19.02.10
13:03
Здравейте!Бих искала да попитам относно подържането на добрия вид на тялото.На 28г. съм до преди 8г. танцувах активно класически балет-с това е свързана професията ми и образованието ми.От тогава на сам обаче живота така да се каже ме завъртя на съвсем различна посока.Превърнах се в домакиня,работеща майка и съпруга.Занемарих тренировките и грижата за тялото си.Напоследък и наблюдавам как кг. се покачват бавно и славно.Чудя се какво да правя-нямам време и пари за зали,както и за скъпи фитнес уреди.За това се чудех за подържането на така наречената женска зона-бедра,седалищни мускули и корем какво ще е най подходящо като упражнения.Комбинацията от скачане на въже,коремни преси и някои др. упражнения за самите крака дали ще са подходящи за стопяване на излишната маса и стягане на мускулатурата практикувани в домашни условия?Ще съм благодарна на всички изказали мнение.И с каква програма на натоварване трябва и е разумно да се започне?
И още нещо с ужас установих,че ръцете ми толкова са отслабнали,че не мога да направя и една лицева опора-как да ги подсиля ,че да станат годни за това?
Темата беше редактирана от ronkis на 19.02.10 13:05.
Времето се пооправи, можеш спокойно да тичаш по 30-40 минути на ден. Диетата обаче е по-важна, ако искаш да стопиш мазнинките. Разгледай женските дневницим ще научиш доста неща :) Успех !
Да ще го направя за женските дневници!Но имам малък проблем-срам ме е да тичам на вън-някак хората все още не са свикнали да гледат подобни неща.А и парковете са ми доста далече-където смятам,че мястото би било подходящо за това.Трябва да сваля не повече от 3-4кг. за да съм ок,но това ще стане с подходяща тренировка и ангажираност от моя страна!Висока съм 170см,а тежа в момента 55кг.Мисля,че ако свалия на 51-52кг. нещата ще са ок.
19.02.10
18:54
Погледни темата за НВД. 3,4 кг ще се свалят и без тичане.
Аз пък си мисля, че за 170, 55 килограма са ти добре. Имаш си може би крак, дупе, което е страхотно и едва ли те прави отвратително слаба. Аз имам една приятелка която е 163 висока, 65 килограма........... Но в крайна сметка, човек е щастлив и доволен, когато се чувства добре в собственото си тяло. Щом искаш да сваляй, постарай се! 3-4 кг, не звучат като мисията невъзможна.