03.03.10
13:15
Здравй и честит празник!
Дори за жена ми се струват много малко 1400 кал. ,но ти си знаеш най-добре кое работи за теб. Поне се опитай малко да оптимизираш храненето си, защото ми се струва не съвсем наред. Според мен, ако продължиш с това монотонно хранене много скоро ще почнеш да чувстваш отпадналост и липса на сила. Ако не друго, поне разпредели въпросните калории в повече хранения за деня, така поне стомаха ще работи по-често, което се отразява добре на метаболизма. И малко разнообразие в храната, организмът е силно адаптивен и много скоро ще приеме за даденост тези 1400 кал, ще се “капсулова”, след което всяко повишение над тази граница ще се лепи... знаеш къде :)
Хора обърквате ме,недейте така......ок след като ги приеме организма въпросните 1400 калории за даденост и после му подадеш малко повече не е ли това зареждане? Защо да ги трупне там където не трябва...аз се опитвам да карам на този принцип....НВД......хапвам до определените за мен калории на ден и на 6 или 7 му давам повече калории като те идват от въглехидрат.
А inis,започнах да ходя в залата в която ме упъти.Ходих няколко пъти,като първият ми беше кошмарен....прилоша ми зверски на половината тренировка и трябваше да спра.Падна ми кръвното.Още ми е рано да говоря за впечатления,а и имайки предвид опита ми....трудно ми е да определя....но имам за смъкване и затова го почнахме по-интензивно и с малки тежести.Имам кардио като загрявка,че и за финал. :cheese: Още не съм почнала да описвам в дневника си....дори незнам как точно да опиша самата тренировка,доста се различава от това което правех сама в къщи.Натоварва ме....факт.Много се учудих че не мога да ги докарам тежестите....та аз правех клек с по 20кг.Сега кардиото и интензивноста ме уморяват до такава степен че паднах и под половината на тежеста.Ама че обяснение дано ме разбереш :cheese: А и не на последно място имам зверска мускулна треска.....Та продължавам и чакам резултати с нетърпение.
П.П-Ако ти кажа колко грешки по отношение на техниката....
Честит празник!
Тъй, paolomaldini е прав, разбира се. Най-вече, защото храненето ми не е оптимално - не е съвсем чисто, липсва ми белтък и освен това се храня рядко. Четвъртата причина е, че 1400 кал за мен са много ниски - напоследък тренирам 5-6 пъти седмично и активното ми тегло е сравнително голямо. Очакват се поне две неща в резултат: 1. отпадналост; 2. смъкване на мускули, а не на мазнини. И ще взема мерки по въпроса скоро, преди да ми се случи.
Няма причина да се объркваш, Гаги. Ако калорийният прием ти е достатъчно висок (не случайно се изчислява ОКБ за всеки човек отделно) и имаш достатъчно белтък, зареждаш си като хората с комплексни въглехидрати веднъж седмично, всичко ще ти е ок. Не е лошо тия неща да ги вписваш в дневника, за да ги следиш и ти, и ние.
Разбирам от поста ти, че тренираш с малки почивки. Ще чакам с интерес да описваш в дневника. А ти доволна ли си? Вземи най - доброто от престоя си там (техника, нови упражнения, принципи на трениране) и се радвай на тренировките.
О белтък имам,то храната ми се състои основно от това,сутрин само ям по 50гр,овесени ядки с кисело мляко......Знам че си права за описването на дневника но все още ми е такава каша.....да почивките са ми жалки,от по няколко секунди.Но така се топи...май... :)Май и е рано да се оплаквам или хваля.....ще понатрупам още малко стаж ;-) Но може да си сигурна в едно....ходя и се движа като робокоп....
03.03.10
17:14
Гаги, Инис ти отговори вместо мен,но го направи доста добре :)
Когато написах онова за “лепването”, ставаше дума,че когато организмът е подложен на силен стрес, какъвто е приема само на 1400 калории, той се “капсулова”( адаптира всички дейности, оптимизира разхода си на енергия и се нагажда към тези 1400 кал., тоест свиква да работи на този икономичен режим). И след като тези калории се вдигнат чувствително( което неминуемо ще стане,защото 1400 са адски малко калории), тялото ще направи всичко възможно (разбирай трупане на запаси под формата на телесни мазнини), за да е подготвено за следващо такова гладуване,което то (тялото) разбира като разруха.
Но всичко това е когато калорийният прием е много под нивото, което е достатъчно за поддържане на едни килограми. В твоя случай, ти си си сметнала колко трябва да ти е отрицателният калориен баланс и чрез зареждащия ден “залъгваш” тялото ,че не е на диета и да продължава да поддържа висок метаболизъм,а не да влиза в “икономичен” режим.
АААААААА открих топлата вода :lol: Трябва и аз да се замисля върху това,май и аз падам под нужните му . калории
03.03.10
17:56
Ами не зная какъв ти е нормалният калориен прием и какъв този, при НВД-то :))
Опс, добър вечер,
днес - танци. Уморих се доста, не зная защо. И хем не бяха кой знае колко интензивни.
13,00 - 3 яйца с масло, 20 гр. лютеница, 4-5 дребни маслини, тостерна филийка с масло, 100 гр. салата цвекло и моркови;
17,00 - 3 тостерни филийки с масло.
18,30 - 21,00 - танци.
Ммм, това е. Водата ще стигне 3 л.
03.03.10
20:24
казано от paolomaldini на 03.03.10, 17:56:
Ами не зная какъв ти е нормалният калориен прием и какъв този, при НВД-то :))
Аз ще ти кажа защо си се уморила доста- заради малкото калорийки :PPPppp
Мхм, имах шесто чувство, че ще го напишеш. Утре съм на тренировка и ще преценя. Все пак ям достатъчно въглехидрати, че и надхвърлям. :lol:
03.03.10
21:02
Като ти гледам хапването за днес се чудя къде са ти “достатъчното” въглехидрати? :)
Разбира се,че ако се чувсвваш добре с това хранене, това е най-важното, но ми се струва ,че някой ден това ще се обърне срещу теб
Ами около 100 гр. дневно въглехидрати имам вече в три поредни дни. После ще ги намаля и ще вдигна калориите. Надявам се мрачните прогнози (моите и твоите) да не се сбъднат :lol:
Тренировка:
Набирания - втората част на движението с неутрален хват х 10; с подскок и задържане х 5; частични повдигания с надхват х 10;
Разтяжки гръб, китки + изометричен клек 3 х (30 - 60 сек.);
Изхвърляне 4 х 5 с 20; 30; 25; 27,5 кг. (мисля) - яката работа, т.е. уморителна;
Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10 - тоя път без отказ, края на втората и третата серия са си труднички;
Обръщане с изтласкване (моето прилича на пуш преса) с 40 кг. - 3 х 3, втората серия май бяха поне 4-ри;
Асистирани набирания надхват с ластик х 10.
Даже бях поощрена на изхвърлянето - приличала съм на истинска щангистка, понеже коленете ми влизали навътре :lol:
Храната после.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.03.10 10:59.
04.03.10
12:00
Тренировката ти ми харесва! Но аз,както сигурно се досещаш вече, чакам да прочета храната :)))
Хмм, тренировките ми винаги са били по - качествени от храната, мерси!
Направо ме стресна с това изречение, та вложих малко старание днес :P. За съжаление пак не можах да докарам повече хранения, но поне е по - разнообразно.
Трябва да си купя ядки и ще докарам още 2 междинки.
Тренировка - по - горе;
10,00 - 150 гр. царевична питка с масло, 300 гр. кисело мляко 2%;
16,00 - 100 гр. царевична питка с масло, 100 гр. кисело мляко 2%, 100 гр. сметана, 20 гр. саздърма, 20 гр. кашкавал;
18,30 - 2 яйца с праз, 100 гр. салата цвекло и моркови, 5 дребни маслини, 20 гр. хляб с...масло.
Водата е над 4 л.
04.03.10
19:56
Поздравления за водата!!! Само така!
Но обезателно намери време за 2 междинни хранения. Наясно си,че с тези 3 хранения забавяш метаболизма си,нали? Дори да не искаш да ме послушаш да си вдигнеш калориите,поне ги раздели на 5. Предполагам, че знаеш за термичния ефект на храната- колкото повече хранения, толкова по-бърз метаболизъм и повече изгорени калории, и повече енергия. :)
П.П определено като поразгледах съм съгласен с теб, че тренировките са ти в пъти по-добри от храната :)
казано от paolomaldini на 04.03.10, 19:56:
Но обезателно намери време за 2 междинни хранения. Наясно си,че с тези 3 хранения забавяш метаболизма си,нали? Дори да не искаш да ме послушаш да си вдигнеш калориите,поне ги раздели на 5. Предполагам, че знаеш за термичния ефект на храната- колкото повече хранения, толкова по-бърз метаболизъм и повече изгорени калории, и повече енергия. :)П.П определено като поразгледах съм съгласен с теб, че тренировките са ти в пъти по-добри от храната :)
Ей много четеш значи.Аз пък от термичния ефект на многото хранения качвам, хайде го обаясни това. Всичко индивидуално за всеки. Пък Инис доста добре си се схрани и тренира
Ахой,
уф - два хубави, напрегнати дни - и двата минаха много бързо.
Вчера, 05.03.:
09,30 - 2 филийки Вита, 20 гр. овче сирене, масло,50 гр. свинска шунка;
14,30 - 2 филийки Вита, 20 гр. кашкавал, филаделфия, 50 гр. саздърма;
17,00 - 1 паница зелен боб с моркови;
Вечерта - кръчма със страхотен оркестър, танци, предимно анаеробни, страхотно и адски уморително....
20,30 - 02,30 - 1 1/2 земел, малко сладко, 1 шопска салата, малко кашкавал, 1 свинска пържола, 1 кюфте, 50 гр. ракия, 200 мл. бяло вина.
Внимавах много с алкохола, за да мога днес да тренирам. Събудих се уморена и :
06.03.:
11,00 - 60 гр. овес с мед;
тренировка
15,00 - пилешко със зеленчуци, салата домати, сирене и зехтин, малко дробчета, 2-3 чаши бяло вино;
19,00 - 1 филия хляб с масло, двойна порция зелен боб с моркови.
И за двата дни водата не е по-малко от 4 л.
Групова тренировка:
Не знам ще успея ли да я възпроизведа...ако сгреша нещо, ще коригирам после, като видя другите какво са писали :lol:
1. Рак пул (май така се казваше - втората част от движението на мъртва тяга) 5 х 3 със 70, 80, 90, 100, 110 кг. + оувърхед клек с 4 х 5 с 10, 12, 15, 30 кг. + изометричен клек 3 х 45; 60; 60 сек.
Не съм съвсем сигурна за оувърхеда, но все едно - имах само една серия, която си заслужаваше - тази с 30 кг. Другите не ги усетих. А с 30 можех да направя поне още 5 повторения. Усещах се много стабилна. Задобрявам категорично, преди 2-3 месеца се гънех като кашкавал с 20 кг. на оувърхед. Ще качвам.
2. Хоризонтални набирания надхват 3 х 5 + флор преса 3 х 5 с 10; 15; 15 кг.
Флор пресата не се и доближи до предела на възможностите ми. Трябваше да започна от 15 и да завърша със 17, а защо не и с 20. Следващият път.
3. Ab wheel от колене - 20 бр. Трябваше до отказ, но на мен ми омръзна...все пак, едва ли щях да направя повече от още 5.
Ммм, това е май.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.10 22:28.
Ахой, я една тренировка, която ме разби и от която съм супер доволна:
1. Тръстъри 3 х 5 с 30 кг. +
2. Обръщане 3 х 7 с 30 кг.;
3. Клек 3 х 5 със 65; 60; 65 кг. - първата серия ми дотежа и намалих, но нямаше нужда...следващия път ще са трите със 65;
4. Преден клек 3 х 3 със 65 ;60; 60 кг. - да си сверя часовника, че отдавна не съм правила;
5. Изхвърляне 4 х 3 с 30; 35; 35; 35 кг. - бях адски доволна, очаквах да имам проблеми на 35 кг., но не! Другия път ще увеличавам бройките в сериите;
6. Сумо тяга 4 х 5, 4, 5, 5 със 75; 75; 65; 65 кг. - на втората серия ми се стори, че гърбът ми поддава и спрях. Затова и намалих на 65, а и заради хвата - всичко с надхват;
7. Кофички 3 х 6 +
8. Ренегатско 3 х 5 с 12,5; 12,5; 15 кг. - време е да забравя 12,5 кг., почти не се напрягам с тях, 15-ката я усетих по-добре.
2 л. вода по време на тренировката.
Протеин след тренировката.
Отне ми ок. 75 минути...длъжка стана, ама нищо. Поне се размазах подобаващо.
Другия път ще правя лежанка....
Пак се изявих като съветник в залата. Гледах, гледах и накрая, без да успея да се въздържа, се намесих при една тяга. А бях се заканила, че спирам. Ами, ще изчакам да ме изхвърлят от залата някой път и така.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.03.10 15:43.
07.03.10
15:35
казано от diva 97 на 05.03.10, 11:15:
казано от paolomaldini на 04.03.10, 19:56:
Но обезателно намери време за 2 междинни хранения. Наясно си,че с тези 3 хранения забавяш метаболизма си,нали? Дори да не искаш да ме послушаш да си вдигнеш калориите,поне ги раздели на 5. Предполагам, че знаеш за термичния ефект на храната- колкото повече хранения, толкова по-бърз метаболизъм и повече изгорени калории, и повече енергия. :)П.П определено като поразгледах съм съгласен с теб, че тренировките са ти в пъти по-добри от храната :)
Ей много четеш значи.Аз пък от термичния ефект на многото хранения качвам, хайде го обаясни това. Всичко индивидуално за всеки. Пък Инис доста добре си се схрани и тренира
Отговорът е лесен: Не се храниш достатъчно качествено и правилно! ;)
П.П Ако 3 хранения на ден са добро хранене според теб,значи си в голяма грешка!
А за тренировките съм 100% съгласен
Мнението беше редактирано от paolomaldini на 07.03.10 15:38.
Уф...голямо ядене днес...
10,30 - 60 гр. овес с мед и настъргана кора от лимон;
тренировка - по-горе;
Следдтренировъчен протеин;
17,00 - зелен боб с моркови, пълнозърнеста багета и земел с масло, 1 домат, 20 гр. сирене, 50 гр. извара, 100 мл. прясно мляко;
20,00 - багета с масло;
ЕДИТ 21,00: без багетата :lol:
Към 23,00 ще хапна малко извара.
ЕДИТ 23,30 - 150 гр. извара, 100 гр. туршия, 2 хапки багета.
И една снимка след днешната тренировка, хич ме няма да се снимам сама. На снимката съм 66 кг., поне според кантара ми.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.03.10 21:34.
07.03.10
18:46
можело значи... ;) keep walking!
Мога ли да си позволя една критика, градивна разбира се? Струва ми се,че се храниш много разпокъсано като време. Малко през деня и повече вечер. Не мислиш ли, че това не е най-добрият вариянт? :)
Разбира се, аз нямам нищо против критиката, тя е огледало на действията ни. Прав си, опитвам се да разпределя по-равномерно храната. И аз се дразня, когато си погледна храната за деня и се окаже, че имам голямо струпване на калории именно вечер. В случая се събудих късно, закусвах късно и след час и половина бях на тренировка. Багетата в 20,00 часа обаче не ядох, имах намерение и забравих : )))) Така че за днес ще има баланс, понеже ме чака извара, най - много с домат.
Положителното е, че спрях да качвам, а даже ми се струва, че започвам да свалям - много бавно и много полека, но силата ми не страда. В крайна сметка за мен въглехидратите в разумни дажби може да се окажат печеливша комбинация. Другото положително е, че не изпадам в пристъпи на глад за нещо си, както съвсем доскоро ми се случваше... И не ми се повтаря някак миналогодишната схема, когато силовите ми постижения рязко паднаха, сега ми се иска да задържа и развия още резултатите си. Другия месец ще включа и бърнър, засега се чудя дали да е пак Файър или да пробвам нещо по - различно.
07.03.10
20:13
Те въглехидратите не само,че не са противопоказни, а са задължителни когато искаш да изчистиш- без тях мазнините не се разграждат до край. Просто приемът им вечерно време трябва силно да бъде редуциран, за сметка на по-ранните часове :)
И правилно си се ориентирала,че колкото по-бавно става- толкова по-качествено. Ако си доволна от файер-а,защо да го сменяш? Ако добавиш и течен Л-карнитин...
Мхм, така е, няма да се отказвам от тях, щото ще издивея. И ще внимавам вечер.
Файъра - докато го взимах, не бях доволна от него, защото нямах грам енергия, нищо не усещах. Крайният резултат си заслужаваше, обаче. А и обичам новите неща, та ще видим. Карнитина - не е лошо, но много ще ме удари в джоба, щото струва колкото бърнъра. Ще мина и без него, понеже повече от 4, макс. 5 кг. не мисля да свалям, ще заприличам на щека.
П.П. Честит 8-ми март, момичета! Много настроение и весело изкарване довечера!
Мнението беше редактирано от Инис на 08.03.10 09:12.
Поли,до колкото разбрах така се казваш?Е дано не е проблем ако се обръщам към теб с името ти..... ;-)Поли стори ми се че ходиш на тренировките при Лазар....в Събота след 12:00 дали не беше там?Може и да бъркам но ме гризка от вътре и реших да питам? :lol:
казано от гаги на 09.03.10, 08:10:
Поли,до колкото разбрах така се казваш?Е дано не е проблем ако се обръщам към теб с името ти..... ;-)Поли стори ми се че ходиш на тренировките при Лазар....в Събота след 12:00 дали не беше там?Може и да бъркам но ме гризка от вътре и реших да питам? :lol:
Ами да, тази събота от 13,00 ч. бях там...със син анцуг, мисля. А ти там ли беше?
Ани, мерси за идеята. :)
Мнението беше редактирано от Инис на 09.03.10 09:00.
Знаех си...... :lol: Никога не сме се виждали но така по силует,фигура предположих че си ти,а и Лазар те бъзна нещо за промяна на прическата ако не се лъжа....Там се запознах и си побъбрихме и с Венци.Тренирахте с една руса мацка.Колко е малък света...... ;-P Незнам дали си обърнала внимание Лазар и аз доста време си побъбрихме на пейката,бях с бяла блуза,а и съм с дълга коса.Отидох там да се консултирам и останах доста доволна от това което ми казаха. %-P Често ли ходиш да тренираш с тях?
Светът е малък, наистина :) Наистина съм била аз. Видях те и аз. Ей такава дълга коса искам и аз.
Доста често, тренировките ми през седмицата са в ЛТЛ и когато мога, ходя в събота/неделя на силови/кондиционни.
Русата мацка....ей, русата мацка, обаждай се :lol:
О ако знаеш как искам и аз да ходя там.........но няма кой да ми запази малкия за толкова време,аз това му обясних и на Лазар.....та то само пътя ми е 2 часа.Засега си оставам в залата в която ме упъти.В ЛТЛ си личи че знаят за какво става на въпрос.Мислех си че когато мога и намеря начин та ако ще веднъж в седмицата да е мога да отскачам за тренировка там,то поне ще се науча как да тренирам......но първо имам доста мазнинки за чистене. ;-)
П.П. Между другото изглеждаш много добре.....слаба и стегната мацка.
казано от inis9 на 09.03.10, 11:27:
Русата мацка....ей, русата мацка, обаждай се :lol:
:-P Хехе, абе не съм руса, това е само за заблуда на противника ;) Пък и не се обаждам, защото аз в ЛТЛ съм се мяркала 2-3 пъти само за силово-кондиционни тренировки, и така или иначе новите лица ми идват прекалено в повече, че да ми направи впечатление (пък и нали съм руса все пак :-P)
09.03.10
11:52
казано от гаги на 09.03.10, 11:39:
О ако знаеш как искам и аз да ходя там.........
Ако наистина искаш ще се появи решение ;)
Поздрави.
Еха разкодирахме я “русата мацка”.....за един ден колко много хора мернах,е не се учудвам на кое място. ;-)
П.П Търся аз търся.......
Ахой, ето още една тренировка в спортната ми кариера:
Тренировка:
1. Набирания, всички без първото асистирани 3 х 4 с неутрален хват, над- и подхват;
2. Разтяжки + изометричен клек 3 х 30-60 сек.;
3. Обратни коремни със 6 кг. 3 х 10 + shoulder dislocations 3 x;
4. Изхвърляне с 30 кг. 3 х 5;
5. Обръщане + изтласкване - 2-3 единички на 38 кг.; 2-3 на 40 кг. и единичка на 42; неуспешен опит на 45 за изтласкване - така бяха май кг. Мисля, че бях вече твърде уморена, трицепсът ми беше на камък;
7. Обръщане - единичка на 45 кг. Мисля, че имаше една и на 47, но не съм сигурна. Така е, като не си записвам тренировките навреме, ги забравям. Абе, сила имам поне, ако съм свежа, ще успея да обърна и 50 кг., сигурна съм.
8. Частични повдигания 3 х 10 с неутрален хват, под- и надхват + 1 асистирано набиране с подхват.
Храна:
тренировка
10,00 - 2 филийки Вита, филаделфия, 20 гр. саздърма, 20 гр. сирене;
13,00 - 2 филийки Вита, филаделфия, 20 гр. овче сирене, 30 гр. кашкавал, горчица;
14,30 - 1 филийка Вита, малко горчица, 20 гр. сирене;
18,30 - зелен боб с моркови, 50 гр. извара, 20 гр. сирене, 1 домат, 1 чаена лъжичка сладко.
ЕДИТ 22,30 - 100 гр. извара, 50 гр. туршия..
Едва се удържам да не нападна хладилника. Много съм гладна цял ден. И сладко ми се яде.
Ще видя за карнитина. Другия месец ще си направя план и ще видя за бърнър и евентуално карнитин.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.03.10 21:33.
09.03.10
18:55
Поздравления за храненето от мен, вечният критикар! :))) Започва да изглежда все по-подредено,а това е от най-важните неща в един режим, независимо с какви цели!
Гаги, зачетох се пак какво пишеш тук-там и оставам с впечатление, че залата, където ходиш в момента, не те задоволява. Насила хубост не става, нали, ако не си доволна от тренировките или не ти пасват, защо ти е да ходиш там?
За ЛТЛ - аз имам конкретни цели и затова съм там. Иначе считам себе си за достатъчно “голяма”, за да тренирам сама, да експериментирам или да си напасвам програми. Считам се за достатъчно “голяма” и да (не) си контролирам храната.
Значи, виждала съм с очите си хора, трениращи с уж добри треньори, да не постигат много за дълъг период...Не е въпросът в залата, в която тренираш, макар и това да има значение; по - важно е твоето усещане дали треньорът/залата/тренировките и ти си пасвате. Пък и да знаеш, че в крайна сметка на никой не му пука за теб повече от теб самата, така че с треньор или без, нещата пак опират до теб и твоята мотивация да спортуваш.
По въпроса за мерването на много хора на едно място - ами нормално е май, информацията тече през форума и всички я четем, имаме сходни интереси и е нормално при възможност да се съберем на едно място. Пък може и да сме улучили момента...
П.П. Сори за лириката.
П.П.2. Мерсi, paolomaldini, ама май ще го подредя с още един ред това меню..:lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 09.03.10 20:51.
09.03.10
19:26
“П.П.2. Мерсi, paolomaldini, ама май ще го подредя с още един ред това меню.”
Още по-добре!!! За добър метаболизъм за необходими минимум 4, най-добре 5-6 хранения, така че... смело
Поли това което си написала е много вярно.Доловила си моето объркване...накратко от залата и тренера в никакъв случай не мога да се оплача,а за резултати пък е много рано.Пиша,питам.интересувам се тук там и все пак при всеки си е индивидуално,а днес май сама разбрах че човек наистина трябва да се вслуша в тялото си,което ти подсказва какво иска. :) Поли на кратко за моя абсурд.....опитах с малко въглехидрат,после импровизирах с повече мазнина,резултат при високоинтензивна тре. с почивки от по няколко секунди,прилоша ми адски много,падна ми кръвното и повече от час не можех да се освестя.Вече втора седмица се мъча без грам сили и енергия и всеки ми казва когато искаш чистене на мазнинки малко въглен дори и тренера днес....е да ама не.Ходех като призрак без сили и непрекъснато се прозявах,е днес наистина ми писна и си зададох въпрос:до кога и как занапрет,а тренировките та то е повече мъка,а не удоволствие!Е отидох в едно магазинче в което веднъж мернах ръжен хляб,но истински.Виждат се ръжените зърна... ;-P Не мога да опиша какво удоволствие изпита тялото ми от една филийка с пилешко бутче,прилив на енергия и сънливостта изчезна...? Ако искам да тренирам и да имам сила май вкусното хлебче ще присъства в менюто ми.....когато изпитвам глад ще се храня.Самата тренировка ми е около 2 часа и е повече за издържливост отколкото за сила.Е така се топи :) Почнах по малко да подтичквам и на пътеката,абе кардио си имам 30-40минути,освен всички други упражнения.Дано не съм ти досадила,но наистина се полутах и ми беше много трудно..... надявам се да се спогодим накрая с организма, аз го слушам и той мен,да няма повече изцепки.... :cheese:
П.П-Това последното важи с пълна сила.....живеца ми се върна.
Гаги, аз миналата година свалях, също като тази... С въглехидрати. Наистина ги ограничавах, но ги ядях - не съм се лишила от филийка сутрин или овес; хапвах си по една/две на обяд, а в един период имах и следобедна закуска с филийка - преди тренировка. Млечните, дето пречат при някои на свалянето, не съм ги спирала за миг...само в един момент вечер хапвах извара, а не сирене/кашкавал. Някои хора не могат без въглехидрати - и аз съм от тях. Тъй че не се коси - 2-3 филийки типов хляб на ден ти правят макс. 40 гр. въглехидрати, което не е никак много, стига последната да ти е следобедната закуска. Знам какво е да ти е зле на тренировка, да получаваш замайване и да ти причернява. Просто покрай нещата, които имаш нужда да хапваш, добави и останалите, които е добре да присъстват в менюто...
Малко въглен не значи нула въглен. Спокойно ще сваляш и с 80-100 гр, въглехидрати, стига да държиш ОКБ и да ги избягваш вечер.
Не се коси въобще, а започни да ядеш. Не си пишеш храната и тренировките и не те следим, но съм сигурна, че държиш много ниски калории. А тренираш интензивно.
Жалко, че не съм си водила дневник по времето, когато аз тренирах много интензивно, с кардио преди и след тренировка, не ядях почти, чувствах се адски зле, болна направо и....нищо! Едно голямо нищо, почти не свалих, а бях на ръба на изтощението няколко месеца...
Тъй че горе главата, въглехидратите не са толкова страшни, знам от опит. Аз и сега ям въглехидрати, и то доста.
Поли....значи и ти си се мъчила,наистина тези две седмици ми се видяха Ад.Старая се да хапвам ям си яйца,месо,масло,зеленчуци,заквасена сметана,сега включвам и малко ръжено хлебче %-P ,мисля че точно от това имах нужда.Трябва да опитам пак да си водя дневника....малко ще ми е трудно да опиша какво съм правила в залата :cheese: