Как да е програмата?

16.03.10
09:36

Здравейте, може ли да ми кажете как да си направя програмата, дали да е по следния начин: всеки ден тренирам различна група мускули или смесено?

Как да задаваме въпроси интелигентно?
Към момента може да ти се отговори само наизуст или от опитен гадател.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.10 09:43.

16.03.10
09:59

Явно не може да се разбере какво искам да Ви кажа. Искам някой да ми каже програмата ми да бъде 1 ден тренирам само гръб 2ри ден ръце 3ти ден крака и т.н. или в 1 ден да ми влизат упражнения и от крака и от ръце напримерно?!

казано от iVan0v на 16.03.10, 09:59:

Явно не може да се разбере какво искам да Ви кажа. Искам някой да ми каже програмата ми да бъде 1 ден тренирам само гръб 2ри ден ръце 3ти ден крака и т.н. или в 1 ден да ми влизат упражнения и от крака и от ръце напримерно?!

Ще ти отговоря, но ти първо ми кажи мачът в събота как завърши. Може би веднага ще попиташ ‘А кой мач?’. Е, в същото недоумение сме и ние - програмата за кой е? Разбира се, ако напишеш малко мерки за теб, как си тренирал досега, може би ще успеем да ти помогнем.
Замислял ли си се, че ако имаше универсална програма, то щеше всички да тренираме по нея и нямаше да има списания за културизъм, този сайт и т.н. :)

16.03.10
10:08

Добре, извинявам се. Ами значи тренирам вече от 1 месец (в момента карам 2ри). 83 кила съм, висок съм 1.88 см. на 16 години съм.

казано от iVan0v на 16.03.10, 10:08:

Добре, извинявам се. Ами значи тренирам вече от 1 месец (в момента карам 2ри). 83 кила съм, висок съм 1.88 см. на 16 години съм.

В такъв случай има още месеци пред теб, в които да тренираш цялото тяло на всяка тренировка, преди да разделиш.
Един ден гръб, друг ден ръце, трети ден гърди и т.н. тренират хората, които вече са изградили рамката. В твоя случай това значи да си сравнително чист поне 90кг. Е, има и много други, които разделят групите в отделни дни, но те тренират от скука, не целят забележими резултати близките години. Може да поразгледаш дневниците в съответната тема.

16.03.10
10:21

Благодаря много за отговора, а можеш ли да ми кажеш след колко месеци тренировки да разделя така програмата си и дали тази по която тренирам е добра?

Тренирам по следния начин: 1ви ден права едно, 2ри ден права друго, 3ти ден почивам, а 4ти ден повтарям това от 1ви и 5ти повтарям това от 2ри.

Програма:

1-ви Ден

1.Изтласкване на щанга от лег 4х12х12х8х8
2.Избутване на дъмбели от наклонен лег 40 гр. 4х10х10х8х8
3.Придърпване на вертикален скрипец отпред 4х10х10х8х8
4.Придърпване на долен скрипец 4х10х10х8х8
5.Клякане с щанга 4х10х10х8х6
6. Бедрено разгъване 4х12х12х10х8
7.Коремни преси от 30 гр. 4х15
8.Сгъване за предмишници с дъмбел 4х8

2-ри Ден

1.Раменни преси 4х10х10х8х8
2.Разтваряне на “Машина за рамо” 4х12х12х10х10
3.Бицепсово сгъване с щанга 4х8
4. Концентрично сгъване 4х8
5.Трицепсово разгъване на горен скрипец 4х8
6. Разгъване на дъмбел зад глава от седеж 4х8
7.Прасци на Клаф машина
8.Повдигане на краката 4х12

Как смяташ, че е?

Поне 2-3 месеца карай цялото тяло, преди да започнеш по горната. Програмата става, може само леко да се пипне, но бързането няма да ти помогне много. Просто има много системи в организма ти, които също трябва да свикнат на натоварването, не всичко е мускул в тялото ти. Отделно правилната техника не се учи за 2 тренировки.
Разбираемо е да си окрилен от бързите резултати в началото, но те са така при всеки начинаещ дори и с много грешна програма. Проблемът идва после, когато разбереш, че бързането само те е забавило.
УСПЕХ!

16.03.10
10:30

Благодаря много, ще продължа с тази програма да тренирам, докато направа 3 месеца тренировки..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1