07.03.10
14:03
Здравейте! Отскоро почнах пак да тренирам и да правя тази кръговa тренировкa. Може ли да ми кажете какво мислите за нея ? Ще тренирам 3 пъти седмично. Целта ми е качване на мускулна маса. Съставих програмата с възможно най-малко упражнения за да не претренирам.
Крака: клякане с щанга 3*15
Гръб: Набиране на лост с широк хват и с тесен хват (по 3 серии,повторения-колкото мога)
Гърди: Хоризонтална лежанка 3*10, кофички 3*10
Рамене: Раменни преси с дъмбели 3*7
Корем: коремни преси 3*20
Упражнения за ръце няма, защото се тренират от другите упражнения.
07.03.10
17:30
Незнам дали ще можеш да вдигнеш мускулна маса с кръгова програма, по-скоро с нея мускулите ти ще свикнат с натоварването. Можеш да сложиш едно упражнение за трицепс и за бицепс след раменете и преди корема, споко няма да претренираш! :)
казано от Petar Cholakov на 07.03.10, 17:30:
Незнам дали ще можеш да вдигнеш мускулна маса с кръгова програма, по-скоро с нея мускулите ти ще свикнат с натоварването. Можеш да сложиш едно упражнение за трицепс и за бицепс след раменете и преди корема, споко няма да претренираш! :)
Това не е кръгова програма.
Може да “дигне” мускулна маса с нея.
Кофичките според мен са излишни. Не е зле да разместиш малко упражненията, така че раменните преси да не са директно след лежанката и кофичките, за да имаш повече сила за тях.
Не знам 3х15 за клекове не е ли много? А 3х7 за преси с дъмбели-прекалено малко? Правил съм 3х15,но на легпреса.За дъмбелите стигам до 3х12-15 повторения.Понеже другите са 3кг по-тежки и сам не успявам да ги вдигна засега.
казано от Петко К на 07.03.10, 17:32:
Кофичките според мен са излишни. Не е зле да разместиш малко упражненията, така че раменните преси да не са директно след лежанката и кофичките, за да имаш повече сила за тях.
Така по-добре ли е?
Крака: клякане с щанга 3*15
Рамене: Раменни преси с дъмбели 3*7
Гръб: Набиране на лост с широк хват и с тесен хват (по 3 серии,повторения-колкото мога)
Гърди: Хоризонтална лежанка 3*10
Корем: коремни преси 3*20