25.02.10
10:10
Здравейте!
На 20г. съм, 180, 75 кг. Тренирам взимайки следните добавки - Purple Wraath, Green Magnitude, White Flood и Optimum Nutrition Whey Protein. Имам сериозна протеинова диета и ям по много на ден. Проблемът ми е, че със сегашната ми програма, колкото и да напрягам дадена група мускули, на следващия ден няма не мускулна треска, ами нищо, дори при натиск няма усещане за болка, усещане, че съм тренирал на предишния ден. Това нормално ли е заради амино киселините и това че съм във форма, или просто ми е необходима по - интензивна програма?
Сегашната ми е 4 тренировъчни и 1 почивен -
1 ден - Гърди/Трицепс
2 ден - Гръб/Бицепс
3 ден - Рамо/Трапец
4 ден - Крака
5 ден почивка
като гледам да правя корем всеки ден или почти всеки.
я напиши и упражненията, стажа ...
по принцип не е задължително да си като робокоп на другия ден след тренировката
25.02.10
14:43
Спри зоба! ;д
03.03.10
12:23
Тренирам от около 5-6 месеца, за това време успях да кача ~12 килограма телесно тегло и да заприличам повече на човек.
Упражненията -
Ден 1 - Гърди/Трицепс:
Гърди:
Лежанка - 4х8
Долна лежанка - 4х8
Crossover/Flies - 4x10
На лежанка с наклон нагоре упражнение за горни гърди със свободни тежести - 4х10 (съжалявам, не ги знам понятията на български добре)
Трицепс:
Лежанка тесен хват - 4х8
Френски - 4х8
Машина за трицепс - 4х8
Ден 2 - Гръб/Бицепс
Гръб:
Мечка 4х10
Мъртва тяга 4х10
Гребане с щанга 4х10
На уред, който се дърпа отгоре, за перки - 4х10
Бицепс:
Крив лост - 4х8
Чукове - 4х8
Прав със свободно тежести - 4х8
Ден 3 - Рамо/Трапец
Седнал със свободни тежести - 4х8
Хеликоптер - 4х8
На уред за странично рамо - 4х8
Прав за предно рамо със свободни тежести - 4х8
Легнал за задно рамо - 4х8
Прав със свободни тежести/щанга за трапец - 5х20
Ден 4 - Крака
Клекове с щанга - 4х10
Преса за крака - 4х8
Уред за прасец - 4х15
Сгъване - 4х15 (пирамида)
Разгъване 4х15 (пирамида)
Съжалявам отново, че названията на упражненията не ги знам с точните им български алтернативи. Всичките упражнения ги правя с максимално голяма тежест, така че да мога да направя всички повторения от серията - казаха ми, че за качване на маса трябва да се товаря на макс, и аз слушам :) :)
Благодаря предварително!
03.03.10
13:15
Сложи почивка в сряда, в четвъртък и петък прави рамо/трапец и крака. Махни едно упражнение за гърди и едно за гръб и уреда за прасец го сложи последно упражнение.