07.03.10
10:51
Здравеите на всички.Ето няколко думи за мене.Тренирам от една година и сам на 45 години за това време имам доста добьр напредьк близо 20 килограма от 65 на 85 височина 180.Тренировките са ми хоби и в свободното време чета всичко свьрзано с тях така и вьзникна вьпросьт ми а то е„ колко пьти да тренирам един мускул седмично ? Ако предположим че правия 10 серии, кое е по добре два пьти седмично по пет или един пьт десет ? С времето стигнах до извода, че това е един от наи важните параметри в този спорт, колко пати да ударим един мускул седмично.Изчетох доста неща по темата в западни форуми и мнениа на извесни треньори. Проблема е, че имам малко опит и ми е трудно да преценя.В момента тренирам GVT на пет дневни цикли и доста ми допада може би за мен това е цикьла пет дни.Знам че тук в форума има хора които разбират много повече от мен и се надявам да ме пресветлят.Колко пьти да тренирам един мускул седмично за увеличаване на мускулната маса ? Можеби ще кажете сам да си намерия отговора за себеси, ако е така моля поне малко да ме ориентирате сьобразяаваики се с моя стаж, кои метод какво би ми дал?Ше се радвам да споделите вашето мнение и опит с мен. :coolhmm:
07.03.10
10:57
Значи, ако говорим за ръцете, ние ги тренираме всеки ден защото използваме ръцете за почти всяко упражнение. Иначе, тренирам всяка друга мускулна група 1-път седмично. Но, ако имаш изоставаща мускулна група, може и 2-ти (като втората тренировка е по-лека за да не претовариш). Методи има много, зависи какво на теб най-добре ти работи. “При-ексоуст” е добър метод за трениране на гърди за качествена мускулна маса, суперсерии също може да се използва, а вече ако искаш да помпиш-дроп серии са най удачни според мен! Успех ти желая! :)
07.03.10
12:46
Ем сложете по-малко от веднъж, че да мога да гласувам :)
Според мен един път е най-добре и от гледна точка на възстановяването.По-специално за ставите и сухожилията.При кръговите тренировки има 1,най-много 2 дни за тази цел.А при сплитовете 5-6 дни.По-леките травми отшумяват за това време.Ако прочетеш внимателно описанието на упражненията от Владимир Недков,ще видиш че при всяко от тях участват и други мускули.Освен тоя,който натоварваме основно.Тъй че имаш едно основно натоварване в седмицата и още поне две по-леки натоварвания на същия мускул при упражнения за другите групи.
08.03.10
13:54
Веднъж, за да не претренирам
Мнението беше редактирано от Анонимен на 08.03.10 13:54.
На мен като че най-добре ми се е отразявало да повтарям тренировка на 4-5 дена (5 най-добре). Това в случай, че не прекалявам с обема.
В момента ги тренирам веднъж седмично директно, с групиране на антагонисти, което значи, че реално се натоварват още 1-2 пъти индиректно, така че ми се получава нещо като една тежка тренировка седмично и 1-2 по-леки.
П.П. Примерно, гърба го тренирах в четвъртък и днес вече го чувствам възстановен :) Като цяло, зависи от мускулната група, зависи и от тренировката. Примерно кляках в събота, но с малък обем, и затова днес ако искам мога пак да клякам, т.е., мускулите са ми ОК.
Ако можех да ходя всеки ден в залата и имах перфектни условия за възстановяване, щях да тренирам група през 5 дена, т.е. цикъл от 3-4 дни тренировка с 1-2 почивка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.03.10 14:06.