05.03.10
12:34
Здравейте, от 3-4 месеца се занимавам с фитнес, в началото като почнах бях 65 кг, ръст 1,90, сега вече съм 80 кг, чувствам се много добре, но пък ми се струва че вече не мога да кача килограми, някой може ли да каже какво и как е хубаво да се яде и да ми предложите някакви протеини, щото като гледам е заринато с всякаккви и нз към какво да се насоча, искам да кача още 10 кг., а и ако може некаква програмка да сравня с това което правя в момента, благодаря предварително!
В момента като ядене ям сичко, без сладко, щото не ми се яде :), иначе като упражнения: 1 ден - рамо, крака, 2 ден - почивка, 3 ден - гръб,трицебс, 4 ден- почивка, 5 ден - гърди, бицепс. Като правя по 3-4 упражнения на мускулна група всяко от които 3 сериики по 8-10 повторения
05.03.10
14:47
Значи качването на килограми е като бягането на средни разстояния. Ако започнеш със спринт ще минеш много бързо началото, но може и да не финишираш. Умните бегачи спринтират накрая. Нормалното бягане в твоя случай е програма за начинаещи, програма за полуначинаещи, програма за средно напреднали, програма за напреднали, програма за много напреднали и накрая, ако искаш спринт, може да вкараш и стероиди, но вече ще си над 100кг сравнително чист. Програмата за напреднали изглежда като тази, по която тренираш, т.е. ти си тръгнал да спринтираш от старта още. Не се учудвай, че бързо си стигнал до момента, в който няма движение напред :)
Тази програма ми я направи иснтруктор по фитнес, и добре сега какво трябва да направя? Да си продължа така или да променя нещо?
Взимаш един лист и хартия и записваш мнението на Oranje (ако си модерен го разпечатай). Отиди при интструктура и да ти напише отговора отдолу.
Аман от такива теми:
- Добра ли ми е програмата ?
- Не. Защото...
- Ама на мен инструктур ми я прави..
- Ми какво питаш тогава ?!?
Питам, защото искам да видя и други мнения на други “специалисти”, но явно тука няма много такива а има само лайкаджии и хора които се правят на много знаещи, мерси за помоща!
06.03.10
06:55
казано от Валдо на 06.03.10, 00:44:
Питам, защото искам да видя и други мнения на други “специалисти”, но явно тука няма много такива а има само лайкаджии и хора които се правят на много знаещи, мерси за помоща!
Колегата ти даде предостатъчно от отговор...Не убиждай !
не убиждам, а на колегата отговора не ми помогна много много, нищо конкретно и точно, само някаква философия ;)
Защо се нахвърлихте на момчето така? С нищо не му помагате. Не съм съгласен с нищо казано досега. Тази програма е напълно стандартна и при него ще работи идеално. Извинявайте, но сравнението с бягането е пълна глупост. Това със стероидите е смехотворно според мен, но да не задълбаваме. Валдо, препоръчвам ти този протеин, според мен е най-доброто на пазара в момента -> silabg.com/bg/176-OPTIMUM-NUTRITION-100-WHEY-PROTEIN-GOLD-STANDARD.html
Ако искаш да качваш мускулна маса увеличи дневния прием на калории, просто е. Хапвай повече, пий повече вода. Няма смисъл да задълбаваш, да броиш грамове и калории, просто трябва да усетиш при какво дневно хранене тялото ти ще отговори с покачване на тегло. Тренирай редовно, усъвършенствай си техниката и резултатите няма да закъснеят.
О , лост моля ти се точно това на момчето му е напълно излишно и няма да му свърши никаква работа и как можа , точно най- комерсиалния и среднокачествен и надут на безбожни цени протеин да му препоръчаш . По- добре нещо на Muscle Cage.
Кое няма да му помогне, общите приказки или програмата?
Не съм чувал за Muscle Cage, не намерих нищо и в нета. Дай някой сайт да разгледам. Gold Standart-а не е най-добрият протеин като качество или цена, но като качество и цена е добър според мен. В bodybuilding.com също го смятат за най-добър протеин. Други добри, които съм пробвал и препоръчвам са на Universal и Scivation. Има и големи евтинии, на Biotech например съм пробвал много продукти, но като видях на какво им заприлича глутаминът след няколко месеца почнах да се съмнявам в качеството им като цяло.
Абе тя е стандартна, ама не е за хора с 3 месеца стаж.
Ако досега си тренирал по нея и вече няма ефект, пробвай някоя по-базова програма. Виж темите за 5х5 и за клек с 20 повторения, това също може да ти помогне.