06.03.10
12:43
Здравейте! На 17г. съм,висок съм около 176/7см и тежа 74кг.Тренирам сериозно вече от 4-5 месеца и не съм качил почти нищо( 2-3кг) при услосви,че изпих и 2.5кг гейнър,а целта ми е качване на мускулна маса.Мисля,че проблемът ми е в тренировачната програма и затова реших да се обърна към вас.Ходя през ден да тренирам. А ето и каква е програмата ми:
Гърди и бицепс.
Повдигане на щанга от лег - 4х8
Повдигане на щанга от полулег - 4х8
Кофички - 4х8
Повдигане на щанга от обратен лег - 4х8
Чукчета - 4х10
Бицепсово сгъване с дъмбели - 4х10
Скотово сгъване - 4х10
Гръб и трицепс.
Набиране пред гърди 4х8
Придърпване на вертикален скрипец - 4х8
Придърпване на вертикален скрипец за врат - 4х8
Придърпване на долен скрипец - 4х8
Рамо и трапец.
Раменни преси пред и зад врат - 4х10
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на ръцете напред
Повдигане на рамената с щанга
Повдигане на рамената с щанга зад гърба
Повдигането на рамената с дъмбели
Това е! Очаквам вашите предложения и препоръки.
А колко очакваш да качиш за няколко месеца - 20 кг ли?
Да, вярно, това не е програма за начинаещ, а и липсват краката.
Определено претренираш. За гърди махни поне едно упражнение - кофичките или обратния лег. Редувай ги през седмица. Разнообрази си тренировката, правиш едни и същи неща. Например за гръб придърпването на скрипец пред и зад врат е горе долу едно и също. Набирането е същото. По-добре прави гребане с щанга и тяга. Наблегни на тежките базови упражнения и намали общия обем на тренировката. Колко време тренираш?
Ясно е, че проблемът не е само в тренировката. Кажи как ядеш най-общо.
Последно, зарежи гейнера и си вземи задължително протеин. Гейнер ако пиеш трябва да го пиеш яко не ами ЯКО! По килограм на седмица. Той замества цяло хранене и хубавото са му въглехидратите, от които трябва да приемаш много.
Много благодаря за отговорите ще направя корекции в програмата и ще си взема протеин :) А относно въпросите които ме питаш тренировката ми рядко продължава повече от час най-много час и половина,а яденето ми не е кой знае какво,ям какво сготви майка ми.
Мнението беше редактирано от corylus на 06.03.10 13:44.
Нормално е като тренираш самополовианта тяло да качиш наполовина от очакваното.
казано от corylus на 06.03.10, 13:41:
Много благодаря за отговорите ще направя корекции в програмата и ще си взема протеин :) А относно въпросите които ме питаш тренировката ми рядко продължава повече от час най-много час и половина,а яденето ми не е кой знае какво,ям какво сготви майка ми.
с “кой знае какво” ядене не се качва много ;)
в огромната си част, липсата на прогрес при хората с малък стаж, се дължи на лошо хранене. другата причина е фрапиращо претрениране ... или комбинация от двете.