Въпрос за долна част на гърди

17.06.08
19:11

Ще ми кажете ли какви упражнения да правя за да ми се стегне долната част на гърдите? Говоря за упражнения извън зала.
Благодаря

17.06.08
19:19

ами прави лицеви опори под различен наклон...примерно за долната част на гърдите можеш да си качиш краката на леглото ,ръцете да са ти на пода и правиш лицевите.Или обратното краката да са ти долу а ръцете на някой стол или на легло ... :)

BU

17.06.08
19:21

Ако краката ти са на леглото прехвърлящ на горната част на гърдите. :)

BU

17.06.08
20:18

Кофички!

18.06.08
07:11

кофички с лек наклон напред и пускаш максимално до долу. може да не заключваш в горно положение

18.06.08
08:48

Правя кофички, обаче усещам, че ми се натоварва само горната част. И значи да правя лицеви опори с краката на легло например така ли ?

18.06.08
09:07

казано от chaika на 18.06.08, 08:48:

Правя кофички, обаче усещам, че ми се натоварва само горната част. И значи да правя лицеви опори с краката на легло например така ли ?

Ако качваш краката на леглото, акцента пада на горните гърди. За долната част са кофите. Ако се научиш да ги изпълняваш правилно, ще товариш долната част.

23.06.08
14:24

на мен не ми трябва да си пълня долната част - имам си доста
даже ми трябва да си напълня горната(приемам предложения)
идеята ми е, че там където ми е зърното не ми е стегнато - трябва ми упражнение за да стегна тази част

Мнението беше редактирано от chaika на 23.06.08 14:24.

PR

23.06.08
15:35

Нормални лицеви опори с широко разположение на ръцете трябва да ти свършат работа, ама не пречи да правиш и под различен наклон.  Но не мога да ти кажа колко бързо ще постигнеш някакъв ефект без тежести.

23.06.08
17:01

аз не мога да разбера не ви ли е по-лесно да отидете до някоя зала.В момента залите са толкова много че почти със сиг ще има зала в близост до вас .Пък и много по-бърз и стойностен резултат ще постигнеш така....

24.06.08
21:03

А за същия проблем,нещо в зала да препоръчате :?

TI

25.06.08
11:49

И в зала и извън нея най-добри са кофичките. Иначе в зала може и щанга/дъмбели от обратен лег.

Флайс с дъмбели от обратен лег.

казано от Георги Гайдов на 25.06.08, 11:56:

Става въпрос за извън зала :)
Аз лично подкрепям кофичките.

казано от MI5 на 25.06.08, 16:39:

казано от Георги Гайдов на 25.06.08, 11:56:

Става въпрос за извън зала :)
Аз лично подкрепям кофичките.

->

казано от ReDeviL на 24.06.08, 21:03:

А за същия проблем,нещо в зала да препоръчате :?

Гледай внимателно.

25.06.08
22:45

Кофичките са супер за долна част. Особено ако са малко по широка успоредка, ама не суперширока де. Иначе пробвай да си намериш дето се търкаля. Продават се подобни ролки с дръжки. Заемаш колянна опора и се пускаш по ролките напред. Те това е трепач, ма внимавай с кръса. В зала можеш да пробваш и Пулоувър и Кросоувър, като при последното събираш ръцете надолу пред таза, а не надолу и напред пред гърдите. Ако си добре с кръвното можеш спокойно да пробваш и Флаис И Бенч с обратен наклон.

26.06.08
17:13

забелязал съм, че хората които тренират само на лостове имат много големи и обемни гърди, не мога да си го обясня но е факт.

Мнението беше редактирано от ognem на 26.06.08 17:13.

09.07.08
13:49

казано от project_lyte на 23.06.08, 15:35:

Нормални лицеви опори с широко разположение на ръцете трябва да ти свършат работа, ама не пречи да правиш и под различен наклон.  Но не мога да ти кажа колко бързо ще постигнеш някакъв ефект без тежести.

Не ! Лицевите опори са нещото което най-често и най-много съм правил, точно зоната около зърното НЕ стяга, много по-сериозния акцент пада над зърното - средна външна част. Често правене на лицеви опори много разширява гърдите, но НЕ стяга добре долната част.

В смисъл мускула си е свързан - хваща се по малко, но определено не е това решението ти.
Имам подобен проблем, и съм експериментирал в зала и извън зала.
Има един уред ( в зала), който много помага. Не знам как се казва, затова ще го опиша.

Сядаш, наклона е нещо средно между полулег и 90*, и с ръцете буташ, като дръжките които буташ са закачени с въжета. Поне в Спартак (Хасково) има няколко вида хвата на този уред, и един от тях( най-широкия и най-ниския) помага наистина много, особено ако ги правиш бързо и по повечко, ако има и някой да ти помага, това ти е решението.

Колкото до кофите - поне при мен акцента на упражнението е доната вътрешна част на гърдите - и доста по-малко върху външната и проблемната за него и мене област.

Мнението беше редактирано от NetGh0st на 09.07.08 13:52.

18.03.10
14:12

Работя в домашни условия. За горна част на гърдите си слагам тялото да ми е облегнато на горе на лежанката и дигам щангада под прадичката. За средна част си лягам нормално на лежанката и си дигам на средата на гърдите. А какво да правя за долна част незнам. Некой има ли идеа какво упражнение да правя за да постигна добър ефект?

Мнението беше редактирано от kashalota на 18.03.10 14:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1