Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.03.10
12:40

Благодаря :) Аз обичам да готвя и не го приемам като наказание...засега поне :) Днес пък е ред на разчистването на старите и омалели дрехи.
Но преди това тренировки:
1. 1500 м плуване
2. 1300 стъпала нагоре и надолу с темпо разходка. По-скоро тренировка прасци, отколкото кардио.

06.03.10
17:30

Днес 1300 стъпала. Бързичко темпо :)

08.03.10
11:57

Ужасно нещо е зъбобола :( Иде ми да ревна. Вадиха ми нерв сутринта и направо се чувствам като парцал: не ми се яде, не ми се мърда, не ми се празнува. Отивам да си легна и самосъжалявам.
Завлякох се до залата, но само като пипнах лоста и ми прималя. Заради това упражненията бяха със собствено тяло и с доста почивки:
5х70 обратни коремни
5х15 лицвеви опори
5х10 мъртва тяга @40 кг
5х1,5 мин. преден планк
Скромно, но пак толкова като успях ;)

08.03.10
12:55

казано от Anelia на 08.03.10, 11:57:

5х70 обратни коремни
5х15 лицвеви опори
....

Как 5 х 70, бе, Анииии! Аз правя 3 х 10 и съм пред отказ. С каква тежест ги правиш?

И тва с лицевите....не ги мога толкова, особено по 15 в серия, забрави. Евалата.

08.03.10
13:32

Без тежест ги правя. Нямам идея къде да си сложа тежестта... Иначе с удоволствие ще ги правя с тежест, за да не са толкова голяма бройка и да си губя времето. Сега ще разгледам в гугъл какво правят хората :) Едит: не видях кличета никъде с ОБРАТНИ коремни и с тежест.
Голямата бройка на обратните коремни може и да се дължи на това, че подът в залата е много мръсен и ги правя на пейката на гладиатора. Съответно няма къде да си разперя ръцете и са ми отзад. Може би това улеснява нещата.
За лицевите: увеличавах ги постепенно, в началото не можех и 5 да правя. Бях се хванала даже с един сайт (виж тук), където си има програма как да достигнеш до 100 лицеви, но толкова бързо зарязах нещата  :lol:
А, да, още нещо: аз правя кръгови тренировки и не са ми последователно лицевите!

Мнението беше редактирано от Anelia на 08.03.10 13:43.

08.03.10
14:52

Не съм inis, но да кажа :)
Ето това са reverse crunches, за които inis говори. http://www.youtube.com/watch?v=MQM2HDYyreI При тях колкото по-малко тежест ползваш, толкова по-трудни са. Без тежест са най-трудни.

Мнението беше редактирано от adichka на 08.03.10 14:53.

08.03.10
15:26

Аз се хващам за пейката отзад главата, но не се издърпвам с ръце, а гледам само да не ми пречат.

08.03.10
21:04

казано от Anelia на 08.03.10, 15:26:

Аз се хващам за пейката отзад главата, но не се издърпвам с ръце, а гледам само да не ми пречат.

Ами опитай с дъмбел. Аз тъкмо започнах с 5 кг. и края на втората и цялата трета серия ме мъчат. Ще усетиш разлика със сигурност, макар и да се опитваш да не се държиш за пейката. Колкото по-лек дъмбел, толкова по-трудно, както казва Ади.

08.03.10
21:46

А колко време прави лицевите и имаше ли ефект ? : ) Благодаря ти за сайта.

09.03.10
06:11

Момичета, благодаря ви за мненията за коремните. Задължително ще пробвам нещо по-натоварващо.
Иван, правих лицевите едва няколко пъти, но дори само с толкова увеличих бройката си от 5 на 7-8.  :red: Така че ако искаш да увеличиш своята бройка: действай. Сигурна съм, че програмата работи.
Сега пак аз се чудя къде мога да вмъкна програмата за лицевите. Може би в дните само с кардио и хубавото е, че мога и вкъщи да практикувам.
Пия кафе и след малко отивам на плуване ;)

09.03.10
07:51

казано от Ivan на 08.03.10, 21:46:

Благодаря ти за сайта.

x 2
И аз също мерси, ще пробвам и аз, а гледам, че ще излезе програма за 25 набирания, там със сигурност ще се класирам по някое време, да им се не види и набиранията!

09.03.10
08:31

Ехх, набирания набирания. Ха дано и аз направя нещо, па макар и 1-2.
Наплувах се: 1500 м. Започва да не ми идва чак толкова трудно, но все още ще запазя тази схема. само накрая вместо отпускащите 5 дължини бруст направих 3 спринтови кроул и само 2 отпускащи бруст. Бях доволна да видя как плувам наравно с един чичо от съседния коридор кроул, дори и да не си потапях главата :)

10.03.10
09:01

Днес си избрах числата 5 и 8: 5 серии, 5 упражнения, 8 повторения:
5х8 лежанка @30 кг
5х8 гребане с щанга от стоеж @30 кг
5х8 напада на крак @30 кг
5х8 дърпане на верт. скрипец @неизвестни кг
5х8 ренегадско гребане @пудовка 16 кг
След малко малко кардио в снега, ще видим дали качване по баир или качване на стъпала. После дърпане на шейна :)

11.03.10
16:33

Плуване 1500 м. Отне ми по-малко от час :)

12.03.10
13:05

Доста хаотична тренировка се получи днес. Уж тръгнах да правя един комплекс дето кросфитърите го обсъждат за утре, смъкнах си килограмите от 30 на 25, бягането ми не знам колко се оказаха по 2 обиколки на залата (може би над 200 м), накрая приключих за 13 минути и се зачудих защо толкова бързо, а аз съм забравила едни 10 пуш преси и едно бягане  :lol: Освен това някакви батковци дойдоха в салона и ме гледаха странно да правя обръщанията и след това да търча в залата. Както и да е, приключих с това и се преместих в малката заличка, където направих
4х30 обратни коремни без тежест (държах си ръцете една в друга над главата)
4х3 набирания на машина
4х3 горен скрипец
4х15 лицеви
2х10 пуш преси @25 кг

Отказах се от кардиото по стъпалата, че само хабя храна в последно време. Отивам на фризьор и на манджа шопинг :)

Вечеря: 2 салати.
1. салата от: домати, краставици, печени пиперки, лук, сурови гъби, пушен бут, сирене, сварени яйца, маслини, кашкавал, зехтин, магданоз
2. салата от: печени пиперки, извара, сирене, кис. мляко, орехи, чесън, магданоз.

Мнението беше редактирано от Anelia на 12.03.10 17:39.

12.03.10
19:54

Мдаа, наистина е яко да си следиш прогреса, благодарение на дневниците. Вижте сега фокус:
25.04.2008г.

Ходих на фитнес, правих нови упражнения, много ми хареса ренегадското гребане. За дясната ръка имам 5 кг. дъмбел, за лявата: 3,75 (моля, не се смейте  :D )

казано от Anelia на 12.02.10, 10:51:

5х10 ренегадско @пудовки (!!!)

След 2 години, и то с прекъсване ;) И ренегадското все още ми е любимо, нищо че ми се повръща понякога от пудовките  :lol:

Мнението беше редактирано от Anelia на 12.03.10 19:55.

15.03.10
15:10

Е днес се размазах направо. Но, всичко по реда си.
Сутринта 30 мин кардио с колело нагоре по баира, а надолу по леда и снега беше още по-трудно докато се опитвам да си овладявам байка. Все още колелото не е добра идея.

Тренировка:
Burpee + Clean&Jerk;. Ужас, братко мили! 12 мин. @25 кг
След няколко минути лежане в полусвяст, за доразмазване:
3х1 мин. все едно седиш на стол, но столът го няма.
3х2 мин. преден планк
3х12 преси от полулег @25 кг
3х12 bent over row @25 кг

Тренирането с много повторения също си има своето очарование. Имаше чувството “напомпаност”.
После обаче всичко спихна след зъболекаря  :ohh:

16.03.10
16:16

Днес колело около половин час интервали. Нямаше време за плуване.

17.03.10
13:03

The Smokey Bear 21/21 (не преброих правилно и направих 1 повече). Явно тежестта 50% BW не ми беше много голяма и през цялото време си поддържах едно и също темпо. Можех и още дори да направя. Другия път увеличавам тежестта.
3х24 напади @25 кг
3х30 обратни коремни @0кг

17.03.10
13:34

хм...мен това ме смачка....а ти...
браво!

17.03.10
14:25

казано от Anelia на 17.03.10, 13:03:

The Smokey Bear 21/21 (не преброих правилно и направих 1 повече). Явно тежестта 50% BW не ми беше много голяма и през цялото време си поддържах едно и също темпо. Можех и още дори да направя. Другия път увеличавам тежестта.
...

Здрасти, Anelia!

Я пак?!!? За този комплекс ли говорим?

Smokey Bear
Every minute, on the minute for 20 mins (всяка минута и в рамките на минутата в продължение на 20 мин):
* 5 Dead Lift (5 х мъртва тяга)
* 5 Hang Power clean (5 х силово обръщане от стоеж)
* 5 Thruster (5 х тръстър (преден клек + пуш преса))

Barbell or dumbells 45% BW (щанга или дъмбели с общо тегло 45% от лично тегло)

Извини неверието ми, просто мен той ме уби. И не го довърших. Моля те, потвърди, че си го правила едно към едно както е описан и кг на щангата.

17.03.10
16:33

Да, абсолютно така го правих. Все пак моята щанга беше само 25 кг. Мисля, че при по-леките хора това е предимството.

17.03.10
16:36

казано от Anelia на 17.03.10, 16:33:

Да, абсолютно така го правих. Все пак моята щанга беше само 25 кг. Мисля, че при по-леките хора това е предимството.

Както би казал Лазар - предимство, предимство, колко да е предимство?
Поздравления! Впечатлен съм.

17.03.10
16:46

Не мисля, че има нещо за впечатляване. На някои хора едни неща са им по-лесни, на други-други. Мен например ме скапа Burpee+Clean&Jerk;. Направо ме размаза.

Ако на някой му е интересно, днес излезе едно интервю с мен в сайта за планинско колоездене: ЦЪК.

17.03.10
18:11

Браво Нели :) Супер интервю :) Голяма машинка си и ти ;) :) Успех и за напред :)

17.03.10
20:38

Ани, (добре де, може и Нели) много мотивиращо интервю. Евала, малко жени са като теб!

17.03.10
21:03

Голяма си лудетина..За спорта няма граници. Браво и на теб и на семейството ти. Поздрави и пожелания за много спортни победи

18.03.10
07:33

казано от Anelia на 17.03.10, 16:46:

...днес излезе едно интервю с мен в сайта за планинско колоездене: ЦЪК.

Охоо! Шампионка!
Браво! Чудесно интервю!

18.03.10
07:50

Много кефиш :)
Но ти си знаеш :)
Понеже си ни близичко на Варненските лудетини, много ме влече да ти се натресем да ни покажеш някои тайни пътеки в Шуменското плато ;)
Пък ти можеш да си върнеш жеста и да ни засрамиш на Варненска територия като ни сгънеш щангите и пудовките  ;-P

18.03.10
08:28

Олее, толкова ще се радвам да ви разведа из Шуменското плато!!! Трябва само да изсъхне, че е голяма киша и кал в момента. А за неделя се чудя за един бревет около Варна: ЦЪК.
Вие искате ли да врътнем едни 50 км на ваша територия?
Аз съм с маунтин байк, ама мисля, че ще се включа във времето ;)
Тази седмица не бях ходила на плуване и ето днес имах възможност: 1700 м :)

18.03.10
08:52

хм...аз съм мнооого на Вие с колелета...дори нямам колело  :red:
От известно време ми се прокрадват еретични мисли да си купя... но пък...вчера попаднах на един курс за планинско катерене...и ...май това ми се иска повече в момента...

18.03.10
09:13

Ок, тогава поканата за платото остава, само че пеш :)
След малко отивам да качвам стъпалата. 1300 на брой :)

18.03.10
10:07

оффтопик:
Абе имам 1 колега в работата който е колоездач. По това което ми разказва  отностно тренировките му през зимата и лятото останах с впечатлението че тоя спорт трябва да се нарича спорт за мазохисти. Не го казвам в лошия смисъл. Има ли истина? Тренировките са му толкова тежки че ...

Мнението беше редактирано от Fallen на 18.03.10 12:07.

18.03.10
12:38

Мда, има нещо такова с мазохизма и заради това и кросфитът ми допада толкова.  :lol: Обичам да се изцедя  :red: 
От друга страна, колоезденето за мен е силно казано, че тренирам, защото не съм профи и нямам програма. Карам когато ми е кеф, където ми е кеф, както ми е кеф и с когото...Зимата не съм си помисляла да се качвам на велоаргометър заради самата тренировка. За мен си е все едно да се сравнява секс с жена и с кукла или айде за нас, с мъж и вибратор  :lol: 
Твоят колега сигурно е шосейка и при тях тренировките наистина са убийствени, но и те тренират, за да се състезават и печелят на професионално ниво.
Поздрави го за усилията :)

19.03.10
09:01

Тренировки:
А: Power snatch & Push-ups, 20 min, 12 rounds @20 кг
B1: 3х20 swings@kettlebell
B2: 3x20 back extensions (unweighted)
C1: 3x20 deep squat
C2: 3x20 unweighted lunges
D: Bike ride :)

19.03.10
13:38

Ани, адска гордост е да съм родом от града, който даде толкова шампиони на България (в това число си и ти еййй :-)
жалко само, че не ви се отдава нуждната почит много е дразнещ този факт.
за информация ако някой не знае от Шумен освен нашата гордост Ани са и Янко Русев, Златан Ванев, Иван Иванов и т.н. да не се задълбочавам много.
Продължавай да ни радваш и занапред !!!!!!!

20.03.10
17:35

Оу, далеч съм от тези бележити личности, но много благодаря за милите думи  :red:
Днес около 75 км колело. Почти цял ден си отиде, но за никъде не бързахме, дестинацията беше хубав язовир (Фисека) по пътя София-Варна, близо до Търговище. ЦЪК за снимки..
Една весела случка от язовира  :lol: Тръгваме да заобикаляме язовира, за да стигнем на мястото на срещата с наши приятели едно заведение обаче язовирът няма край и решаваме да цепим по шорткът през една нива. До тук добре, но язовирът все още не е свършил и има някакво заблатено място. Аз го виждам, че е тясно и без да се замислям тръгвам да го минавам с колелото. То хубаво е тясно, но не предположих колко е дълбоко.  :lol:  Така цопнах с байка в тази рекичка, голям смях падна. Намокрих си маратонки, чорапи и ръкавици, клинът почти до колене. Но хубаво, че времето не беше замръзващо та не ми беше студено и само си джваках по целия път навръщане.
Днес правих елфически курабийки и свършиха много  хубава работа :)
Изгорях от слънцето...

20.03.10
19:30

Нелка, поздравления - чудесно интервю! И искрящи сини очи... Много ми беше интересно да науча повече неща за теб и колелото. Колко е хубаво човек да открива призвания.И за това никога не е късно. Адмирирам всичко което си постигнала до момента.
И аз много обичам да карам, но съвсем ей така  - тамън днес с един приятел се наговаряхме да открием сезона в Борисовата градина! Голям кеф.

21.03.10
18:35

Охх, времето се стопли, аз хукнах с колелото и с детето. По цял ден по вън и в движение. Дотук добре, всичко е супер, но мисля, че не мога да се възстановявам толкова бързо. Преди съм правила нон-стоп тренировки, понякога двуразови, но не знам дали е толкова добра идея. През зимата почивах през уикенда, а през седмицата правих 3 силови и 2 дни плуване. От време на време 2-3 пъти кардио при силовите, но кратичко за по 20 мин, а не като сега да излизам сутринта и да се прибирам по тъмно.
Ще видим утре кога или дали ще вляза в залата...

Мнението беше редактирано от Anelia на 21.03.10 18:39.

22.03.10
10:28

Мда, има и такива тренировки...размотаване. И все пак:
3х12 лежанка @31 кг
3х12 клек @31 кг
3х12 хориз. скрипец пред гърди
3х12 мъртва тяга @51 кг
400 м ходещи напади за над 20 мин
Нападите предния път ми бяха по-добре като време, но този път определено не гонех време, а просто ми се правеше нещо на слънце извън залата и почивах доста :)
Странно, тази сутрин се събудих подпухнала и с 2 кг по-тежка. Вчера че ядох недобри неща, ядох, ама чак пък от едно ядене... Карай, днес ще се търкалям. И за капак правих много повторения с малко тежести за допълнително издуване. Като ще е гарга, да е рошава ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1