Следобедна закуска

Прескочи до:

17.03.10
14:41

Дайте идеи за следобедна закуска.
Ръфам ядки, но ми писнаха.

Единствения проблем е, че съм на нова работа и нямам хладилник ..... още ....

Протеинови шейкове не вършат работа.
Барове не консумирам.

17.03.10
14:50

сандвич - 2 филии Вита, 100гр пилешко, домат, малко масло - съдържа от порядъка на  25;30;7 и е перфектен за моя режим, а и предполагам би бил и за твоя.

Екструдираните блокчета на Racio (Racio products - Square cakes).
Има ги в Billa, Kaufland, Хит (мисля, че и в Пикадили). Вкусът на оризовите напомня много на пуканки. :lol:

17.03.10
15:22

@Giovane - ‘ляб не ръфам, файда от него няма.

Кольо, ще ги погледна.

Споделяйте, не се срамувайте :)

Мнението беше редактирано от emzo на 17.03.10 15:22.

17.03.10
17:38

Аз обичам да си правя, омлетче 3-яйца, 80-100гр извара.. 4-5 супени лъжици фини овесени ядки. БЪРКАМ ЯКО! Мятам го на тефлоновия тиган без мазнина и става като питка. Доста е крехка затова я режа на 2 или 4 пърчета и така ги обръщам да се опекат от двете страни. Получава се много приятна крехка повърхност която намазвам с мааалко мед малко след като истине (1 с.л.- само за вкус и “емайл” :D ) .. и става ММмммМмммМм :)

Мисля че не е проблем да си го направиш и да си го занесеш в кутия на работа. :)

Мнението беше редактирано от Draken на 17.03.10 17:38.

17.03.10
18:50

следобедна закуска .... я изяш една поничка и не се тюхкай много много :)
Шегувам се .... направи си един санддвич с масалце , едно листо от маруля , маслини , краставички и малко горчица .

17.03.10
20:39

казано от Liliana89 на 17.03.10, 18:50:

следобедна закуска .... я изяш една поничка и не се тюхкай много много :)
Шегувам се .... направи си един санддвич с масалце , едно листо от маруля , маслини , краставички и малко горчица .

И-и-и, къде точно е яденето в този сандвич? :)

казано от Петко К на 17.03.10, 20:39:

И-и-и, къде точно е яденето в този сандвич? :)

Във филийката, разбира се... нищо не разбираш пък! :lol:

18.03.10
05:36

Е стига деееее ..... :( :( Аз понякога ям такъв сандвич и пак си ме нахранва добре . Пък и нали на него му трябва нещо за залъгване до вечеря .... не е ли достатъчно ?

казано от Liliana89 на 18.03.10, 05:36:

...нали на него му трябва нещо за залъгване до вечеря .... не е ли достатъчно ?

Е, не говорим за отбиване на номера и залъгване на глада.
По-скоро се търси подходяща храна, а не компромис.

18.03.10
06:45

А кофичка кисело мляко с плод не става ли?

казано от Stelda на 18.03.10, 06:45:

А кофичка кисело мляко с плод не става ли?

В моите очи - става, но не е достатъчно.
От една страна emzo търси алтернатива на овесените ядки, а плодовете не са такава. От друга страна - да, плодът не е лоша идея, но има доста по-удачни варианти според мен. Би било по-добре, ако присъства и сложен въглехидрат, т.е. кисело мляко + плод + сложен въглехидрат. В крайна сметка зависи и как е разположено това ядене спрямо тренировката (преди нея, след нея) и какви са целите на хранителния режим като цяло.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.03.10 06:56.

18.03.10
06:59

Около час и половина преди тренировка и баш трябва да си е хранене, не залъгалка :)

18.03.10
08:13

И на мен ми е писнало да влача на работа варени яйца, месо, кашкавали, сирена и т.н. Всеки ден едно и също... Това за омлета с овес и извара не е лоша идея, само дето ще ми отнеме малко повече време да го приготвя вечер. Ако имате други предложения за “храна в кутия”, която да се приготвя бързо и лесно, да е вкусна и да се носи на работа, споделете (ставам нахален май, знам че няма пълно щастие ама все пак ;) ).

P.S. И аз тренирам след работа през седмицата, така че следобедното хранене ми е предтренировъчното и трябва да е съобразено.

Мнението беше редактирано от racing на 18.03.10 08:18.

Много съм го мислил, но ограниченията са доста и трудни за заобикаляне. От една страна храната трябва да е възможно най-малко взискателна към условията на съхранение, от друга - да се приготвя бързо. Идват топлите сезони, без хладилник става по-сложно. Овесът отговаря на всички условия, но омръзва, определено. Към този момент (и от доста време насам) следобедната ми закуска е 1 кисело мляко (500 g), в което добавям овесени ядки, овесени трици и пшеничен зародиш (в съотношение 3:1:1). За мен също тя е предтренировъчно хранене. В интерес на истината триците ги добавих преди седмица, защото закуската нещо ми “олекна”. Така (за сега) ми е по-добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.03.10 11:25.

18.03.10
09:40

казано от racing на 18.03.10, 08:13:

.... Това за омлета с овес и извара не е лоша идея, само дето ще ми отнеме малко повече време да го приготвя вечер. ...

Как бе!! Цялата работа става за 2 минути бъркане максимум+5 мин на тефлоновия тиган (на газов котлон обаче, а ако е обикновенн ще трябва да почакаш да загрее .. това е!).
Наистина го препоръчвам. Страшна вкусотия е. И като грамаж, и като хранителни стойности. И е много лека храна. Не те надува или каквото и да е било..

18.03.10
09:59

Да, но да я приготвя в 8 и да ям в 16.30-17.00 ..........
До месец ще има хладилник.

18.03.10
12:25

emzo погледни рецептите на Кольо и Анелия за курабийките предполагам ще ти свършат работа.

20.03.10
21:04

emzo, ще ти кажа една рецепта която става за 1 мин. и е доволно идеална за следобедите

Взимаш една порцеланова чаша доза протеин изсипваш вътре в нея + чукваш 2 яйца и започваш да бъркаш (може и с едно яйце) + доливаш малко вода от чешмата ако е много гъсто - гледаш да не стане много рядко. Слагаш в микровълновата за 1 мин и после се получава идеално cookie :) Изкарваш чашата обръщаш я в една чиния , чакаш малко да поистине и си ти.... Идеална протеинова следобедна закуска. А бе май имаше някаде клип за това аз от там го видях и го пробвах няколко пъти , не е зле.

Ето го клипа, аз не ползвах фъстъчено масло, но да ти кажа утре ще пробвам

Мнението беше редактирано от Blahzay на 20.03.10 21:05.

AN

20.03.10
23:30

Май най-добре тичай до съседния магазин и си вземи готова пуржола с ориз и не го мисли толкова:)

21.03.10
09:02

Ауууу от тоя клип как ми се прияде ......... потекоха ми лигите...

21.03.10
11:49

Sweet, преди малко хапнах и няма място, следобед ще го пробвам.

21.03.10
14:49

браунито е готино и доста засищащо ;)

21.03.10
16:55

Blahzay, май с тази рецепта реши проблема на доста хора, включително и моя, благодаря за което. ;)

21.03.10
17:23

1 яйце, 1 scoop шоколадов протеин.
Ама стои доста гумено.На вкус не е много сладко, може би иска повече протеин.
За гумата - може би мазнина......

п.с. вместо фъстъчено масло, може да се използва и сусамов тахан

Мнението беше редактирано от emzo на 21.03.10 17:24.

Хммм... а вечно подозрителният въпрос за термичната обработка на суроватъчния протеин?

21.03.10
17:53

Не разваляй момента.
И мен силно ме интересува това :)

казано от emzo на 21.03.10, 17:53:

Не разваляй момента.
И мен силно ме интересува това :)

Anelia беше дала линк към статия по въпроса (продължавам да го търся, но не помня в коя тема беше!).

P.S. Намерих! Тук и тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.10 18:18.

21.03.10
19:25

Радвам се, че съм помогнал. Да може би се губи известно количество белтък, но доза протеин + 2 яйца - да се губи , колко да се губи? :)
emzo, да стават малко гумени,но ако добавиш съвсем малко ягодово сладко отгоре става хмммм, а за вкуса зависи от протеина. Правил съм с MYofusion - повърня, но сега със Syntha ванилия е хмммм.
Не е най-доброто, но хей това е решение, когато нямаш време за следобедна закуска. Естесвено не за всеки ден, но е решение до някъде.

Понякога когато съм на работа и нямам време следобед, супер си влизат 3 от тези cookies :) Не може да искаме хем полезно, хем вкусно :)

Мнението беше редактирано от Blahzay на 21.03.10 19:25.

22.03.10
15:30

До тук само офертата на Кольо Пияндето е вариант.
Недостатък при нея, е това че като изям 2 и съм надут вече, а калорийната им стойност е много ниска.

@Blahzay - направих рецептата пак сутринта и в 16,40 се оказа, че не е годно за консумиране, беше се втвърдило.
Иначе като съм си у нас ще си го правя, мерси още веднъж.

п.с. много идейно се надига от чашата в микровълновата :)))

22.03.10
19:48

Палачинки с повечко яйца и по-малко брашно, по възможност не бяло. Варианти за пълнеж-много

27.03.10
06:33

Пробвах пак кексчето, като добавих какао и малко зехтин.
Обаче пак стои гумено.

Иначе пък засища и доста дъвчене пада :)

ПФФ кви са тия следобедни закуски,простотии,кексчета,вафлички,.На мен както ми е обяда ,подобна ми е и следобедната закуска.
Рецептата обаче ме кефи :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.03.10 08:56.

27.03.10
12:10

казано от emzo на 21.03.10, 17:23:

1 яйце, 1 scoop шоколадов протеин.
Ама стои доста гумено.На вкус не е много сладко, може би иска повече протеин.
За гумата - може би мазнина......

п.с. вместо фъстъчено масло, може да се използва и сусамов тахан

Ах майкрософската мишка :) единствената ми мишка която успях да  прее..цакам...
Тост с две пълнозърнести филий, кашкавал, пилешко и кисело мляко ... Е това е моят обяд

GR

27.03.10
12:18

казано от Blahzay на 20.03.10, 21:04:

emzo, ще ти кажа една рецепта която става за 1 мин. и е доволно идеална за следобедите

Взимаш една порцеланова чаша доза протеин изсипваш вътре в нея + чукваш 2 яйца и започваш да бъркаш (може и с едно яйце) + доливаш малко вода от чешмата ако е много гъсто - гледаш да не стане много рядко. Слагаш в микровълновата за 1 мин и после се получава идеално cookie :) Изкарваш чашата обръщаш я в една чиния , чакаш малко да поистине и си ти.... Идеална протеинова следобедна закуска. А бе май имаше някаде клип за това аз от там го видях и го пробвах няколко пъти , не е зле.

Тази рецепта определено ме изкефи, но ми е интересно като като хапна това нешо и след 1 час трябва ли да пия отново протеина ми преди тренировта и относо след тренировка или отпада едното взимане? Дано съм го обеснил разбираемо :)

27.03.10
16:56

Днеска го пробвах това :) С Scivation Whey Ванилия, с.л. фастъчено масло натурално, 2 айца :)
Става :)

30.03.10
19:34

казано от GRENLOULD на 27.03.10, 12:18:

казано от Blahzay на 20.03.10, 21:04:

Тази рецепта определено ме изкефи, но ми е интересно като като хапна това нешо и след 1 час трябва ли да пия отново протеина ми преди тренировта и относо след тренировка или отпада едното взимане? Дано съм го обеснил разбираемо :)

Баси голямо ровене и търсене падна докато намеря пак тази тема, мога ли да помня къде съм писал и къде не? Дано скоро време направят нещо по въпроса модератори/администратори.

Това е следобедна закуска, замества вземане на протеин м/у яденията.Час след това можеш да си направиш главно ядене. Преди тренировка протеин не ти трябва, а сложни въглехидрати. Протеина след тренировка.

30.03.10
22:25

казано от Blahzay на 30.03.10, 19:34:

Преди тренировка протеин не ти трябва, а сложни въглехидрати. Протеина след тренировка.

кажи ми,че си се объркал при писането ...

31.03.10
07:39

От това, което съм чувал/чел из форума и на разни други места, оптималният вариянт за предтренировъчно хранене е сложни въглехидрати + комбинация от протеин от различни източници. Опитвам се да го следвам този принцип, до колкото ми го позволява ежедневието и мисля че наистина се усеща разлика по време на тренировка.

Ей сега пробвах и аз кексчето,направих го както на клипа + малко мед,защото протеина ми е неовкусен и стана добре,при мен стана по-скоро сухо отколкото гумено :)

12.04.10
08:59

И аз го приготвих вчера с ОН с вкус на банан, като прибавих 1 с.л. мед - стана чудно =))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1