10.03.10
21:46
За размер сериите ли трябва да овелича или повторенията ?
Смисъл ако сега правя 1х1 да направя 5х1 или 1х5 ?
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 12.03.10 09:04.
Първо, пише се Увелича.
Малкото повторения и голяма тежест развиват сила, докато повторения в диапазона 8-12 увеличават обема. И пак е относително.
казано от korpusito на 11.03.10, 10:37:
Четенето на книги и храната ;)
Стига с тези книги той животно ли ще става или инжинер ?
Стига с тези книги той животно ли ще става или инжинер ?
По-скоро правилно пишещ ;)
казано от Стоянчо на 11.03.10, 10:23:
Малкото повторения и голяма тежест развиват сила, докато повторения в диапазона 8-12 увеличават обема. И пак е относително.
Да промена повторенията, а тежеста да си остане същата, така ли да го разбирам ?
Трябва да е умерено тежка...да можеш да направиш около 8-12 повторения.И важното е да те “напомпва”..целта на трен. не е да бутнеш 5 пъти..100кг а да натовариш това което тренираш.
А защо да не целта да бутне 100 кг 5 пъти? Ако си го постави за цел и успее, най-вероятно ще е станал голям и силен.
А ако просто си прави 8-12 повторения само с цел да се напомпи, може и след години да няма видими резултати.
11.03.10
14:48
На мен целта ми беше да се набера пъти с 20кг, е постигнах го и имам добре изглеждащ гръб, много по-добре изглеждащ отпреди.
5 повторения в серия може да са за хипертрофия , зависи колко са сериите.5х5 е за мускулна маса, а за 10х5 да не говорим ;)
Сериите са ми 5, днес тренировката за гърди и бицепс я направих, като за всяко упражнение: 1х10, 1х8, 1х8, 1х8, 1х6, като последната серия я направих с 6 повторения щото беше да ми се пръсне муслука, особено бицепса.
Според мен ..не кг а натоварването на мускула е приоритет.А и от бутане на 100кг 5 пъти до бутане на 100кг 5 пъти има огромна разлика...Поне аз когато реша да видя колко мога да бутна..бутам 120 8-9 пъти,а когато както по принцип тренирам за изграждане на мускул си правя сериите със 70-80 кг...но ги бутам само с гърдите,така 4е има нещо подвеждащо в това “целта е пове4е кг”.. :) (Не целя заяждане,просто исках да се обосновя) :)
Мнението беше редактирано от Николаи на 11.03.10 17:36.
казано от Николаи на 11.03.10, 17:24:
Според мен ..не кг а натоварването на мускула е приоритет.А и от бутане на 100кг 5 пъти до бутане на 100кг 5 пъти има огромна разлика...Поне аз когато реша да видя колко мога да бутна..бутам 120 8-9 пъти,а когато както по принцип тренирам за изграждане на мускул си правя сериите със 70-80 кг...но ги бутам само с гърдите,така 4е има нещо подвеждащо в това “целта е пове4е кг”.. :) (Не целя заяждане,просто исках да се обосновя) :)
Е, да, но като имаш предвид, че скоро ще прая 14г. и нямам опит, въобще не знам дали правя някое упражнение правилно :(.
п.с.
Да не пиша друга тема(писах ама не отговориха, ще използвам тази), в silabg.com когато се регистрирам, адреса как да го попълня ?
Не знам точно как да го напиша.
11.03.10
23:12
Ако наистина си на 13 забави фитнеса. Занимавай се с някакъв друг спорт 2-3 години и тогава почвай в залата. На тая възраст ще си прецакаш растежа и няма никакъв смисъл. Ще съжаляваш след това :)
12.03.10
08:29
казано от fam0us на 10.03.10, 21:46:
За размер сериите ли трябва да овелича или повторенията ?
Смисъл ако сега правя 1х1 да направя 5х1 или 1х5 ?
На твое място бих правил само кофички, набирания и повдигане на краката от вис поне следващите 2-3 месеца. Имаш достатъчно години пред теб да почнеш тежките базови упражнения - тяга, клек, лег и т.н.
На мен ми трябва колкото се може по-бързо да направя нещо, защото другата година ще уча в Англия и няма къде да тренирам, поне така ми каза вуйчо ми.
И да направиш, това какво ти помага за после? Като спреш да тренираш, да не мислиш, че ще си останеш същия?
казано от Петко К на 12.03.10, 13:19:
И да направиш, това какво ти помага за после? Като спреш да тренираш, да не мислиш, че ще си останеш същия?
Аз ще си правя пак упражнения, ала бала, но ще са само с 1 лост и в гири.
ЕДИТ:
Ако зема тази добавка silabg.com/bg/43-ABB-LEAN-STACK-90-caps.html , по-точно преди да я взема трябва да се регистривам, а не знам как да попълня полето Адрес, примерно ако живея на улица фитнес, номер 3, как ще стане ?
Мнението беше редактирано от fam0us на 12.03.10 13:34.
казано от fam0us на 12.03.10, 13:31:
ЕДИТ:
Ако зема тази добавка silabg.com/bg/43-ABB-LEAN-STACK-90-caps.html , по-точно преди да я взема трябва да се регистривам, а не знам как да попълня полето Адрес, примерно ако живея на улица фитнес, номер 3, как ще стане ?
Не мога да те разбера защо изобщо са ти тези добавки ??. Както по горе в темата казаха кофички,лицеви,набирания това е за твоита възраст пък и на 13 години добавки малко рано :) Ако обичаш да спортуваш си тичай по често
12.03.10
15:12
казано от fam0us на 12.03.10, 13:08:
На мен ми трябва колкото се може по-бързо да направя нещо, защото другата година ще уча в Англия и няма къде да тренирам, поне така ми каза вуйчо ми.
Много са ти сбъркани амбициите. Ето ти три важни неща, които е хубаво да ти стигнат до мозъка:
-не си купувай никакви, ама никакви добавки
-Англия не ти е Сомалия, фитнеси има колкото щеш - в училищата, университетите, по улиците и т.н.
-на твойта възраст, с твойте знания по темата (как се тренира/яде и т.н.) (вярно, че не те познавам, но пък съм сигурен, че тук не греша) няма да постигнеш почти нищо за 1 година ;)
казано от Silvest1r на 12.03.10, 14:51:
казано от fam0us на 12.03.10, 13:31:
ЕДИТ:
Ако зема тази добавка silabg.com/bg/43-ABB-LEAN-STACK-90-caps.html , по-точно преди да я взема трябва да се регистривам, а не знам как да попълня полето Адрес, примерно ако живея на улица фитнес, номер 3, как ще стане ?Не мога да те разбера защо изобщо са ти тези добавки ??. Както по горе в темата казаха кофички,лицеви,набирания това е за твоита възраст пък и на 13 години добавки малко рано :) Ако обичаш да спортуваш си тичай по често
Кви са тия глупости бе човек, колко професионални културисти са започнали от ранна възраст?
отг. Не можеш да кажеш, защото са прекалено много.