загрееш добре, а като второ упражнение прави разгъване на дъмбел с две ръце зад и над глава!
за гърба - махни второто упражнение и го замени с придърпване латерално на дъмбел с една ръка от наклонена лежанка с ъгъл 20 градуса
за рамо - винаги почвай с базови упражнения, т. упражнение 1 с 2 им смени местата
Почивка - сложи си я между ден 2 и 3 както и мжду 4 и новата 1, поне да имаш време абсолутно възможно за възстановяване!

Горе долу, това, аз лично не бих тренирал по такава програма, но затова е корекцфия, а не елиминация :)
П.С. Опа, вкарай и бедрено разгъване за квадрицепсите като още едно упражнение, а прасеца го цеди в суперсерия с още едно упражнение и към 15 повторения.  :wink:

10.03.05
22:06

Трябва да си дадеш и данните, но според мен тази програма е твърде тежка. Трябва много добре да почиваш и да се възстановяваш. Аз лично за маса предпочитам 3 дневна програма.

10.03.05
22:14

това упражнение за гръд дето ми препорача -не го разбрах
това за четрицепса ако е разгъване от седеж на лейанката(там добажката за крака) го правя
иии.. ще напредвам ли повече и по-добре ли ще е за мен да тренирам с 3 дневна програма? и ако да би ли ми препорачал такава :)
висок сам 1.72 и тежа 60 кг. на 16 г. сам и имам 4 месеца стаж
мерси мн

10.03.05
22:46

Определено за маса е наи добре 3 дневна програма - при масата се цели мускула да не се преуморява за да може да си почине по бързо и да расте.

10.03.05
23:11

5 дена според мен са кажи речи непосилни без зоб! ако ползваш химия вече е друг випрос.. 3 дена е много добър вариант, а защо непробваш и 4 дневен сплит? инач сплита ти не е лош, но с тея корекции:
:arrow: за трицепс прави по изолирани движения (демек смени лега с тесен хват с френско например или кикбек)
:arrow: за бицепс махни едното упражнение- прави само 2
:arrow: събери крака и рамо в един ден, като рамото е преди краката
:arrow: между сичките тренировки имай по 1 почивен ден, а пред групите на които искаш да наблегнеш- 2 почивни дни :)

ами това е според мен  :wink: успех!

10.03.05
23:40

а бихте ли ми препорачали 3 или 4 дневна програма като за мойте данни (има ги малко по-горе) абе 1.72 м.  60 кг. на 16год. ако трябва още нещо .. кажете. ще сам много благодарен :D
за да ви олесня комбинираите ми мускулните групи аз за упражненията вече разбрах  :P

мерси

11.03.05
10:46

Здравей! За стажа ти, програмата е непосилна според мен. Не че няма можеш да я завършиш, но не знам за резултатите. Иначе с някои корекции ми напомня нещо много добро. Ще корегирам, а ти ако искаш я запази за по-натам (по-добре) или я прави сега. Запази сплита, но тренирай 3 пъти седмично. И намали серийте до 2 на упражнение. Можеш и да се съобразиш със съветите от по-горните постове. Но пак ти казвам, тежко е за твоя стаж.
Поздрави и успех!

13.03.05
10:23

Мартине искам да те питам..  рещилсам да спазвам 3 или 4 дневна програма би ли ми препорачал как да съчетая мускулните групи в дните за да могат те максимално да се тренират и въстановяват?!
мерси

13.03.05
20:08

Не съм ти чел цялата програма, но аз съм противника на да се правят гърди с трицепс и гръб с бицепс. Класиката е гърди с бицепс и гръб с трицепс.

И искам да ми обясниш как правиш магарешко повдигане с лост.
Знам, че е най - доброто за прасец, но без партньор е неосъществимо.

14.03.05
11:41

Е щом си знаеш своето :D , най-удачния според мен сплит (за три пъти седмично) е ден1:гръб, рамо, трицепс ; ден2: крака; ден 3:гърди и бицепс.
Поздрави

15.03.05
23:30

да обобщим: зоб не зимам
Martine ти си за 5 дневната но с 2 серии на упражнение ? или е по добре за мен 3 дневната която ти ми препорача ?
(просто не бех прочел добре :)) не че си знам

16.03.05
09:41

За тридневната и сплита, който ти написах по-горе :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1