16.03.10
14:17
Чел съм,че мускулите привикват към упражненията след време като в зависимост колко ставно е упражнение се определя след колко време да се смени. Въпроса ми е всички правят лежанка и набирания трябва ли да сменя,защотото ги правя от около 2 месеца и половина може би? Страното е ,че не съм видял някой да тренира гърди без лежанка да кажем. Правилно ли е или е грешка?
няма еднозначен отговор - сам трябва да усетиш кога е време за промяна .... най-често е когато няма прогрес. ако под “лежанка” имаш предвид “изтласкване на щанга от тилен лег” - грешиш - аз много рядко тренирам гърди с щанга - предпочитам дъмбели.
FRANKO каква ти е разликата в тежестите между дънбели и щанга?
Аз имам сила за по-големи дъмбели,ама не мога да си ги кача сам!Тренирам в къщи.
А от леки дъмбели няма смисъл!
Иначе ги чувствам в пъти по-добре.
Мнението беше редактирано от Nike09 на 16.03.10 19:06.
сам си си отговорил - усеща се по-добре. за тежките дъмбели си помагам с краката - сядам на лежанката, слагам ги на бедрата и в момента в който лягам ги изтласквам с краката.
казано от FRANKO1 на 17.03.10, 07:50:
сам си си отговорил - усеща се по-добре. за тежките дъмбели си помагам с краката - сядам на лежанката, слагам ги на бедрата и в момента в който лягам ги изтласквам с краката.
А после пускаш ли ги като ставаш?
Аз у нас съм с плочки ако ги пусна ще стане мазало.
Колко килограма слагаш на щангата и колко са ти дъмбелите?
Искам да вида разликата в килограмите!
nike с дъмбели е по - добре но разнообразието много важно да не оставаш само на дамбели ..
щото с дамбели и при лежанки ги натоварваш по различен начин мускулите ...
а тва кадето питаш за разликата сиг те интересува дали franko дига с дамбели колкото на лежанка .. но при всеки е различно едва ли дига еднакво
килограмите на дъмбелите са по-малко .... май не съм виждал някой да прави с еднакви килограми на лоста и с дъмбели. нормални те си серии с лост правя с 90-100кг, но с дъмбели е 2х 30-35. принципно лега ми е най-слаб в трибоя, но пък и от доста време не съм правил максове на лежанката. за пускането - пускам ги, но в залата има гумени подложки ...