03.03.10
19:40
Така,ходя на фитнес от ноември месец.Преди 1 месец се запознах с едно момче,което ме посъветва да започна да тренирам комплексно,и да въртя така 3 дни в седмицата.Важното е да е тежка тренировката.Тя включва:клекове 5 серий до отказ,кофички 5 серий до отказ и набирания 5 серий до отказ.Кофичките и набиранията с тежести.Искам да ви попитам,Вие какво мислите за този начин на трениране.
Едит-забравих да отбележа някой важни неща.15 години,168 см височина,58 кг.
Темата беше редактирана от Андриан К на 04.03.10 13:18.
Целта на това натоварване е следната-много тежка тренировка=по-голям хормонален отговор от страна на организма.Отностно клека слагам толкова килограми,че отказа да ми е около 8-то повторение.
03.03.10
20:28
казано от Андриан К на 03.03.10, 19:40:
Така,ходя на фитнес от ноември месец.Преди 1 месец се запознах с едно момче,което ме посъветва да започна да тренирам комплексно,и да въртя така 3 дни в седмицата.Важното е да е тежка тренировката.Тя включва:клекове 5 серий до отказ,кофички 5 серий до кофички и набирания 5 серий до отказ.Кофичките и набиранията с тежести.Искам да ви попитам,Вие какво мислите за този начин на трениране.
Едит-забравих да отбележа някой важни неща.15 години,168 см височина,58 кг.
Таа..кофичките ги правим до кофички,така ли ? :)
Относно въпроса ти - мисля,че е подходящ за първите 2-3-4 месеца.След това започни да включваш още упражнения,да намаляш общия обем на тренировката..да разделяш умело интензивността и разнообразието от упражнения в седмицата или дори месеца.. и така. :)
03.03.10
20:47
Kлек до кога докато се откажеш от фитнеса,хахаха...Зарежи тая програма доакто не си се контузил нещо.
04.03.10
06:32
Хубаво е, че си се насочил към комплексното трениране, но недей до отказ да тренираш. Не е задължително само тези упражнения да правиш. Има други базови с които можеш да разнообразяваш. Тяга, лег и полулег(лост/дъмбели),набиранията (широк и тесен хват), раменни преси (прав,седнал), гребане с щанга/дъмбел. Като добавим към тях клека и кофичките - ето ти едно добро разнообразие ;) На тия години не се стреми да дигаш максове.
04.03.10
08:23
Прави по тази програма, но не до отказ ;)
ПП: Можеш да вкараш и още упражнения - тяга, лег, полулег, военни преди, набирания под различни форми, гребане с щанга, обръщане.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 04.03.10 08:24.
DeadManWalking,благодаря,оправих си грешката.Също така благодаря на всички,който ми отговориха.Ако може и още едни въпрос:Според вас тренирането на сплитове или комплексното трениране е по-добре?