разгъване с дъмбели за рамо

12.03.05
10:29

как го правите,с изпънати ръце или ги свивате в лактите
има ли някакво значение,как е по-ефективно да се прави
и вярно ли е че ако приклекнеш и се изпъчиш напред акцентът пада  на задното рамо

HS

12.03.05
10:46

Зависи колко си клекнал,обикновенно за да се изолира движението за задното рамо се ляга по корем на лежанката и се прави така наречения “обратен флайс”.Лично на мене като се наведа го усещам повече в средното.При това упражнение дава много добър ефект,ако задържиш малко ръцете горе и ги извиеш все едно изсипваш бутилки с вода,опитай.

12.03.05
11:05

аз за задно рамо разгъванията ги правя седнал, новеждам се максимално напред и разгъвам... винаги се старая да ги правя с изпънати ръце, щото повече ме натоварва (а и не ги правя с много тежко)

12.03.05
23:58

Умерена тежест, почти изпънати ръце (не съвсем за да не товариш лактие). Когаот си наведен напред задно рамо и малко гръб, когато си прав средно, но като си прав ако се приведеш МААЛКО напред така че дъмбелите да минават пред краката ти отива малко по-назад акцента, товари се малко и задното рамо. Когато си прав и не си се привел никак напред и си със сгънати лакти натоварването е по-чисто в средната глава, ама аз лично не го уважавам много тоя вариан...не знам шо даже..някак си неестествен ми е :oops:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1