09.03.10
17:57
Здравейте, форумци ! Видях упражнението в сайта и много се заинтригувах - http://www.bb-team.org/exercise/2840/ ! Искам да го включа в тренировката си, за да мога да ударя външният долен сектор на гърдите, но в сайта не е описано като кое подред упражнение мога да го пусна . Искам да кажа за себе си, че тренирам вече 4-та година, като последната година и половина доста сериозно. Тежа 85 килограма, 177 см. Искам да опитам това упражнение, защото долната част на гърдите куца, а упражненията за гърди на обратна лежанка не ги усещам въобще. Кофите направо ги боготворя, но за съжаление толкова време не дадоха резултатите, които искам и затова смятам да вкарам и това упражнение. Това е от мен ! Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и също така се надявам да получа нужните отговори . Благодаря ви предварително !
Упражнението съм го изпълнявал 2-3 пъти. Не бих го включил в програмата си, защото не ми е удобно изпълнението (може и липсата на изградена техника да ме кара да го избягвам). Накратко - с тесен хват гърдите почти не участват, напротив, изпълнено с тесен хват си е трицепсво упражнение (под тесен хват разбирам хват точно на широчината на раменете). Едно време много са тренирали трицепса именно по този начин. Хват по-широк от раменния, осезателно в по-голяма степен кара гръдните мускули да работят. Впрочем именно широкия хват изисква повече техника, а и е неудобен. Не бих започнал с това упражение, защото малко или много ще ми попречи на основните движения. Бих завършил тренировката си с него.
П.П.:работните тежести в началото ще са малки.
П.П.2:сега видях, че на сайта подробно е обяснено как се изпълнява, хватове и т.н. + има и видео
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.03.10 18:43.
Благодаря ти за изчерпателния отговор ! Нищо не ми пречи да опитам, пък после ще преценявам кое, как и какво :) ! Още веднъж благодаря !
Ако си сам прави го на смит машина,иначе е опасно.Аз до колкото знам това натоварва повече горната част на гърдите,не долната така че си прецини с каква цел го правиш.
10.03.10
06:34
За долна част- кофички, ако не работи- кофички с тежест
10.03.10
15:39
При мене треската идва в гърба и предмишници. Честно казано не съм го сложил в програмата си, но кръгова си го бива, било то в малки серии или големи.
Здравейте ! Ами да ви кажа днес го пробвах !!! Имаше страхотно напомпване в гърдите след него. Послушах Стоянчо и го пуснах като последно. Вероятно ще го въртя с кофичките, в такъв смисъл, през тренировка или пък като реша да променям нещо. Това е от мен, засега смятам да продължа да го ползвам. А това, че товари предмишници или трицепси, според мен не повече от обикновеното изтласкване от лег, просто не е нужно да се слагат супер много кила. Всеки трябва да си прецени силите, за да може да направи между 8-12 повторения според неговите цели. Искам още веднъж да ви благодаря за мненията и съветите. Радвам се, че мога да обменям опит с вас !