За дупенцето :)

12.03.05
14:41

Колкото и смешно да ви звучи искам да ви питам дали знаете някакво упражнение за стягане на дупенцето ;)

12.03.05
14:42

Пълен клек с щанга. Мъртва тяга (може и с прави крака).

12.03.05
15:25

Клек на смит машина, кадето стъпалата са пред щангата е най-доброто упражнение за глутелуса. Сгъването на машина за задна част на бедрата и тягата са другите добри упражнения.
по-здрави

12.03.05
16:14

[quote author=“iosii”]Колкото и смешно да ви звучи искам да ви питам дали знаете някакво упражнение за стягане на дупенцето ;)

А и не забравяй кардиото!
Успех!

12.03.05
16:54

[quote author=“iosii”]Колкото и смешно да ви звучи искам да ви питам дали знаете някакво упражнение за стягане на дупенцето ;)

Има едно уникално, което е стойка в бойните изкуства стяга задника изключително. Но се иска доста воля.

Най просто ще го обясня.

Разкрачваш се /настрани/ и клякаш до толкова че подбедриците ти да са успоредни една на друга. Стъпалата/ходилата/ също са успоредни. Без да прожинираш без нищо стоиш така, максимално ниско.

Стягат се бедрата и задника. Но се иска повечко воля да задържиш дори когато ти се мре вече от умората. :) Хубавото му е, че няма вариант да трупаш маса, за разлика от други упражнения на машини и т.н. и се изпълнява със собствено тегло, което е доста полезно.

Успех!

12.03.05
17:17

emil mlo да не би да имаш предвид това упражнение, при което клякаш по този начин, че прасците и бедрата ти се сгъват под прав ъгъл - все едно си седнал, ама без стол?

12.03.05
17:20

Не, имам предвит смит машината и при нея просто краката ти са по-напред от щангата.
по-здрави

БН

12.03.05
17:28

И аз се чудех как да го стегна задника и мога да кажа че тичането и въобще всички кардио тренировки много добре го работят  :) !!!

^K

12.03.05
20:10

има един начин за стягане дето женските много го хвалят но незнам до колко деиства и аз от утре почвам да прая тва опражнение а то е:

заставаш на колене и на раце и изнасяш задния крак назад и нагоре и задаржаш за 1-2 секунди след това споскаш до другото коляно (ноне по-напред за да запазиш голямото натоварване) и така правиш 3 серии по 20 повторения на всеки крак през ден.

AN

13.03.05
00:13

За упражнението с изнасянето на крака назад ......... има машина /незнам обаче как се казва/ на която правиш същото упражнение но там крака ти бута тежест назад и натоварването е по голямо и определено мога да кажа че има ефект.

22.03.05
12:23

Спред мен от силовите движения (клек,тяга) се трупа доста маса в седалищните муслули затова аз наблягам на кардиото-тренирам го сутрин(на гладно)след корема.Най-ефикасното упражнение за мен е:Лягате по гръб,съпвате в разкраЧ(ката Че долната Част на краката да е вертикално на пода) и запоЧвате да вдигате седалището от пода докато се полуЧи права линия-колена-седалище-рамена.Движението е малко смешно,но доста ефективно.Правете повеЧе повторения.
Успех!

22.03.05
15:46

[quote author=“Andjela_”]За упражнението с изнасянето на крака назад ......... има машина /незнам обаче как се казва/ на която правиш същото упражнение но там крака ти бута тежест назад и натоварването е по голямо и определено мога да кажа че има ефект.

Казва се глутеус машина,с уговорката че краката са ти прави.Може да се прави и на уреда за хиперекстензии,по същия начин като тях само че ограничителя да ти се пада някъде около слабините.Доста ефективно е.Пробвайте

27.03.05
20:16

Имаше я в залата на ЦСКА/бившата Дескрим/,но отдавна не съм ходил там,разбира се сигурно и в други.Иначе напади и клек,ама с разкрачени крака.Аз правя упр.на^KickBoxer^,ама по една серия по 50 повторения за всеки крак всеки ден,или веднъж седмино почивка и има голям ефект.В залата на “Академик”има машина за почти това упражнение,а на снимка съм виждал по-готина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1