11.03.10
09:22
След доста ровене в интернет и четене на книги си изготвих програма,не съм сигурен дали е добра за това бих желал да ми покажете грешките в нея.А преди да я напиша малко за мен.На 20г.,183м.,63кг.Не взимам добавки,само витамини центрум. Тренирал съм преди 5мес.фитнес и плуване.Но зимата нищо.Сега ще тренирам само вкъщи.Уредите,които имам са следните дъмбели,сс лост,тежести за крака и ръце,ханд грипове и лост за набирания,нещо като чук за удари и боксова круша .Ето я и програмата ако някои не разбере дадено упражнение ще дам и снимка.Мерси предварително за оказаната помощ.
Ето го първо графика:
Вторник-ръце,гърди,корем и крака.
Сряда-гръб,рамене и малко боксова загрявка(удари без тежести).
Петък-ръце ,гърди,корем.
Събота-гръб,рамене,корем и крака.
Всеки ден практика на Ушу(домашни условия)то не е силова,а по скоро релаксираща тренировка.
А сега и упражненията които съм избрал.
Ръце
1.бисепсово сгаване с дъмбели 2.бицепсово сгажане с щанга 3.лицеви опори 4.навиване на диск 5.удари с чук 6.кикбек седнал с дъмбели 7.ъперкът с гири 8. прави удари с гири
Гърди
1.лицеви опори 2.флайс с кърпа 3.флайс полулег 4.
Рамене
1.раменна преса 2.повдигане на дъмбели встрани от наклон 3.вертолет 4.повдигане на рамене с дъмбели
Гръб
1.мечка 2 варианта 2.супермен 3.обръщане с щанга 4.гребане с щанга 5.набирания зад врата
Корем
[vimeo]http://vbox7.com/play:a0e0923c&al=1&vid=689477[/vimeo]
Крака
1.клек с дъмбели 2.скокове 3.клек с щанга 4.напад в страни с лост и разбира се всеки ден изкачване на стълбите от 1 до 8етаж
Всички упражнения поне за сега ще бъдат от 4 серии по 8 повторения.А и още нещо там където съм дал 8 упражнения ще бъдат изпълнявани по 4 за 2 дена както е при ръце и корем.Дано да съм обяснил както трябва.Благодаря за всяка оказана помощ.
11.03.10
09:44
струва ми се че претоварваш ръцете и раменете
и ще бъде много изморително да правиш крака и гръб в 1 тренировка
на пръв поглед от мен това
повече да кажат батковците
дерзай :coolmad:
11.03.10
09:49
Аз бих постъпил така след “доста ровене в интернет и четене на книги “:
- ще видя, че килограмите ми + 100 са далеч от ръста, т.е. имам нужда от тегло;
- ще си намеря малко криптонит и ще проверя действа ли ми. Ако не съм супермен, то ще започна с програма за начинаещи, защото аз съм землянин и начинаещ, а ако съм супермен ще карам по дадената горе, която е за състезатели, имащи най-вече нужда от малко детайли в ръцете;
- ще намеря подходяща програма и ще заменя упражненията, които не мога да изпълнявам поради липса на уреди, с подобни и подходящи за правене в моята импровизирана зала.
За килограмите си прав на мен също ми е ясно,че са малко но няма да се тъпча с химия.Разбира се сега опитвам чрез правилно хранене да дигна кг.макар да не сам сигурен ,че ще имам добри резултати в тази насока.Колкото до упражненията не може ли от дадени от мен по горе да бъдат редактирани и да стане една хубава програма която да работи за начинаещи,понеже тези,които видях тук ,а и на други места освен ,че не ми харесаха трябва да бъдат редактирани за домашни условия.А всички дадени от мен могат да бъдат изпалнени с нещата,които изброих.
Мнението беше редактирано от nikolai на 11.03.10 10:15.
11.03.10
10:24
казано от nikolai на 11.03.10, 10:14:
За килограмите си прав на мен също ми е ясно,че са малко но няма да се тъпча с химия.Разбира се сега опитвам чрез правилно хранене да дигна кг.макар да не сам сигурен ,че ще имам добри резултати в тази насока.Колкото до упражненията не може ли от дадени от мен по горе да бъдат редактирани и да стане една хубава програма която да работи за начинаещи,понеже тези,които видях тук ,а и на други места освен ,че не ми харесаха трябва да бъдат редактирани за домашни условия.А всички дадени от мен могат да бъдат изпалнени с нещата,които изброих.
Хвърляйки бегъл поглед на програма за начинаещи няма как да не ти се набие веднага следното: тренира се цялото тяло във всяка тренировка.
Преди много десетилетия е имало големи и силни мъже, които са били малки и слаби младежи преди това. Това е било години преди Джо Уайдър да пусне статията ‘Побеждавайте със стероиди’, т.е. повечето даже и витамини не са пили.
Последно бих искал да те помоля да ми покажеш някоя програма, която би била подходяща за домашни условоя,понеже тези които видях се използват различни уреди ,а би ми било трудно да прценя с какво да ги заменя.За това колко пъти 3,4 или5 за мен няма значение.Като цяло програмата да е за релеф и сила.Защото след 3месеца ще се запиша за Мuay Thai.Мерси за оказаната помощ досега.
12.03.10
12:06
учи се от батко ти orange има опит човека и дано 1 ден станеш по-добър от него :P успех!
с дъмбели можеш да тренираш ВСЯКА мускулна група. разгледай горе (в зелената лента) раздела за упражнения в сайта. подбери си по 1-2 базови упражнения за големите мускулни групи и по 1 за по-малките. 3, максимум 4 тренировки седмично (за цялото тяло).
по въпроса за качването на килограми - цялата истина е в храненето (по този въпрос има мнооого четиво в сайта)
12.03.10
16:22
Заставаш в позиция за лицеви опори,но с кърпа под дланите.Разпъваш ръцете настрани,докато се опъне кърпата,после ги прибираш.Стараеш се да стягаш мускула и да го държиш в напрежение.Виж в ютуб трябва да има клипове.
http://www.youtube.com/watch?v=8n1RnAM29hU
12.03.10
19:59
1ден Гърди
Лицеви с тежест(10кг)
3х5 ромбовидни(каро);1х10 с широчината на раменете;1х10 с широки разположени длани;кофички 2или3х5;
2ден Корем
3ден рамо Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x10
Повдигане на ръце встрани 3x10
Повдигане на ръцете напред 3x10
Хибридни Арнолд преси 3x10
4ден Ръце(бицепс + трицепс)
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х10
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 3х10
Кофички на пейка 3х10
Разгъване на дъмбел зад глава 3х10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 3х10
5ден Корем
6ден почивка
7ден Гръб
Набирания 3х5 (с различен захват,като ще увеличавам бройката)
8ден почивка
9ден почивка
10ден Гърди