28.02.05
21:25
Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=44670#44670
в момента съм в едно доста неудобно положение: като дигам с едни тежести, усещам че мога да дигна и още, но следващите тежести ми идват малко множко. за това пробвах следното: правя две серии по 5 повторения с по-леките и последната серия с по-тежките (чувал съм че първите 2 са повече подгряващи, а последната е същинската). така по-голямата тежест ми идва поносимо. да продължавам ли така и имате ли по-добри предложения как да мина на по-големи тежести. това го правя за всеки мускул
Мисля, че ще е добре да продължиш така около месец и да видиш как ти се отразява.
Ами да и така става, но нещо не разбирам. Какво значи следващата ти идва множко? Ти все на по 20 кг ли увеличаваш? :)
Прави си пирамиди/ако са ти в програмата/ и качвай както трябва тежеста, не разбирам къде е проблема? :?
08.03.05
19:24
става въпрос, че да кажем гърди 55 добре, но 60 малко ме тормози и 3-тата серия да кажем не мога да я изкарам докрай, а не мисля че искам негативни повторения
[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]става въпрос, че да кажем гърди 55 добре, но 60 малко ме тормози и 3-тата серия да кажем не мога да я изкарам докрай, а не мисля че искам негативни повторения
Еми пич то така не става примерно днес вдигаш с 54 кила .Вдигаш дотолкова че да можеш да правиш 6-8 чисти повторения , следващата тренировка качваш с 2 кила и като можеш тях да вдигнеш 6-8 пъти чисто ,тогава пак качваш - така става работата , това работи за сила и за маса.
Принципно така се прави...но понякога няма ефект (и при мен проблема , че даже и тежестите на гърдите са същите)
Засега нямам как да специализирам, но когато започна някакъв акцент на гърди ще търся нестандартни неща, та в тоя ред на мисли, негативните повторения може да имат ефект дори без допълнителна специализация чрез сплита...Не съм убеден дали беше хубаво да имаш нещо като година стаж за да иам смисъл да праиш, но не мисля че би навредило да опиташ.