09.03.10
12:43
Здравейте.На 22.години съм,стаж 2 години.Тренирам вече од 3-4 месеца по програмата:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Ръце
5.Рамо и крака
6.Почивка
7.Почивка
Трябва ли да смяням програмата?
09.03.10
12:58
Дотук си дал само седмичното разпределение по групи, но не и какво правиш за тях. Дори Лили Иванова може да кара по тази ‘програма’, всеки път да сменя упражнения, серии, повторения, почивки и никога за цялата й певческа кариера да не повтори тренировка, камо ли 3-4 месеца да кара еднакво...
Лично според мен рамо и крака не е мн добра комбинация, като знам колко правилно правиме клековете(обърнете внимание на правиме.)
Някои хора натоварват рамото почти колкото бедрата при клековете, тва става щот бутат щангата...
09.03.10
13:17
nino- Ако работи програмата не я сменяй, освен ако не искаш да напреднеш на определена мускулна група или програмата не ти действа добре. :)
казано от Oranje на 09.03.10, 12:58:
Дотук си дал само седмичното разпределение по групи, но не и какво правиш за тях. Дори Лили Иванова може да кара по тази ‘програма’, всеки път да сменя упражнения, серии, повторения, почивки и никога за цялата й певческа кариера да не повтори тренировка, камо ли 3-4 месеца да кара еднакво...
Права базовите упражнения за определена група(лег,полулег,кофички,набирания,гребане,рамена преса,лег тясен хват,френско,..) всеки път,а другите упражнения ги сменям всяка седмица.Обикновено права 4х8.За сега съм доволен от постигнатато до сега.
Мнението беше редактирано от nino на 09.03.10 14:10.
09.03.10
14:13
Продължавай тогава. Сам ще усетиш когато дойде моментът за смяна. Иначе може просто на всеки няколко седмици да пуснеш по една седмица с по-леки килограми, но дори и без това няма да стигнеш скоро плато, щом като въртиш упражненията.
казано от Oranje на 09.03.10, 14:13:
Продължавай тогава. Сам ще усетиш когато дойде моментът за смяна. Иначе може просто на всеки няколко седмици да пуснеш по една седмица с по-леки килограми, но дори и без това няма да стигнеш скоро плато, щом като въртиш упражненията.
Почти от всичко съм доволен,но искам още малко да кача на ръцете.За трицепса права 4х8 лег с тясен хват,фреснко и скрипец.Бицепс 4х8 сгъване с дъмбели,сгъване с крива щанга,като основни и сменям(чукчета,концетрично,3х21 с щанга).
Сега разглеждам тук “Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения” но ако почна от тая седмица,няма да мога да я изпълна заради велигденската ваканция,която е почти 1 седмица.
09.03.10
14:43
казано от nino на 09.03.10, 14:37:
Сега разглеждам тук “Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения” но ако почна от тая седмица,няма да мога да я изпълна заради велигденската ваканция,която е почти 1 седмица.
Ако я правиш правилно може до тогава да си я завършил :)
От друга страна тази почти 1 седмица почивка ще ти се отрази благоприятно в случая.
казано от Oranje на 09.03.10, 14:43:
От друга страна тази почти 1 седмица почивка ще ти се отрази благоприятно в случая.
Е ако почна от днека да я изпълнявам,как да са ми тренировките,един ден тренирам,един почивам или как?
Мнението беше редактирано от nino на 09.03.10 14:49.
09.03.10
14:54
казано от nino на 09.03.10, 14:48:
казано от Oranje на 09.03.10, 14:43:
От друга страна тази почти 1 седмица почивка ще ти се отрази благоприятно в случая.Е ако почна от днека да я изпълнявам,как да са ми тренировките,един ден тренирам,един почивам или как?
Отиваш днес и правиш няколко серии клек по 10 повторения, докато разбереш с колко макс можеш да правиш 10 повторения. Почиваш няколко дни и започваш 20 повторения с килата за 10 повторения. Едва ли за 1 ден ще се възстановиш, така че следи тялото си и ще знаеш кога е следващата тренировка. До Великден може и да не издържиш, но няма как да ме разбереш преди да си пробвал :)
Е не знаеш какъв инат съм ;)
Мнението беше редактирано от nino на 09.03.10 15:00.
09.03.10
15:02
казано от nino на 09.03.10, 15:00:
Но знам какво е да вдигаш с 2,5кг на клека всяка следваща тренировка ;)
казано от Oranje на 09.03.10, 15:02:
казано от nino на 09.03.10, 15:00:
Но знам какво е да вдигаш с 2,5кг на клека всяка следваща тренировка ;)
Хаха..прав си за това.
А другите упражнения трябва ли да права с повече килограми всяка тренировка? И мога ли да вкарам някое упражнение за бицепс или не?
Мнението беше редактирано от nino на 09.03.10 15:16.
09.03.10
15:18
казано от nino на 09.03.10, 15:15:
А другите упражнения трябва ли да права с повече килограми всяка тренировка? И мога ли да вкарам някое упражнение за бицепс или не?
Мисля, че до първата тренировка по системата ще успееш да изчетеш темата и отговорите.