Мнение за програма | Препоръки и критики

06.03.10
10:51

Здравейте и от мене...
Искам да споделя с вас, че тренирах 8 месеца упорито, но след това мотивацията ми изчезна и 1 година спрях да тренирам...но от началото на тази година почнах отново с тренировките...та да дойда на темата. От две седмици вече тренирам по следната програма, която я чувствам, че ми действа доста добре, макар че това е ясно след като не съм тренирал от толко дълго време, нормално е всяка тренировка да ми действа ;) Та ето я и нея, кажете все пак мнението си ;) Целта ми е покачване на мускулна маса

Понеделник - Бицепс, Трицепс
1.Сгъване с щанга
2.Концентрирано
3.Сгъване с дъмбели от верт. лежанка
1.Лежанка (тесен хват)
2.Френско
3.Сгъване с дъмбел над глава
1.за предмишница
-Всички упражнения се изпълняват в 4-ри серии по 10 повторения-

Вторник - Гръб, Трапец
1.Придърпване на скрипец (широк хват)
2.Гребане с щанга
3.Предърпване скрипец (бицепсов хват)
4.Придърпване скрипец прав
1.Повдигане рамене с щанга
2.Придърпване щанга до брадичката
-Всички упражнения се изпълняват в 4-ри серии по 10 повторения, с изключение на тези за трапец, те се изпълняват до отказ-

Четвъртък - Гърди, Рамо
1.Лежанка (хориз.)
2.Лицеви опори (крака на лежанка)
3.Лежанка (верт.)
4.Флайс (верт.)
1.Олимпийски движения
2.Дъмбел пред лице
3.Странично с дъмбел
-Упражненията за гърди са в 4-ри серии по 10 повторения, а за рамо 3-ри по 10-

Петък - Трицепс, Бицепс
1.Дърпане на скрипец
2.Кик с дъмбел
3.Лежанка (тесен хват)
1.Сгъване с дъмбели
2.Хамър сгъване
3.Сгъване с щанга
1.за предмишница
-Всички упражнения се изпълняват в 4-ри серии по 10 повторения-

Краката не ги тренирам, защото тичам веднъж в седмицата (събота или неделя)
Корема го тренирам по 3-4 пъти в седмицата със тази програма - http://www.vbox7.com/play:a0e0923c

06.03.10
11:23

За понеделник - според мен концентрираното сгъване трябва да се изпълнява или в началото или в края на тренировката за бицепс в зависимост от целите. Това е някаква подробност де...
За вторник - премести гребането като първо упражнениe, защото е най-тежко. Включи тяга или екстензии.
За четвъртък - смени го с петък. Лицевите опори ги разкарай, по-добре 1 седмица прави лег и 1 седмица полулег и вкарай още някакво упражнение. Флайса също може да редуваш лег и полулег. За мен страничната част на рамото трябва да се тренира преди предната. Дори предната можеш да я изхвърлиш съвсем, защото при гърдите се тренира, също и при раменните преси.
Не е удачно да правиш пак тесен хват за трицепс, особено след като предишния ден си тренирал гърди/ако приемеш съвета ми за смяна на дните/ По -добре избери някое друго упражнение, има огромен избор. Кажи какво мислиш дотук да обсъдим, че има и други неща.

Мнението беше редактирано от LosT_xt на 06.03.10 11:25.

06.03.10
12:30

Ако тренираш ръцете два пъти повече от другите мускули, това не значи, че ще растат два пъти повече.

06.03.10
12:50

казано от LosT_xt на 06.03.10, 11:23:

За понеделник - според мен концентрираното сгъване трябва да се изпълнява или в началото или в края на тренировката за бицепс в зависимост от целите. Това е някаква подробност де...
За вторник - премести гребането като първо упражнениe, защото е най-тежко. Включи тяга или екстензии.
За четвъртък - смени го с петък. Лицевите опори ги разкарай, по-добре 1 седмица прави лег и 1 седмица полулег и вкарай още някакво упражнение. Флайса също може да редуваш лег и полулег. За мен страничната част на рамото трябва да се тренира преди предната. Дори предната можеш да я изхвърлиш съвсем, защото при гърдите се тренира, също и при раменните преси.
Не е удачно да правиш пак тесен хват за трицепс, особено след като предишния ден си тренирал гърди/ако приемеш съвета ми за смяна на дните/ По -добре избери някое друго упражнение, има огромен избор. Кажи какво мислиш дотук да обсъдим, че има и други неща.

Ами значи за понеделник концентрираното ще го правя като 3-то упражнение с цел изцеждане на мускула...Гребането ще го преместя като първо упражнение и скрипеца с бицепсов хват ще го сменя с набирания примерно, но ако го сменя, набиранията като първо упражнение ли трябва да ми е или да си остане така, както е сега...бих правил и мъртва тяга, но някак си немога да го изпълнявам това упражнение като техника немога да го отцеля, не го изпълнявам правилно и няма смисъл просто...
Ще разменя и четвъртъка с петъка...Флайса го правя така както казваш, една седмица лег другата полулег.А за трицепса ще измислим някое друго упражнение тогава, като например - трицепсово разгъване с дъмбели от лег?
А за ръцете съм съгласен, че няма да постигна двойно по-голям растеж... ;)

Мнението беше редактирано от BMW POWER на 06.03.10 12:54.

06.03.10
14:54

За момента гледай тежките упражнения да са по-напред в тренировката. Тяга е хубаво да се научиш да правиш. Помоли някой да ти покаже и да те следи няколко серии. За да държиш гърба изправен заначало гледай нагоре по време на изпълнението, пък после ще откриеш свой собствен начин да я изпълняваш правилно. Сменяй упражненията периодично. За трапец си писал придърпване на лост към брадичката, което не е много добро упражние специално за трапец. Ако все пак го правиш, прави го с много тесен хват. Като луд фен на тренировката за предмишница не мога да не те посъветвам да включиш поне по още едно упражнение в 2-та дни, които я тренираш. Прави по едно упражнение за сгъвачите и едно за разгъвачите. Струва си да се тренира наравно с другите мускулни групи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1