28.02.10
09:29
на 15 г съм 183sm моя проблем е такав,че транирам а мм-маса ми спада ....преди месец имах 42 рака а сега е 37 тренирам,храня се често по малко....82kg съм а на мм-падам избягвам хляб сладко и тн.. почти година стаж имам в залата.. тренирам за масса 4X8 големите мускулни групи с по 4-5 упражненияi 1-2 дни почивка.... малките групи 2-3. през седмица сменям упражненията ..... пия протеин,декстроза,креатин ... на какво мойе да се дължи това...
Темата беше редактирана от sisko0o на 28.02.10 09:31.
казано от vatman на 28.02.10, 09:34:
Това са голени разлики в размерите зимал ли си нещо по силно :ohh:
НЕ НЕ СЪМ...
28.02.10
09:40
значи неядеш
казано от ludiaBG на 28.02.10, 09:40:
значи неядеш
ами мн мн месо... извара яица ориз... cornyta
183 cm,42 ръка и 82 кг и всичко това на 15 години-моите поздравления.Относно темата ти искам да ти кажа,че не е лошо да приложиш и ориентировъчен хранителен план,който спазваш + суплементите(ти спомена кои,но не спомена как и кога ги пиеш).Принципно да тренираш и да спадаш мускулна маса не е нещо “извънземно” макар да се среща много рядко в практиката.5 см не е малко -разликата е голяма.Най-вероятно се дължи на повишена секреция на кортизол(хормона извършващ катаболитните процеси) в твоя организъм,което от своя страна води до “разпад” на мускулите ти.Често се получава при силен стрес на организма ти и депресии.Силния стрес може да се дължи на много фактори,но по моите наблюдения най-често се дължи на прекомерен обем тренировка,продължително трениране без почивка и неправилно възстановяване.Ако нещо от изброените от мен неща ти се струва познато значи имаш насока накъде трябва да насочиш вниманието си.Всичко изписано дотук е валидно при един добър и правилен хранителен план.Въпреки всичко ти предлагам да го приложиш хранителния ти план към следващия ти пост към темата.
а въглехидрати?
няма как да ги ограничаваш или почти да не приемаш въглехидрати, а да качваш. някога смятал ли си колко гр. въгл. приемаш дневно? а цялостния калориен прием?
проблема ти е в храненето
казано от Bezkompromisen на 28.02.10, 09:56:
183 cm,42 ръка и 82 кг и всичко това на 15 години-моите поздравления.Относно темата ти искам да ти кажа,че не е лошо да приложиш и ориентировъчен хранителен план,който спазваш + суплементите(ти спомена кои,но не спомена как и кога ги пиеш).Принципно да тренираш и да спадаш мускулна маса не е нещо “извънземно” макар да се среща много рядко в практиката.5 см не е малко -разликата е голяма.Най-вероятно се дължи на повишена секреция на кортизол(хормона извършващ катаболитните процеси) в твоя организъм,което от своя страна води до “разпад” на мускулите ти.Често се получава при силен стрес на организма ти и депресии.Силния стрес може да се дължи на много фактори,но по моите наблюдения най-често се дължи на прекомерен обем тренировка,продължително трениране без почивка и неправилно възстановяване.Ако нещо от изброените от мен неща ти се струва познато значи имаш насока накъде трябва да насочиш вниманието си.Всичко изписано дотук е валидно при един добър и правилен хранителен план.Въпреки всичко ти предлагам да го приложиш хранителния ти план към следващия ти пост към темата.
МЕРСИ МНОГО :) от к1м възтановяване разумно ... 1 тренировка 1-2 дни почивам
28.02.10
10:13
Ами със съня как сме?
казано от gogata2427 на 28.02.10, 10:13:
Ами със съня как сме?
ami dobre.. dosta spq
28.02.10
14:38
Хах,ти си феномен..тренираш,почиваш,спиш,ядеш,храниш се добре и -5 см ръка... ?!?!
Я си опиши тренировъчния режим.
28.02.10
15:46
Ами какво мислите за изпикана саркоплазмена хипертрофия ???
казано от DeadManWalking на 28.02.10, 14:38:
Хах,ти си феномен..тренираш,почиваш,спиш,ядеш,храниш се добре и -5 см ръка... ?!?!
Я си опиши тренировъчния режим.
1-ден раце
2 ден гърди-рамо
3-ден почивка
4 ден гръб трапец
5 крака
4x8 С мах тежест големи групи 4 упр малки 3 упр
28.02.10
17:06
16 серии с макс тежест за големи групи и 12 за малки, мисля, че д-р Хаус вече може да работи по друг случай, този е приключен.
28.02.10
17:35
Чакай бе,нали каза 1 ден тренираш,1-2 почиваш ?!
28.02.10
17:38
100% претренираш трицепса.
28.02.10
17:43
Само трицепса?... :ohh:
Автора е пример за човек,който предполага,че като не спира да блъска ще стане голям..
Май,май там е проблема.
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 28.02.10 17:44.
казано от DeadManWalking на 28.02.10, 17:35:
Чакай бе,нали каза 1 ден тренираш,1-2 почиваш ?!
зависи как се чувствам.. :)
Махнал си мазнината и от там имаш спад на размер, но не и на мускул.
След трен за ръце сложи краката, почивка и тогава гърди, после гръб. По този начин ще им оставяш повече време за възстановяване.
И намали упражненията - много са.
И увеличи въглехидратите. Има пряка връзка между свалените кг. лично тегло и загубен размер на ръката - обикновено 1кг=1см от бицепса.
казано от mitaka101 на 01.03.10, 08:30:
Има пряка връзка между свалените кг. лично тегло и загубен размер на ръката - обикновено 1кг=1см от бицепса.
За какво тегло говорим? За мазнини? По ръцете не се складира много, обикновенно трябва да се свалят 10-15кг, за да спаднат ръцете с 1 см. Мускули? Да, ако свалиш 10 кг активна маса, много е вероятно да загубиш и 10 см от ръцете.
Като цяло, няма такава пряка връзка, не и с такива пропорции. Да не говорим, че може да сваляш тегло, но ръцете да растат.