19.02.10
11:15
Здравейте, аз съм нов член на сайта и ако не е тук мястото на темата моля някой да я премести на правилното място. Не само, че съм нов в сайта, ами съм и нов почитател на фитнеса. В града който живея има един фитнес в който взех да ходя вече от 1 седмица. Направиха ми програма и бих искал да Ви попитам какво мислите за нея? Добра ли е? Като понеделник права “1 ден”, а вторник “2 ден” след това сряда почивам и в четвъртък повтарам това от “1 ден”, а петък това от “2 ден”.
1 Ден
1. Вдигане от лег 4х12-12-8-8
2. Бутане с дъмбели от 40 градуса 4х10-10-8-8
3. Теглене на скрипец широко отпред 4х10-10-8-8
4. Хоризонтален скрипец в тесен хват 4х10-10-8-8
5. Клек с щанга на рамена 4х10-10-8-6
6. Разгъване на краката на “L - машина” 4х12-12-10-8
7. Коремна прес от 30 градуса 4х20
8. Усукване с лост на рамена 4х30
2 Ден
1. Раменни преси с щанга зад врат от седеж 4х10-10-8-8
2. Разтваряне на “Машина за рамо” 4х12-12-10-10
3. Сгъване с щанга от стоеж 3х8
4. “Концентрично сгъване” с дъмбел от седеж 3х8
5. Бутане на скрипец за трицепс 3х8
6. Френско вдугане на дъмбел с две ръце от седеж 3х8
7. Прасци на “Калф-машина” 4х15
8. Повдигане на краката на уред от опира 4х20
Темата беше редактирана от Dilyanov на 19.02.10 11:16.
19.02.10
13:00
май напоследък започнах да се меся където не ме питат ама да си кажа мнението :coolsmile:
струва ми се чудесна програма
обхваща всички мускулни групи с добър обем
но малко претоварена като за новак от 1 седмица
като натъртвам че не съм голяяяяяяма разбирачка ти предлагам като за начало да махнеш някои неща
например да изключиш
. Бутане с дъмбели от 40 градуса 4х10-10-8-8
Хоризонтален скрипец в тесен хват 4х10-10-8-8-предлагам да го замениш с някое упражнение за долната част на гърба
Разгъване на краката на “L - машина” 4х12-12-10-8
Разтваряне на “Машина за рамо” 4х12-12-10-10
Концентрично сгъване” с дъмбел от седеж 3х8
това са чудесни упражнеия
но личното ми мнение е да изкараш 1-2 месеца на тази програма БЕЗ ТЯХ докато тялото ти свикне с начина на изпълнение на базовите упражнения и физическото натоварване като цяло
желая ти воля и успех
19.02.10
20:03
За какво искаш да тренираш - маса/релеф.Трябва да си подбереш и хранителен режим, подходящ за целта, която си си поставил, защото нали знаеш храната прави борбата.Аз също не съм спец, но нещата, за които съм сигурен, ги написх.
19.02.10
20:32
казано от anxiety на 19.02.10, 20:03:
За какво искаш да тренираш - маса/релеф.Трябва да си подбереш и хранителен режим, подходящ за целта, която си си поставил, защото нали знаеш храната прави борбата.Аз също не съм спец, но нещата, за които съм сигурен, ги написх.
Къв релеф бе човек?! Той тренира от седмица.
21.02.10
11:35
казано от iVan0v на 19.02.10, 20:47:
Ами програмата ми се води за мускулна маса... не ги разбирам много...
как да се изразя-всяка програма е за мускулна маса
ако я нямаш-няма какво да офомяш нали?
най-глупаво казано-първо се трупа маса после се свалят мазнини и се орелефяваш
има само 1 нещо което да определиш в началото на тренировката си-каква ти е целта?
дали искаш да направиш гоооолеми ръце и да изкараш пресата за лятото и мацките ;-P
дали искаш да се назобиш и да станеш гоооооооолямо добиче :P
дали искаш да постигнеш пропорционална и хармонична фигура
дали искаш тяло което е здраво и ще функционира както трябва до края на живота тиако са поледните 2 неща или нещо свързано с тях то се предполага че ще тренираш и ще се развиваш цял живот
а това е мнооооооого дълго време
затова нищо не те кара да бързаш-дай си време да научиш как се правят нещата
нагледала съм се на гоооооолеми добичета с гоооооооолям опит които правят гооооооолеми глупости с уредите в залатакакто и ще добавя това че никой не може да ти определя темпото, обема, честотата и интензивността на тренировките ОСВЕН СОБСТВЕНОТО ТИ ТЯЛО
само то може да ти подскаже гоирепосочените неща+храната+времето за възстановяване
както и никой не може предварително да ти каже колко бързо трябва да напредваш
програмата е хубава
надявам се да съм се обосновала правилно
успех