07.03.10
11:36
Ехооооо! Привет на всички!
Козуначето се измъкна от фризера на депресията си и най-сетне започна да се изпълва с топла енергия и желание за живот, активност, авантюризъм, даже по лицето ми започнаха да пробягват като слънчеви зайчета плахи усмивки.
Това е то - пролет!
А сега графа за и против миналата годината (пфу, добре че си тръгна, ужасна, превратна и конрастна, с малки изключение):
Да започнем с против:
1.Въобще не си изпълних тренировъчните закани и въжделения въпреки балканското ми тупане по гърдите в началото на миналогодишния дневник, който 50 пъти оставях и започвах. Е, да постигнах за кратко една много добра форма, която още по-умело развалих. Още - контузих си бая тъпо и от глупост коляното, което все още се усеща. И въобще - в графа “тренировки” уж примерния Козунак се изложи като ... кифладжия :-))) Много се демотивирах. Много.
2. Смених залата - оказа се груба грешка! Още една точка в раздел демотивация. Обяснете ми как може да се пръска против кротко хлебарки докато клиентите тренират, дишат с пълни гърди и се потят. Е, то верно си е че не можеше и рано сутрин да поседнеш на пода да правиш упражнения - все някой ден намирах някоя актриса от “Мъже в черно”... Халал им на луксозния уклон, и прекрасната парна баня и цени. Тя може (парната) да се ползва и отделно без да се тренира на това място. Вчера се върнах в старата зала и съм супер щастлива! Там си ми е мястото.
3. Развалих си храненето - финансовата криза трудно ме пренастройва.
4. Два пъти губих работа. И съответно надежда. Все още не съм намерила. Работа. Надеждата започна да покълва срамежливо, като кокиче над снега.
5. Оставих се да ме хване зимната депресия изразена в “сънна болест” (спах януари и февруари по 16 часа на ден, и какво от това...), усещане за адски студ, гладност, киселост, нежелание за никакво излизане навън, размотаване по чехли у дома, раздразнителност и много рев за гарнитура.
6. Трупнала съм... 6 кг (от 56 кг, съм на 62 - така бях в началото на 2008!, браво ма козунакова!типична цуцинка). И всичко - за да е още по-гадно е съсредоточено на гъз и бедра.Честито на печелившите.
Да продължим обаче с хубавите:
1. Намерих си половинката, че и се омъжих за него (ако напиша граматически правилно “за нея” може да прозвучи двусмислено).
2. Престанах с цигарените лигавения - днес пушим, утре и вдругиден не, ама дай сега да си дръпна, нееее от утре на пуша - ама всъщност дай една цигара, пък я на купон изпафкахме кутийката.... Край, край, край! Това вече не го правя! Аз съм непушач. Нито купувам, нито прося, нито дърпам, нито докосвам цигари, гледам и да не ги вдишвам, когато има къдящи хора.
3.Въпреки всичко знам, че имам сила да се преборя с нещата и ситуациите, които не харесвам в мен и около мен .
Това е - малко е лошо съотношението май 6:3, но ще го обръщаме таз година. Или поне ще се постараем.
Целите за тази 2010 година:
- няма да пиша тренировъчни - мисля че е ясно.
- предизвикателство е следното: как със супер скромен бюджет да оправя храненето?????
- Вече съм заложила на билки, вместо някои добавки: чудесно се отразяват на отводняване и прочистване чай-запарка корени от гръмотрън, бяла бреза, цвят невен, зелен чай (е, открих колелото де...)
Вчера си направих първата тренировка за годината. Боже колко е хубаво. И колко по-леко се диша. И колко ми е паднал тонуса, силата и пр...
Днес имам мускулна - въпреки че вчера внимавах и не се пънах. Който ми знае предните дневници ще се досети каква е тренировката, само че не в пълен обем, а с по едно упражнение за група. За финал - 10 мин степер, 15 кростренажор, 5 пътека. Още не мога да тичам като хората - наболява ме чат пат коляното. Но иначе всичко останало вече мога да правя без проблем.
Храната:
Вчера не е за пример - имаше баница, корни.... и така... няма да я пиша че ме е срам.
Но ДНЕС планирам и реализирам следното:
- кафе без захар, 1 филия зърнена мозайка с масло и пастет, 3 яйца на тефлон с масло на върха на ножа едвам-едвам колкото да се каже, ме има ухание на масло, 4 маслини (това вече го погълнах)
- бъркоч: супена лъжица овче кисело (домашно, много гъсто, купено от креснеското дефиле), лъжица кашкавалена извара, лъжица лютеница;
- 1/3 кофичка кисело (на верея) разредено с вода и трици, домат;
- салата - домат, айсберг и зехтин; тилапия запечена на грил.
3-4 литра течности (гореописания чай, малко кафе и повече вода)
Ще се радвам ако ми помагате в измислянето на много скромни менюта - закъсвационето от към финансии е в апогея си този месец, така че наистина ми е доста трудно да ям качествено, подобаващо питателно и рационално спрямо тренировките. Спирането на цигарите ме тегли към сладко (а аз не обичам, и виждам как изведнъж в ръцете ми се отзовава домашно сладко от череши и голяма супена лъжица! ццц) и адски апетит ми се е отворил за боклуци, ама ще го овладявам - няма как. Все пак - по -добре с няколко килограма отгоре, отколкото с цигара забучена в белия дроб. Сигурна съм, че метаболизма и организма ще се пренастроят и всичко ще си дойде по местата в скоро време.
Днес ще е почивка от към трениране, а от утре ще е 4-5 пъти седмично. Вкарвам и съботата в играта, освен пон.,вт., четв. пет.. Като вляза малко във форма - ще вкарам и кросфит.
Пожелайте ми успех и сила за по-хубава фитнес (и не само) година!
ПП. Нещо офф - който уска утре сле 8.00 да гледа ТВ7 сутрешния блок - ще говорим за Оскарите.
Темата беше редактирана от kozunak на 08.03.10 09:22.
Козуначе, и аз ти пожелавам успех и се радвам, че се завръщаш. Хубаво, че коляното е по - добре, а другото полека-лека ще го наместиш!
Бре-бре, Козуначето е живо и мърда!!!
Браво за цигарите. Сладкия уклонго компенсирай с желатин. Желирай си разни сокчета и компоти (и кисело мляко става - виж Данон). Така от една страна ще си имаш сладичко за хапване, а от друга колаген за колянцето.
Ползвай бобови растения за набавяне на белтък, както и извара - това са най-евтините източници.
И да тренираш редовно тази година!
Успех!
Добре дошла отново и от мен! С интерес следях стария ти дневник, но ето че вече си имаш и нов, дано всичко в него бъде ново, както ти го искаш. Пожелавам ти успех с целите, които си си поставила.
Мнението беше редактирано от S_L на 07.03.10 14:59.
Благодаря ви! Тренер - ама бобовите не са ли малко въглехидратни, аз не си и падам много по тях... Какво имаш предвид - боб, леща... много се издувам и ще взема като балон да литна. Иначе извара и яйца - това е най-често в менюто. То и горе долу това най-вече има в хладилника де...уффф...
Желатинче си пия - много обичам желирано прясно мляко :-)) Мда, живо съм, а от вчера почнах и да мърдам :-))
Козуначе здравей и от мен! Много се радвам, че се завърна! Преди време ти изчетох всички дневници на един дъх :) Успех ти желая и ще следя с интерес!!! :) :) :)
Милата, аз абсолютно всяка зима съм на същия хал. С тази разлика ,че поне криво ляво тренирам. СТуда, депресията и пеньоара обаче не ми мърдат. Но и аз излизам от хралупата вече. Ще се справиш, пролет иде
За храната по време на криза, също те разбирам. С пресни и замразени зеленчуци, яйца и извара стават уникални манджи.
Успех мила!!!
П.П Трите положителни неща за 2009 компенсират всичките 6 гадни. Заслужава си
07.03.10
20:44
Честит дневник!
Честито за постигнатото,а това дето не е ,няма да е трудно и него да реализираш.
За храненето на бюджет-яйц,извара,а също и карантии разни черен дроб,сърца са все евтини неща.
За сладкото:разбиваш белтъци с подсладител на прах,с миксер и печех в тава с малко олио/хартия.МНооого добро!!!
Успех в целите !!!
Мерси!
Да, и аз се сетих за дробчетата - тамън имам едни в камерата... Ще взема да направя един “кризисен” списък, който полека лека ще допълвам с храни на ниски цени. И на мен така ще ми е по-лесно.
На всички дами - честит 8 март, празник който е от сто години, така че аз предпочитам да се празнува.
Вчера спретнах чудесна салата:
Зеле (0.80 лв / кг) - малка беше зелката , тамън килце, та аз половината е нарязах
малко от коренче Джинджифил (0.60 лв излезе това което купих)
сол, кориандър счукани зърна, зехтин, малко оцето балсамико, глава червен лук
тилапия - 6.00 лв е плика замразена и вътре има 6-7 рибки, съвсем добри на големина - в една тавичка с бучица масло, водица, сол, пипер и айде в парти грила - много добре става
Мускулната треска отшумява, днес съм пак в залата.
Като се върна в къщи довечера ще пиша храна и тренировка.
Диве тез яйца и извари със зеленчуци вече 6 месеца ги ям... много ми писнаха... Ще измислям разнообразяване. Няма как. Мъжът ми яде “Витабел” с удоволствие - аз това не го понасям.
Мнението беше редактирано от kozunak на 08.03.10 04:36.
Мерси!
Да, и аз се сетих за дробчетата - тамън имам едни в камерата... Ще взема да направя един “кризисен” списък, който полека лека ще допълвам с храни на ниски цени. И на мен така ще ми е по-лесно.
На всички дами - честит 8 март, празник който е от сто години, така че аз предпочитам да се празнува.
Вчера спретнах чудесна салата:
Зеле (0.80 лв / кг) - малка беше зелката , тамън килце, та аз половината е нарязахмалко от коренче Джинджифил (0.60 лв излезе това което купих)
сол, кориандър счукани зърна, зехтин, малко оцето балсамико, глава червен луктилапия - 6.00 лв е плика замразена и вътре има 6-7 рибки, съвсем добри на големина - в една тавичка с бучица масло, водица, сол, пипер и айде в парти грила - много добре става
Мускулната треска отшумява, днес съм пак в залата.
Като се върна в къщи довечера ще пиша храна и тренировка.Диве тез яйца и извари със зеленчуци вече 6 месеца ги ям... много ми писнаха... Ще измислям разнообразяване. Няма как. Мъжът ми яде “Витабел” с удоволствие - аз това не го понасям.
Витабел-Не!!!ГМО, яко.
Добрата стара скумрия също е на прилична цена или разни гюведжета с по-малко месо и повечко зарзават.Мнооого е вкусно
Привет от мен в този пореден гаден зимен ден!
Какви ги свърших в понеделник и вторник - ето малко инфо:
понеделник -
едвам се надигнах от леглото предвид снежната буря, имах ужасно хранене, ужасна тренировка
5.00 кафе, 2 яйца на очи с масло на върха на ножа, филия зърнена мозайка с пастет, лъжица извара
9.30 - кафе, роле кашкавал и шунка - около 70 гр., още една филия хляб
11.00 - зверски ми се спеше, ударих още едно кафе и 50 гр. светли стафиди за събуждане
12.00 тренировка
загрявка
корем х 3: 20 V преси, 20 янда, 20 молитви на 35 и 40 кг.
рамо х 3 с 4 кг. дъмбел: 8 арнолд преси, 8 летене с дъмбел, 8 изнасяне на ръце на напред
краката:
3 х 15 бр. бедрено разгъване на минимална тежест от 5кг. - за зазадравяване на коляното
3 кръга: 15 полуклека с щанга от 20 кг, редувани с 20 сумо тяги като лостът се придърпва нагоре до брадата - пак с 20 кг.
ето след това ми прималя, причерня и ми падна кръвното
15 мин. степер интервално
20 мин кростренажор
разтягане
Протеинов шейк след тренировката
18.00 две яйца на очи, лъжица извара, лъжица пастет, един домат
23.00 две - три пилешки дробчета, “Десертчето на Митака” - чашка (100 гр) желеирано кисело мляко с малко разтворено степче
ВТОРНИК
малко по-добра храна и хубава тренировка
пак едвам отлепих от леглото - щеше ми се цял ден да си стоя под завивките с котката без нищо да правя , ама се насилих и мобилизирах
За да не прецакам пак тренировката с хипогликемични кризи реших в този ден по здраво да хапна въглени и малко добавки от останалите замотани в къщи: гуарана, таурин, гарциния камбоджия, витамини
9.00 кафе, половин кофичка верея 2 % с 4 супени лъжици овесени ядки, една чаена мед; 2 филии зърнена мозайка с пастет и 1 домат
12.00 тренировка:
загряване
корем х 3: 20 класически коремни, 30 наклони на ляво и дясно с дъмбел 11 кг., усукване с лост - 30 пъти на всяка страна
крака:
3х15 бедрени разгъвания
2 х 15 пълни до долу клека с кривия лост, 40 лег кърлс, 40 хиперекстензии
3 х 60 ритника назад и настрани на глутеус машина (по 60 на всеки крак и упражнение)
3 х 50 аддуктор/абдуктор
15 мин пътека интервално
15 мин кростренажор
15.00 ч - зелена салата с домат, лъжица олио (нямаше зехтин), капка оцето балсамико, 2 1/2 кофтета на скара, 1 карначе (около 200 гр може би печенено на грил)
20.00 около 50 гр. сурово кашу, кафе, витамини - едва си държах очите отворени, ама съм в журито на София Филм Фест....
23.30 едно малко уиски - сори ама бах на служебен коктейл. Цигари - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
02.30 - Десертчето с кисело мляко....ццц
ДНЕС Сряда - почивка от тренировките
..редувани с 20 сумо тяги като лостът се придърпва нагоре до брадата - пак с 20 кг.
ето след това ми прималя, причерня и ми падна кръвното
Ммм сумо тяга + хай пул - това и на мен ми докара веднъж такива усещания..бях се разбързала за някъде :lol:
П.П. Много ми харесва как стабилно закусваш.
..редувани с 20 сумо тяги като лостът се придърпва нагоре до брадата - пак с 20 кг.
ето след това ми прималя, причерня и ми падна кръвнотоМмм сумо тяга + хай пул - това и на мен ми докара веднъж такива усещания..бях се разбързала за някъде :lol:
П.П. Много ми харесва как стабилно закусваш.
Инис, аз умирам за закуска - сутрин се събуждам винаги адски гладна и озверяла и с радост хапвам. Отделно - това ми е най-сигурното ядене за деня и ми гарантира тренировката. Първите две седмици като не припарих до цигари не ми се закусваше и това беше доста странно за мен. Но явно не желаещата да си отиде зима и нестабилното кръвно си искат малко повече въглени.
Днес се замислих за следното - добре де, хората напълняват (повечето) като откажат цигарите. Да, ама нали като спреш да пушиш и като почнеш да си чистиш дробът ще ти се вдигне кислородния капацитет, и нещата ще се наместят?
ДЕМЕК:
повече кислород = повече аеробно (и не само ) хранене на тъканите (мастна , мускулна) т.е по-добро окисление = възможност за по-добър метаболизъм = по-добра телесна кондиция и горене
Или не е баш така?
Някой може ли да каже кога ще се регулира организма ми?
Аз съм само с буци по краката и долната част на д-то : никъде другаде няма поражения. Коремът, ръцете, лицето - всичко е окей, както преди. Само на болното място съм трупнала при това забележително неравномерно.
Храната вчера:
9.00 кисело мляко и 2 лъжици овес, чаен. л. мед, филийка зърнена мозайка с пастет, кафе
12.00 две порции супа топчета
16.30 един официален обед: салата от патланджани и тиквички на скара, вратна на скара с гарнитура от задушени в масло зеленчуци - грах, моркови, царевица, броколи
23.30 - пак едно уиски... след три филма е така...
00.30 - десертчето с желатин
от вчера ми е пак супер депресарско и ревливо... гадост
Мнението беше редактирано от kozunak на 11.03.10 07:52.
Козуначе ти си като мен....аз се будя сутрин адски гладна и ако не хапна преди тренировка нещо по зареждащо съм аут....прилошава ми и както ти каза тренировката отива по дяволите или е някаква жалка импровизация с много мъка. :-)Прави ми впечатление че и ти тренираш по интензивно...кардио +много повторения.
Козуначе ти си като мен....аз се будя сутрин адски гладна и ако не хапна преди тренировка нещо по зареждащо съм аут....прилошава ми и както ти каза тренировката отива по дяволите или е някаква жалка импровизация с много мъка. :-)Прави ми впечатление че и ти тренираш по интензивно...кардио +много повторения.
Ами да Гаги, тренирам така защото е най-добре за мен и дава най-добър резултат. Пробвала съм години наред и другият тип - по-тежко и малко повторения - като тренировка на мен това много ми харесва, но резултатът е отчайващ: мускул под кожух от сланина. И ставам като набито биче. А на мен ми трябва мускул без сланина. :-))
:lol: Козуначе знам за какво говориш....аз съм същият тип.Пробвах и аз с тежко и малко повторения,то не беше 5x5,4x8 и т.н.И мускул покрит със сланинка.Е може пук като се поизчистя и стана по релефна,да не удрям такива маратони... :lol: а само да подържам.Козуначе ти след толкова тренировки и вече утвърдени резултати,пак ли продължаваш да тренираш така?Или вече е мало по леко?
Краката така ги тренирам. Задължително! Че там е болното място - бутове и задник. За горната част е по-силово и тежко. И ще става по-силово и тежко, че имам малко ръце и рамене да понапълня. А вече горната част е значително изчистена.
България е на пето място по наднормено тегло на възрастното население в Европа и на шесто в класацията при децата
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2833091
Леле страшна работа,само това с тлъстата риба не го разбирам?Дори и по тлъста да е това е мазнина която е полезна и необходима за организма!
Леле страшна работа,само това с тлъстата риба не го разбирам?Дори и по тлъста да е това е мазнина която е полезна и необходима за организма!
Между тлъста и тлъста има разлика, предполагам имат предвид дънни мазни риби, като сом, шаран и там производните им. Те не са богати на омеги
Днес се замислих за следното - добре де, хората напълняват (повечето) като откажат цигарите. Да, ама нали като спреш да пушиш и като почнеш да си чистиш дробът ще ти се вдигне кислородния капацитет, и нещата ще се наместят?
Ами аз като ги спрях - 6 месеца внимавах какво ям и не качих никъде. После му отпуснах края по стар навик за качване на маса и качих доста св. мас, която обаче си топя помалко. Според мен само ти се забързва метаболизма - по-бързо качваш, но и по-бързо сваляш. Проблема е с апетита - той е главния враг на човечеството спряло цигарите.
Това звучи доста добре Митак. Ами май овладях засега апетита - още малко в сладкото трябва да внимавам де, там се появяват издънките. Но странното е ,че адски ми се дояжда, но като посегна не ми е вкусно.
Димът на опушени места ме дразни. Но чувството е страхотно - как е могло да съм години наред толкова зависима от цигарите.... Тъпанарка.
Тези последни два дни не описвам храна защото сме все по разни официални обеди и вечери журито , а и не съм тренирала. Но днес свършва - ура! Даваме наградата, закриваме и кой от къде е!
ПП. Снимката на аватара е от откриването на София филм фест 2010 :-))) - демек от миналата седмица прясно - прясно...
Мнението беше редактирано от kozunak на 13.03.10 08:44.
Това звучи доста добре Митак. Ами май овладях засега апетита - още малко в сладкото трябва да внимавам де, там се появяват издънките. Но странното е ,че адски ми се дояжда, но като посегна не ми е вкусно.
Димът на опушени места ме дразни. Но чувството е страхотно - как е могло да съм години наред толкова зависима от цигарите.... Тъпанарка.
Тези последни два дни не описвам храна защото сме все по разни официални обеди и вечери журито , а и не съм тренирала. Но днес свършва - ура! Даваме наградата, закриваме и кой от къде е!
ПП. Снимката на аватара е от откриването на София филм фест 2010 :-))) - демек от миналата седмица прясно - прясно...
Ставаш все по-хубава.Светиш ...брацният живот ти се отразява добре явно
Самата ти изглеждаш като филмова звезда :)
Ооо, много сте мили - чак се засрамих и ми стана неудобно... Благодаря ви, усмихнахте ме.
Алегри, нещо не съм никак позитивна - такъв песимизъм ме е подгонил напоследък, че чак не мога да се гледам, ама както и да е...
Утре пак си тръгвам на тренировка.
Храната днес вече ще я пиша - че последните дни бяха много протоколни и ящни. И с много вино и уиски... И също толкова умора и недоспиване.
11.00 (редно беше след закриването на феста да си поспя): Кафе, три рохки яйца в чашка(както ги наричаме в къщи) - обожавам, това са ми най-любимите яйца, 2 филии зърнена мозайка с масло и салам Шпек (ужасна кучешка радоста, ама нямаше друго), купичка желатиново десертче. Този път рецептата за него е друга: половин буркан домашно овче кисело, половин кофичка краве купешко висок процент, суп. лъжица мед, чаен. лъжица канела, чаен.лъжица натурално какао, пакет желатин, в хладилника и готово. Изсипах сместа в ожромна купа тоя път - не в чашки, и си режа от желето порции. Много е вкусно и така!
14.30 открих колко вкусно нещо е суровата земна ябълка или гулия - не бях яла досега. Опитайте, ако не сте. Много е полезна и е доста диетична. Още едно десертче. Кафе.
Останалото ще го допълня после.
ПП. ЕТо и снимки от закриването снощи, и още една от... откриването - както винаги с чаша, но - !!! - без цигара.
Много съм доволна че журито на ФИПРЕССИ адекватно даде награда за испанския филм “Лош ден за риболов”! http://www.sofiaiff.com/index.php?page=movies&id=50
На снимката супер готиният актьор Гари Пике взима приза, Алваро Брехнер - режисьорът замина за Мексико.
Мнението беше редактирано от kozunak на 14.03.10 17:00.
14.30 открих колко вкусно нещо е суровата земна ябълка или гулия - не бях яла досега. Опитайте, ако не сте. Много е полезна и е доста диетична. Още едно десертче. Кафе.
Аз също много обичам земни ябълки :) Много са вкусни :)
Много хубави снимки... :) :)
Козуначе, много свежи снимки и ти си не по малко свежа, аз тъкмо се завърнах от един от филмите на София филм Фест - Прешъс, хубва филм, но адски депресиращ, малко се напрегнах с него...
Кажи ми за тези твои яйчица в чашка, че аз си ги обичам по всякакъв начин приготвени, но искам малко разнообразие с тях..
А земна ябълка май не съм консумирала, такъв е сорта ли?
О, и аз гледах Прешъс - да много тъжен, социален филм, но страхотно направен.
Т. нар. “Яйца в чашка” са просто рохки яйца - вариш около минута и половина, махаш горещата вода, не поливаш катов варените със студена, слагаш ги както са си с черупката в един вид чашка специално за рохки яйца (ако нямаш става и ракиена) така яйцето наполовина е в чашата, наполовина вън от нея. Чукваш си горната част на черупката, белиш, и с малка чаена лъжичка си гребеш кремообразния жълтък и белтъка. И папкаш. Аз ги обожавам.
Гулията е кореноплодно - прилича на външен вид на джинджифил, и няма нищо общо с ябълките. Белиш го с белачка за картофи и ако искаш ядеш сурово, но четох чеможе да се задуши с масло и да се сготви на пара. Вкусът е специфичен, малко като репичка, но не толкова силен и лютив. Не мога в момента да намерия нещо сходно за сравнение. Пише че е от семейството на слънчогледа .
ето виж тук
Мнението беше редактирано от kozunak на 14.03.10 18:06.
Козуначе, аз гледах клипчетата от “5 по Рихтер”... Говори си каквото искаш, но аз да отбележа че сияеш!
И гоооре главата ей ;-P Никакви депресии!!!!
П.С. Аз ти бях изчела всички дневници, защото и аз имам да свалям в долната част..пък горната ми е чиста и дори трябва да кача малко! Взаимствах многото повторения за долна част от теб и засега работи (бавно, но сигурно)!
Но всичко е в главата (ти това го знаеш)! Спокойствие, достатъчно сън, хубава храна и тренировка и няколко други цели за “отвличане на вниманието” от тази и сме ток и жици :)))))
ОО това яйце изглежда адски вкусно така, бих го пробвала, ама минута и половина ми се струва много малко за варене...
Мислех си, че обичам да ям всичко, ама снимката на това яйце ме накара да се намръщя и да се сетя, че не обичам рохкави или сурови яйца. Като сополи са ми :sick: . Мама пък ги обича.
Мнението беше редактирано от maria на 14.03.10 18:36.
Мислех си, че обичам да ям всичко, ама снимката на това яйце ме накара да се намръщя и да се сетя, че не обичам рохкави или сурови яйца. Като сополи са ми :sick: . Мама пък ги обича.
Хехе колко различни мнения получи тази снима, аз също не обичам рохки яйца, но определено това ме привлече.. :) Мимииии, къде се изгуби? Сори за спама..
ОО това яйце изглежда адски вкусно така, бих го пробвала, ама минута и половина ми се струва много малко за варене...
толкова - максимум да го оставиш в горещата вода още половин минута да станат 2 мин. Тоест - белтъка трябва да ти е като при варено яйце - бял, мек, а жълтъка трябва да ти е теклав, кремообразен, а не твърд и жълт. Общо взето както и при яйцатга на очи - жълтъкът не става препечен, а се лее в лъжичката като масло. Много е вкусно!
Мнението беше редактирано от kozunak на 14.03.10 19:10.
Козуначе, аз гледах клипчетата от “5 по Рихтер”... Говори си каквото искаш, но аз да отбележа че сияеш!
И гоооре главата ей ;-P Никакви депресии!!!!П.С. Аз ти бях изчела всички дневници, защото и аз имам да свалям в долната част..пък горната ми е чиста и дори трябва да кача малко! Взаимствах многото повторения за долна част от теб и засега работи (бавно, но сигурно)!
Но всичко е в главата (ти това го знаеш)! Спокойствие, достатъчно сън, хубава храна и тренировка и няколко други цели за “отвличане на вниманието” от тази и сме ток и жици :)))))
Мерси за вниманието!Абе ще ми се работата да е Allegro appassionato , ама нещо все е Adagietto triste, като в Малерово произведение... :-P разбираш ме предполагам, прекрасно.
Радвам се, че този метод работи при теб - но там благодарностите са за Митака, който ми прави индивидуалните програми.
Днес във филма “Прешъс” чух една страхотна мисъл, която надали ще я цитирам дословно, но поне ще я интерпретирам: “Има хора, които не виждат светлина в тунела. Защото тунелът е доста дълъг и мрачен. А и защото тези хора носят светлината в себе си”. Много ми хареса - повтарях си я докато се прибирах към вкъщи. Ще се опитвам да намеря по Диогеновски светлината в мен. Явно сиянето е отразена като луна светлина :-))))
Попаднах случайно на тази снимка.
Моника Брант с майка си... Без коментар. Само възхита. Какво ще кажете?
Само възхита. Какво ще кажете?
Ибаси майката :lol: Шегичка, сега отивам да се бъхтя на едно баирче, довечера ще коментирам с повече.