24.02.10
21:09
Да за Сеинсбъри си права,Асдата е хубаво нещо ,ама за чушки и домати,месото не става дори органика.А тези бъбреци примерно винаги ми е било странно какво да ги правя?Оня ден видях овчи дроб,ма един такъв кръвясал а и аз не знам какво д аго правя та си взех пак котидж чийза.Някакви предложения за рецепти с тез карантии?
Днес беше гаден ден,чисто битови-лични проблеми и не мога да се похваля с велика дейност.Не бягах щото крака ме болеше.
Ходих на 1.5 км разплуване в 12.Не правих коремни.
Храната е ужасна.Не ми се говори само ще кажа че като съм под стрес наистина не мога да пазя режим ,защото при мисълта за храна ми се повръща и ми е ужасно лошо.Така че почти целия ден почти не съм яла,само малко сладко около тренировката(може би помалко от 1000 кал за деня) и малко водка,щото нервите... Като ми минат проблемите ще пиша менюта.Сега ми е свит корема и не ми се мисли за спортно хранене при все че не бягам така че демиджа няма да е голям.
Доктора каза възпаление на стапалото,няма повреждане но е упорито.Аз най-късно до краяа на другата седмица почвам бягане на земя.Дотогава хлорясвам на басейна.
Мнението беше редактирано от hill_runner на 24.02.10 21:16.
25.02.10
06:50
Може би аз нямам кой знае какви изисквания за месо, но около 2 години се изхранхвах с доставките по домовете на Асда, ами екстра си беше месото.. и на вид.. и на вкус. Не знам какви са твоите критерии.
За евтино хранене, Giovane, мини на оризова диета хаха.. Не сериозно ако си на въглехидратна ротация например ще се храниш в пъти по евтино.
25.02.10
18:55
казано от Denichkata на 25.02.10, 06:50:
Може би аз нямам кой знае какви изисквания за месо, но около 2 години се изхранхвах с доставките по домовете на Асда, ами екстра си беше месото.. и на вид.. и на вкус. Не знам какви са твоите критерии.
За евтино хранене, Giovane, мини на оризова диета хаха.. Не сериозно ако си на въглехидратна ротация например ще се храниш в пъти по евтино.
не знам,не мен лично месото доста ми се различава на вкус от българското и пилето също.Спомням си за едно пиле дето купих,като го изпеках от него зилезе към 400-500г вода,кво е яло един господ знае...
Днес :
Трнировка:
Сутрин:
1.5 км
Вечер:
50 мин бягане във вода
30 мин вело
2х16х30 коремни различни//1мин почивка
Храна:
7:00 30 г мед,25г овесени,25 г трици,20г ленено семе
след трен: ябълка
13:15: зеленчуцис 50г сирене и 100г авокадо
15:30:250г моркови,25г ядки
20:00:супа от зеленчуци +150 г пиле
15г чдки
лъчичка две мед в чая.
От тоя чай с мед хич не мога да се откажа :-)
Крака-боли.Хубавото е че един приятел е имал такова, каза до 1 -2 седмици. Търпението му е майката
26.02.10
13:29
Днес-спах 12 часа и пропуснах сутрешната тренировка, но следобеда...ще се разбия
Храна:
07:30 чай ,20г мед,2 круши
09:30 чай с 1 ч.л. мед,2 круши
12:30 сухари(60г),гауда(100г),25г соя,60г хумус
следобед ще е :
1.5 км плуване
30-40 мин крос тренажор + коремни + силова за дълги бегачи
вечерта: ще е котидж със зелева слата.
Днес съм на рожден ден с тема Швеция.Ще има отровно сини и жълти сладки и торта в такива цветове.Ще гледам да не посягам де...и за алокохола тва важи...
ЕДИТ: ами ядох аз разни сладки работи...да речем 5-6 сладки +две три хапки торта+кола лайт
Мнението беше редактирано от hill_runner на 27.02.10 08:23.
27.02.10
08:21
Гледайки менютата си ,просто осъзнавам какъв РЪБИШ са.И си давам сметка че това си го смятах за здравослвно хранене преди...
Ужас.Днес ще опитам на планирано хранене,и ако има някакви промени,ще едитна:
1- 500г кисело мляко,80г овес,15г мед,шепа замразеени плодове,ленено семе
тренировка във фитнес + 1 -1.5 км плуване
2-филия хляб ,100г тофу,1 яйце,домати
3-ЕДИТ:белтъци-3 бр,100г грозде,1ч.л.мед,150 мл мляко
-4-маслини-15 бр.
5-ЕДИТ 150 г пъстърва със 250г броколи и 150г цареица с грах
6-котидж 160 г
-тренировка вело
Проблема е че вечерта съм на РД и ще трябва да внимавам...но партито е българско и смятам да занеса шопската салата занатам и като огладнея ще кусам от нея...само дано не свърши бързо,бързо :-)
Мнението беше редактирано от hill_runner на 27.02.10 20:28.
Днес храната ти доста повече ми харесва :) днес имаш по-смислени неща за ядене :) :)
27.02.10
20:52
Мерси за фийдбека.
Ок аз си едитнах нещата ,ама пак мисля че като цяло са добре,от фитдей:
калории:1638 мазнини 5%,въглехидрати:29%,белтъци:65%.
тва определено е напредък.
Но като цяло в момента се насочвам към намалени въглехидрати с цел чистене.Предвид типа тренировки които правя демек аеробни и интревално кардио,съчетанието би било успешно(или греша?).Цялата тая работа се пробуди от това:
http://runningforfitness.org/calc/weighteffect.php
3:27 ми е времето от един маратон преди 2 години,когато бях далллеееееч по-голяма охлювка от сега.Според този калкулатор за да бягам желаното време ае достатъчно просто да държа нивото си преди две години(а то в момента е по-високо) и просто отлсабна разумно с 4 кила.Ако орежа въглехидратите определено ще има отслбващ ефект с моите тренировки.Не казвам НВД,защото не е реалситично ,но 30-45% мога да спазвам.Днес например с повече белтък се чувставм направо претъпкана а калориите са ми същите.
Ако в момента съм 58-59-някъде,то целта до 10 април е да съм 54-мисля че това е реалистично.
Сигурно ако ми гледате менютата и си мислите ,че са мн хаотични и несистематични,но и аз малко се обърквам,т.к. не е просто да отслабна или пък да поддържам оптимални тренировки(което изисква въглехидрати),ами и двете.Но първото определено довежда до по-добри резултати като цяло затова натам се насочвам.А иначе човек с лоша храна и по 130 км да бяга може да надебелее(личен опит) :-)
И все пак по-добре да си сменя акъла 10 пъти,отколкото да тръгна на режим който не е за мен и накрая го омажа.
Приятна вечер.
28.02.10
19:41
Еми днес съм лейзи джънк фууд бич.
кутия шоколадови бисквити+мюсли на вечеря,може би към 2500 кал за деня.Не си го слагам де,ама все пак...най странното е че не ми е тежко никак даже ми е едно такова комфортно като се тъпча обикновено ми става тежко но тва яде като че ли ми дойде като енергия...За утре пека пиле.
Тренировката е също слабичка:30 мин интервално на велоергометър.Има и такива дни...да се оправям по-бързо с тва стъпало.
Мнението беше редактирано от hill_runner на 28.02.10 19:53.
И аз това съм го забелязала: с въглехидрати мога да ям и да ям, без да се чувствам преяла. Докато с белтъчини се засища по-бързо човек и с по-малко.
Аз пък днес бях на шкембе чорба с 2 бири и 3 филийки, че и с пица си дояждах. Ама и аз не го мисля де ;) Пиша го “зареждащ” :lol:
казано от Anelia на 28.02.10, 20:02:
И аз това съм го забелязала: с въглехидрати мога да ям и да ям, без да се чувствам преяла. Докато с белтъчини се засища по-бързо човек и с по-малко.
Аз пък днес бях на шкембе чорба с 2 бири и 3 филийки, че и с пица си дояждах. Ама и аз не го мисля де ;) Пиша го “зареждащ” :lol:
.
Айде пак телепатията в неделя. И аз ядох пица. Най-добре се наяждам с белтък и въглехидрат заедно и много зарзават отсрани.
01.03.10
20:54
Честита Баба Марта на всички!!!!Имам си мартенички :-)
Днес съм лудия мартенски заек от Алиса-направо съм ъп енд даун ,ъп енд даун,като някой много стар разбрицан сървър с малко РАМ...
Почвам с +
+приеха ме на стаж за лятото при положение че смятах тази възможност за напълно отписана;
+аз съм от малкото привелигеровани в Глазгоу ,които носят МАРТЕНИЦИ.
+намерих си хостел за вечерта преди маратона
Сега лошото:
-Крака ме боли и ми се реве.Искам да бягам!!!!
-Случвало ли ви се е да сте яли сладко цяла нощ за да се събудите сутринта и да продължите?Е на мен ми се случи :-(
-Кантара пощуря!!!!64 кила,а преди 10 дена бях 58.Вярно е че напоследък съм адски надута ама 6 кила...освирепях направо.
-Давам си сметка че горнотоможе би се държи настрашно задържане(случвало ми се е преди) и напълнонесистематично хранене последните дни...Откак си водя дневник ,все за храна мисля ,правя тънки сметки,налекции не мога да се съсредоточа щото само мисля кво ще ям,абе ужас!И съответно ям не като съм гладна ,ами щото така било добре и т.н. и не каквото искам ами квото има еди сси колко не знам какво си.Ами край с това,иначе ще изперкам съвсем.
Отсега нататък ще е така: ям здравословно,но без да пресмятам,без джънк(аз много рядко ям джънк по принцип) и само като съм гладна и без дапреяждам.Няма да е ни РБР,ни НВД,ами ще си е моя режим-въгл,белт,мазн колкото му трябват на моя организъм.Ако щеда е 80% въглни,ако те са полезни и не си превишавам ОКБ едва ли биха ми навредили чак толкоз.
-Ниските въглехидрати на мен не ми влияят добреочевидно.Вчера и завчера бях ан 30%(като изключим вчерашното вечерно ,хм @зареждане@) и бях страшно отпаднала,не можахда тренирам като хората,бях гладна,не можах да се концентрирам на университетската работа, и последваха вечерните работи със сладкото.И очевидно НВД не е за хора които всекиден правят по 1.30 часа интензивно кардио.ИЛи поне не за мен
Еми тва е .Въпреки целия негативизъм по-горе не смятам да спирамдневника,защото проблема ми е на мен в главата.Тва ще се реши и то само ако си водя тоя дневник без да се вманиачавам.сЕга е време за отчета,стига с тия емоции и чудеса:
Тренировка-17:30-19:30
20 мин кростренажор(крака ме заболя)
1 часвелоергометър
коремни -500 на серии по 30.
Храна:
09:00-джънк,мюсли и разни сладкала
12:30:75г тортила,150г котидж,1 яйце,две кафета с мляко
16:00 лъжица мед
20:00 2 яйца,шопска салта със зехтин и 30г сирене,2 моркова,25г сухари
Приятна вечер на всички :-)
Хей :) Горе главата :) Това с храната с малко по-малко мислене ще го оправиш! :) гадното е само за крака... а аз понеже нещо изпуснах от историята с крака... глезенът ли нещо му има?
Здравей :)
Вероятно когато бягаш, следиш пулс и имаш програма с различни зони, но ползваш ли другите стойности и мерки? Знам ги само като теория кое какво е, но никога не съм се тествала, например VO2 max, лактатен праг, и за това не съм сигурна дали се ползва от вас, но го има при колоездачите: power meter. Т.е. да знаеш колко си се изсилил :)
Аз нямам дори километраж, да не говорим пулсомер, кадансомер и другите джаджи. Е, аз не съм и професионалист :) Понякога се изкушавам да отделя малко средства за закупуването им, но после си казвам да не превръщам кефа в мерене на цифри и пулсове и засега устоявам :)
Поздрави :)
02.03.10
21:46
казано от Anelia на 02.03.10, 21:26:
Здравей :)
Вероятно когато бягаш, следиш пулс и имаш програма с различни зони, но ползваш ли другите стойности и мерки? Знам ги само като теория кое какво е, но никога не съм се тествала, например VO2 max, лактатен праг, и за това не съм сигурна дали се ползва от вас, но го има при колоездачите: power meter. Т.е. да знаеш колко си се изсилил :)
Аз нямам дори километраж, да не говорим пулсомер, кадансомер и другите джаджи. Е, аз не съм и професионалист :) Понякога се изкушавам да отделя малко средства за закупуването им, но после си казвам да не превръщам кефа в мерене на цифри и пулсове и засега устоявам :)
Поздрави :)
Ами да речем меря си пулса на средата на някоя тренировка с отсечки,1 мин след почивката и преди следващата отсечка,ако е над 180 значи мн съм се напрегнала,нормалния е няакъде 160-180.Аз лично имам стршно нисък пулс( по рождение)-39-42 в покой,ти предполагам също,заради тренировките.VO2 max по приницп се прави със специални тестове,те се правят в моя университет,но обикновено ги правят само за мъже,егати дискриминацията,щото не могат да наберат бройка за момичетата.Теста е общо взето бягане на пътека и дишаш във фуния и е тежък ,защото постепенно ти засилват натоварването докато нестигнеш макс и там те мъчат в продължение нане знам си колко време.И те са на няколко теста,не само един,за да сеопредели крайната стойност.LT threshold тест имах една приятелка която го правеше студентка по спортни науки,но и там беше само за мъже и не дишаш във фуния ами ти взимат кръв от ухото да проверят млечната киселина.Иначе трудно да измериш тези неща без тест ами само с джаджи.Пулсомер никога не съмпозлвала но ми е любопитно де...по принцип тва се ползва само от време на време да видиш дали тренираш правилно иначеако на всяка тренировка става,някак си не е добре.А за кадансомер и пауър метер за пръв път чувам,това какво е?
А иначе хубаво евсяка сутрин да си мериш пулса и ако е по-бърз от обикновено занчи не си възстановила.Лека вечер :-)
02.03.10
22:00
Добър вечер ,
Почвам с днешния отчет:
тренировка
10:30-велоергометър 40 мин,гребане 10 мин(че иначе ръцете ще станат много зле без натоварване)
следобед:
19:30-8х3мин бързи бягане във вода,20 мин плуване(загрявка и разгрявка)
Абе ако ми кажат кое по ме кефи плуване или вело,ами плуването.Ама най-пък ме кефи д абягам ама нямааааа :-( таяа седмица
Може едни коремни да направя сега ,ама ще видя че мързела е обзел всичко вече и няма мърдане :-)
Храна:
05:30 25г хляб+1 лъжица мед+кафе със 150 мл мляко
09:00 овес 80г+кисело мляко 250г
11:00 портокал
13:00 пиле 150г+яйчни спагети 70г
15:30 кисело мляко 250г+портокал
17:00 нещо като корни-25г
20:30 пиле 50г+3 яйца+зеленчуци-много+ 100г грах+30г хляб
Хлябът е пълнозърнест.Голям глад голямо нещо.Като плувам и после големия змей горянин :-) с големия стомах.
А за крака-това което имам се казва plantar fasciitis,на човешки език-нещо като възпаление на стъпалото.Няма риск от скъсване или повреда на нещо,мога и така да бягам ,само че боли и не е хубаво да се насилва.Въпроса е че контузията е съвсем лека,но изисква време,за да се оправи и аз губя търпение вече трета седмица.Но не мога ся да се юрна и после айде още две седмици да съм офф.Но напоследък почвам да вярвам че в крайна сметка всичко ще е наред .Вярването му е майката.
Лека нощ :-)
Мм, добре, това за сутрешното мерене е добре да го знам. И моят пулс е в 40-те, но не е по рождение, ами от тренировки.
Хихи, кадансомер няма как да си сложиш, защото той ти измерва колко пъти си завъртял педалите за минута. А така като гледам и Power meter било само за колоездене: ЦЪК, ето какво представлява.
Сега се сещам, че четох за още една джаджа, която ти измерва в степени колко си се натоварил. Не мога да се сетя за името, но когато открия, ще редактирам и споделя.
Възпаленията с амного гадно нещо :( Аз преди все на ахилесите имах възпаления и нямаше такава болка... и особено като тренирахме за бързина и за отскок и имах чувството, че ми се разкъсва ахилеса...и за съжаление си права, че смао с почивка се оправя, иначе когато го натоварваш става по-зле... аз питах понеже аз веднъж си счупих глезена иииииииииииииии (поредната глупост сътворена от мен :) ) имах един лекар, той беше направо факир ;) и имаше едни немски инжекции и не помня колко точно ама май 5инжекции бяха, та в продължение на 10 дена ти ги бият в глезена и се изгражда изкуствен хрущял ииииииииии на 20тия ден вече играех.... :)
казано от hill_runner на 02.03.10, 22:00:
13:00 пиле 150г+яйчни спагети 70г
Яйчни спагети - или аз нещо съм изостанала и никога не съм чувала да съществуват или просто не съм знаела..? Какви са тези спагети?
03.03.10
17:57
Честит Празник на Всички !!!!
Инес,ахилесите са голям бич,ама сега поне нали плуваш-та в плуването шанса да получиш каквато и да е травма е 0,късметлийски ти е спорта :-)
На мен днес по стечение на обстоятелствата деня ми свърши рано ,рано и сега отчитам нещата:
Тренировка:
09:00 -30 мин вело-интервално
15:00-около 1 час плуване
За довечера си имам коремни щото вчера не правих(500 на серийки по 30).
Храна-днес за малко да омажа нещата:
07:30 две кафета с мляко 150мл+домашно мясли 100г+мед 1л.
11:00 50г хляб+1/2 яйце+50г сирене+250г домати
13:00 50г хлаб +100г рикота + 1л. какао
14:00 100г мюсли(!!!)+250г домати+ 1ч.л. фъстъчено масло
17:30 250г зеленчуци+100г пиле
(19:30 няколко белтъка направени на целувки с подсладител-като опция,или зеленчуци)
14:00 беше време разделно,много мюсли много чудо,а и ядох без да съм гладна ,ама все пак бе достатъчно рано,и компенсирах това с по-малко въглехидрат на вечеря-то сигурно мюсли няма да ям 2 седмици напредде :-) .Аз сама си го готвя-в смисъл взимам финни ядки щото тук такива има най-вече и после ги мешам с един микс сушени плодове и ядки+слагам малко ванилия и после ги смесвам с малко вода,правя ги на малки купчинки и ги пеквам за 15 мин...абе супер е,ама предразполага към лакомия.
Кракът е големия дерт-боли ме и ме боли повече отпреди два дни,не знам защо уж не тренирам,а то...Много ме сдухва тоя крак,ама днес реших пак да запиша на доктор да видя квоще каже.С тия сметки по доктори нищо чудно след два дена да видите: сутрин варени макарони,обед печени картофи,вечер варен ориз с кетчуп за разкош:-) .
Приятна вечер и весело изкарване на празника !!!
03.03.10
17:59
S_L нещо такова http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/362552_Blue_Dragon_Organic_Egg_Noodles_250g.html
китайска история :-)
04.03.10
19:59
Добър вечер,
Днес се сабудих в 1 часа с адска болка в корема и бъбреците ,която не знаех откъде е ...после като помислих пресметнах че съм изпила 7 ибупрофена за един ден...абе оживях даже и тренирах ей така:
09:00 30 мин интервално вело
17:30 45 мин плуване и ме изгониха заради клуба по кану дет трябва датренират :(
Храната:(през нощта кат не можех да спя пих чай)
-днес не е добре ама с тея болки в стомаха не можех да ям много и пиох сок
07:00 лъжица зехтин(това е мн добре ако те боли стомах сутрин,дядо ми си излекува язва така)
10:00 250г тиква +350г кисело мляко
11:00 50г хляб +50г бекон+50г пиле +малко дресинг+20г шоколад
13:00 ябълка+капучино
15:)00-17:00-5портокала на сок+100г грозде
19:00-2 яйца+100г хляб+70г кашкавал+100г рикота+какао+зелева салата
Стана голяма мешаница на вечеря но бях изгладняла,щото прес деня не можех да ям заради корема.Мисля че няма дас еналага да дописвам.
Ще ходя на физио понеделника.Другата събота имам полумаратон ,ама ако крака продължава да ме боли ,май няма да имам.И ако нещата не с еоправят до 14 март,май няма да бягам в Лондон-не си струва да ходя ей така,без да съм достатъчно подготвена,обичам дас есъстезавам на макс и ако не мога ,по добре да се откажа.А то иначе мястото би се запазило з адогодина.Но дай боже дасе оправя...иначе ще трябва и заглавието на дневника да сменям де.
Приятна вечер х х
Мнението беше редактирано от hill_runner на 04.03.10 20:08.
казано от Anelia на 04.03.10, 20:36:
Дано се оправиш! С теб сме целия дамски форум :)[/quote
х 2 ]
05.03.10
22:12
Мерси за подкрепата!!!!
Днес след онея конски дози ибупрофен като че ли съм по -добре.
Тренировка:
12:00-плуване 1200м
19:30-кростренажор интервално 30 мин
коремни работи тоя път ги пиша подробно,ако някой чете да ми направи забележка ,ако му с епише:
направих 2 серии от:
50 коремни преси със сгънати крака 6 кг тежест;30 сек
50 странични в позиия планк(2х 25 от всяка страна);30сек
50 повдигания от вис;30 сек
2х25 руско извиване с 6кг
почивка :няколко минути
Храна:днес съм добре като че ли:
07:30 тиква 250г+кисело мляко 150г+трици 3 с.л.
09:30 чушка+50г сирене+2яйца
14:00 скариди 200г+царевица/грах 200г+зеленчуци 200г
17:00 нещо като корни 50г+мед+ябълка
21:00 пиле 300г+зеленчуци 400г
Кракът днес е по-добре.Има надежда..:-)
казано от hill_runner на 05.03.10, 22:12:
50 повдигания от вис;30 сек
:bug: аз ако го направя това и съм умряла на виса :lol:
Мнението беше редактирано от Allegra на 06.03.10 02:15.
Дано всичко да е наред при теб с крака ти и да успееш да вземеш участие в маратона, но преди всичко здравето ти! :) Да се оправяш!
06.03.10
04:34
казано от hill_runner на 05.03.10, 22:12:
Днес след онея конски дози ибупрофен като че ли съм по -добре.
Ибупрофенът е временна и моментна мярка. Имаш нужда от нещо по-ефективно и правилно се насочваш към физиотерапия. Разузнай възможностите квалифициран физиотерапевт да ти прави kinesiotaping, за да тренираш възможно най-пълноценно тази седмица и за самото състезание (ако проблемът не е ликвидиран до тогава). Това е решението за теб. Имаш състезание, знаеш чудесно, че връщане назад няма. Пътят е само един - към финала и то преди всички! Veni, vidi, vici!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.10 04:36.
06.03.10
06:05
Пак мерси много за подкрепата.Но ще видим-за лечение в кралството е малко трудно да говоря,защото за направление се чака 2 месеца(демек някъде след като маратона е минал) :-) ,а на частно ми е 20-30 паунда на посещение(храната ми за 1 седмица е горе-долу толкова).Доброто ече имам приятели ,които учат физиотерапия и ме съветват какви упражнения д аправя и т.н.
А за маратона-имам еретичната мисъл наистина да го отложа за догодина,но всичко зависи от идващите две три седмици и състоянието ми по време на първите бегови тренировки.Ако съм машинка и бягам добри времена-отивам без да се замислям.Но ако се ока же ,че съм загубила за тези седмици,ситуацията става друга.Разбира се мога да си кажа-ще отида,ще бягам пък колкото стане ,ще давам на макс.Но съм имала такива състезания и после винаги се чувствам някакси предадена,че съм бягала без да имам момент.Гадно.Особено пък например ,ако някой който по принцип бия насъстезания,в резултат на това че съм в лоша форма вземе да ме изпревари,направо изперквам.Затова си имам принцип-когато се състезавам,аз обичам да давам най-доброто от себе си.Мога да си го позволя,защото не съмпрофесионалист и прехраната ми не зависи от състезания.Когато знам че не мога, да се представя,защото съм била контузена/болна/стрес от др работи ,после психиката ми се разстройва за дълго време ,и някак губя увереност,и това може да рефлектира после месеци върху състезания и тренировки.спомням си например тази есен когато започнах да тренирам двуразово,изведнъж времената ми леко паднаха(после се възстановиха де,като свикнах на натоварването).Беше ми страшно гадно да гледам хора,дето тренират 2 пъти по-малко от мен да речем да ме минават на състезания.После си давам сметка,че те си бягат когато си искат,и ако са препили петъка да речем пропускат съботата на тренировка,докато при мен такива филми няма,и понякога честно казано мозъка ме е болял от преумора след тренировка.Е този ефект се опитвам да избегна.
В момента съм почти склонна да отложа Лондон за догодина.Това ме посъветва и тренера на клуба ми.Но още не съм взела това решение,защото ми е ясно че седмиците застой могат да повлияят позитивно на цялата работа-имало е много такива случаи в олимпийските истории :-) Затова взимам следното решение-полумаратона във всички случаи мога да пропусна-тук полумаратони има всяка седмица ,и мога да бягам когато си искам. На 28 март имам състезани на 10км-пускам се за проба.Ще положа макс усилия и :
-ако съм с добро време-40-41 мин-Here I come ,London!
-ако ли не -догодина до амина.
А името на дневника ще си остане във всеки случай,то така или иначе Лондон ще се бяга-дали сега или догодина,няма значение,важното е да бягам както трябва и с правилна подготовка.
Приятен уикенд :-)
Еха, какви мисли и боржения само преди състезание :) Но то има различни хора де. Казваш, че не си профи, но държиш много да се представиш добре.
Какво правя аз: просто отивам и карам. Не му мисля в каква форма съм, как ще се представя и т.н. Гледам на първо място да не се пречукам, на второ - да дам всичко от себе си и трето - да карам с усмивка и да не позволявам на негативни емоции да ме обземат. Но има нещо друго при нас: спортът ни е малко специфичен и няма голяма конкуренция, на някои състезания съм била сама срещу себе си :lol: , а в най-добрия случай е имало 7-8 жени. Може би заради това ми е по-лесно, нямам и схема на тренировка. Ако имам желание и условия - тренирам, ако не - нещо друго, било то и бира и шкембе чорба в кръчмата.
Не знам дали всичко това ти е полезно, но аз бих казала Take it easy и не го мисли толкова.
06.03.10
22:39
Здравейте,
Днес цял ден бях в лаба ,щото имам да предавам един милион неща за оценки следващата седмица и съвсем забравих ч е уикенд и затварят фитнеса в 5,и се изръсих в 7 ама..нищо,и затова днес май за пръв път пиша нетренировъчен ден в дневника.Е време беше.
Храна:
08:30-мнооооого мед.Еми струваше си.Съквартирантите получиха мед от България ама истински,истински мед,а аз такъв не бях яла отдавна,така че си заслужаваше и не съжалявам
09:00-11:00-портокал на сок-болешеме корема от меда
11:30-50г хляб+50г пиле+30гсирене
13:00 3домашсни фалафела+50г хляб
16:00 2 домашни фалафела +25г хлюб
19:00 българско сирене :-) 50г+25г хляб+лъжица мед+2 портокала
21:00 20г шоколад
Кракът бавно и полека се оправя:-)Мисля всрядата ще съм готов картоф за едно леко кросче
Лека вечер :-)
07.03.10
21:07
Здравейте!
Тоя уикенд ми се разказа играта -седя заточена в лаба да правя курсови работи.И следващата седмица до петъка ще продължава това,та аз може някои дни да не пиша дневник,но после ще компенсирам.Тренировка може би ще правя само една по-дългичка всеки ден а не две ,че хич нямам време ...само петъка чакам.
Тренировка днес:
20 мин крострен равномерен
коремни:
2 серии от:
преси с 6 кила (сгънати колена ,ръце високо) х 50//30 сек
повдигане от вис (сгънати колена) х50//30 сек
странични преси на уреда за екстензии х50 на всяка страна//30 сек
между сериите няколко минути почивка и 2х20 руско извиване с 6 кила
После :
1.2 км плуване (мнооого бавно беше ужас)
Храна:
07:30 65г немски хляб+2 яйца+10г масло+100мл мляко+1 ч.л.мед
09:30 50г черен шоколад с ядки и плодове+200мл кисело мляко+ябълка
16:30(след тренировка)
80г хляб +80г пилешко филе +зеленчуци+50 г соя
18:00 портокал+50г соя+1 л.мед
20:30 100г риба+зеле+ моркови
Крака-малко ме боли в сряда съм на физиото.Знам ,че чакането и търпението му е майката,ама като имам да мисля за маратони,хич търпение нямам.Ще ми се наложи да пропусна полумаратона в съботата,дори и да не ме боли крака няма защо да рискувам и гледам напред към 28-ми за решаващото 10 км.
Приятна , успешна и слънчева седмица ви пожелавам :-)
07.03.10
21:11
Kinesiotaping… Помисли ли за този вариант?
07.03.10
21:29
Да това е добра идея ,мислила съм го -за Лондон наситина си е вариант.По принцип това ми се вижда като временен вариант за състезание,но базисна тренировка от 100км на седмица едва ли ще може да правя с кинезиотейп без риск полузилекуваната травма съвсем да се усложни и после един месец застой.За тоя мижав полумаратон -не си струва ,тук полумаратони има всяка седмица ,така че ако не този,някой друг ще си избера да бягам.
Мерси за съвета :-)
Ехо, Юле, как си? Твоят дневник беше интересен, но се изгуби нещо. Надявам се да започнеш пак да го списваш и всичко при теб да е ок :)
17.04.10
15:01
Мерси за вниманието :-)
Ами в момента съм наникъде.Разболх се преди месец от някаква много лоша кашлица и разни налепи в гърлото и ми беше трудно да ходя на лекции пък камо ли на тренировки...Сега още се възстановявам и имам предстоящи изпити така че това като че ли е най-важно,та затова тренировките са на заден план малко,мисля като се оправя от болестта да започна полека лека и към края на юни да съм в добра форма(до края на май изпити).
Смених начина си на хранене покрай уседяването,и рязко намалих въглехидратите.тва си беше от чист страх да не надебелея ,и като че ли в началото ми беше лошо(макар че не се знае дали тва не беше от тая кашлица и отпадналост) ,ама сега свикнах и ми харесва общо взето,има истина голяма в нВД.Мисля после в началната фаза на тренировки д апродължа така да видя какво ще стане.Имаше в нета разни статии за мазнинно зареждане и как диета ниска на въглехидрати и висока на мазнини би помогнала за спортове з аиздържливост ,поради адаптация към окисление на мазнини а не на въглехидрати.Само че иска много да се свиква с това ама ето де ще опитам да видя.
Засега чао и приятен уикенд.Като се случи нещо интересно и не съм мн заета ще се включвам
:-)
Бързо оздравяване и възстановяване тогава! Ще те чакаме на стадиона и да ни осведомяваш как вървят маратоните и полу-маратоните.
НвД, да, добре е. И ВМ, пак добре :) Но недей да залиташ съвсем без въглехидрати (разбирай 20-30 гр на ден). Казва ти го човек, който идва от там ;)
14.05.10
13:37
Здравейте,
Не сым писала от много време выв дневника,той малко се беше обезсмислил след като нее успях да вызстановя и да се подготвя за маратона в Лондон тази година(но мястото ми се запазва за догодина,което дава отново смисыл на дневника ).После пык се разболях,имах и един милион изпити-тренирах много малко,15ч + в библиотеката,и храната ми беше-кола,кафе ,шоколад и пица :( (супер невызпитателно е да говоря така ,ама повече няма обещавам :P :D ).
Сега сым приключила изпитите почти имам още два де ,ама те не са кой знае какво,и мисля че е крайно време да насоча силите си кым (голямата цел) Лондон 2011.
Бекгрaунд:
по горепосочените причини не сым много добре физически,и сым доста мазна(63 кила).Затова плана включва:
-да влеза выв обща бегова форма-това значи всекидневно бягане,вкл. поне една интензивна тренировка(отсечки) и поне едно дылго бягане(поне 16 км),65 -80км на седмица.
Сега: бягам средно по 35-40 км на седмица,което значи да увеличавам с по 3-5 км всяка седмица до достигане на на горното,интензивност и дылго бягане не сым включила още.
-10 км с време под 40 мин до края на календарната година;
-да се класирам в топ 20 на крос кынтри през ноември.
-да достигна сыстезателно тегло(48-52 кила ще видш кыде сым най -добре по общо чувство):до края на юни под 60 кила,до края на август 55 ,до края на септември средата на октомври 52.
Средства:
-кракомобил :) за тренировките
-чиста храна, с минимум захар(това ми е проблема,друго няма),1500-1800 калориен баланс
-тренировки в залата ,които правя просто като допылнение и не им придирям мн ,но ще се радвам на всякави сывети.
Като гледам най основното в дневника ще е храненето.
ПП Извинявам се за ы-то,пиша на руски нямам былг.
14.05.10
13:49
За днес -пиша и быдещите неща:
тренировки
10:30 5км леко бягане
в залата:
3x 15-20 -biceps,triceps,hamstring,quad
Biceps curl-3kg
Preacher curl-??kg
Triceps pres-down-?? kg
Overhead rope-??kg
Leg press
Stiff leg deadlifts-15kg
Front kick(cable)
Hamstring curl(cable)
(знам ги на английски само).
20-21:00 мисля още кым 3-5 км за лека нощ :)
Храна:
Закуска:2 ябылки + 300г котидж чийз
Обяд: 50гмесо+120 г кисело мляко+зеленчуци +250г ябылка
Следобед:100г риба тон+портокал
вечеря: 2 яйца,150г кисело мляко,салата .
Мненията са добре дошли.Приятна вечер :) :)
Мнението беше редактирано от hill_runner на 14.05.10 13:50.
16.05.10
12:15
Добър ден,
Отчитам се за уикенда:
Вчера:
тренировка-не
Храна:
З:200г ябълка+1 морков + 250г котидж чийз
О:3 яйца с домати,салата
Сл:1 кисело мляко,моркови
Вечеря:3 яица с домати,задушени заленчуци
През деня пия между храненията чай с мляко(обезмаслено)-събира се около 1 голяма чаша общо.
Засега го пия със захарин защото ми се пие нещо сладко,знам че захарина е лош,ама постепенно ще го отвикна.
Днес(бъдещи планове също):
Закуска:200г ябълка+150г морков с малко мед,яйце
Обед:1 яице ,50г извара,зеленчуци към 300 г
Следобед:1 яйце,50г извара ,зеленчуци
Вечеря:1-2 яйца,задушени зеленчуци
Късно:50г извара+може би малко ябълка или 1/2 портокал
През деня си пия чай с мляко -1 чаша млякото.
Тренировка: 10 км
залата: рамене ,корем,гръб,прасец-по 2 упражнения
3х 15-20 повторения//30 сек почивка
стречинг.
Докато уча мисля да правя ей такива неща,като доскучае:http://www.nowloss.com/at-home-ski-steps-weight-loss-workout-routine.htm
много е весело :lol:
Знам че кардио винаги се прави накрая,но ако бягам след тренировка съм значително по-бавна и тромава,и затова първо бягам.
Ако някой чете и знае това: какъв е ефекта на скороста на повторенията?демек какъв ефект се постига при бавно ,и какъв при бързо изпълнение.Мерси предварително.
Никъде не споменах ,но пия около 3.5-4.5 л течности.
Също взимам всеки ден:мултивитамини Санатоген,2 капсули рибено масло,лутеин(за очите,че с тва програмиране...)
Приятна вечер и успешна седмица :D :D :D