17.06.08
19:11
Ще ми кажете ли какви упражнения да правя за да ми се стегне долната част на гърдите? Говоря за упражнения извън зала.
Благодаря
ами прави лицеви опори под различен наклон...примерно за долната част на гърдите можеш да си качиш краката на леглото ,ръцете да са ти на пода и правиш лицевите.Или обратното краката да са ти долу а ръцете на някой стол или на легло ... :)
17.06.08
19:21
Ако краката ти са на леглото прехвърлящ на горната част на гърдите. :)
17.06.08
20:18
Кофички!
кофички с лек наклон напред и пускаш максимално до долу. може да не заключваш в горно положение
Правя кофички, обаче усещам, че ми се натоварва само горната част. И значи да правя лицеви опори с краката на легло например така ли ?
казано от chaika на 18.06.08, 08:48:
Правя кофички, обаче усещам, че ми се натоварва само горната част. И значи да правя лицеви опори с краката на легло например така ли ?
Ако качваш краката на леглото, акцента пада на горните гърди. За долната част са кофите. Ако се научиш да ги изпълняваш правилно, ще товариш долната част.
на мен не ми трябва да си пълня долната част - имам си доста
даже ми трябва да си напълня горната(приемам предложения)
идеята ми е, че там където ми е зърното не ми е стегнато - трябва ми упражнение за да стегна тази част
Мнението беше редактирано от chaika на 23.06.08 14:24.
23.06.08
15:35
Нормални лицеви опори с широко разположение на ръцете трябва да ти свършат работа, ама не пречи да правиш и под различен наклон. Но не мога да ти кажа колко бързо ще постигнеш някакъв ефект без тежести.
аз не мога да разбера не ви ли е по-лесно да отидете до някоя зала.В момента залите са толкова много че почти със сиг ще има зала в близост до вас .Пък и много по-бърз и стойностен резултат ще постигнеш така....
25.06.08
11:49
И в зала и извън нея най-добри са кофичките. Иначе в зала може и щанга/дъмбели от обратен лег.
25.06.08
11:56
Флайс с дъмбели от обратен лег.
25.06.08
16:39
казано от Георги Гайдов на 25.06.08, 11:56:
Става въпрос за извън зала :)
Аз лично подкрепям кофичките.
25.06.08
17:12
казано от MI5 на 25.06.08, 16:39:
казано от Георги Гайдов на 25.06.08, 11:56:
Става въпрос за извън зала :)
Аз лично подкрепям кофичките.
->
казано от ReDeviL на 24.06.08, 21:03:
А за същия проблем,нещо в зала да препоръчате :?
Гледай внимателно.
Кофичките са супер за долна част. Особено ако са малко по широка успоредка, ама не суперширока де. Иначе пробвай да си намериш дето се търкаля. Продават се подобни ролки с дръжки. Заемаш колянна опора и се пускаш по ролките напред. Те това е трепач, ма внимавай с кръса. В зала можеш да пробваш и Пулоувър и Кросоувър, като при последното събираш ръцете надолу пред таза, а не надолу и напред пред гърдите. Ако си добре с кръвното можеш спокойно да пробваш и Флаис И Бенч с обратен наклон.
забелязал съм, че хората които тренират само на лостове имат много големи и обемни гърди, не мога да си го обясня но е факт.
Мнението беше редактирано от ognem на 26.06.08 17:13.
казано от project_lyte на 23.06.08, 15:35:
Нормални лицеви опори с широко разположение на ръцете трябва да ти свършат работа, ама не пречи да правиш и под различен наклон. Но не мога да ти кажа колко бързо ще постигнеш някакъв ефект без тежести.
Не ! Лицевите опори са нещото което най-често и най-много съм правил, точно зоната около зърното НЕ стяга, много по-сериозния акцент пада над зърното - средна външна част. Често правене на лицеви опори много разширява гърдите, но НЕ стяга добре долната част.
В смисъл мускула си е свързан - хваща се по малко, но определено не е това решението ти.
Имам подобен проблем, и съм експериментирал в зала и извън зала.
Има един уред ( в зала), който много помага. Не знам как се казва, затова ще го опиша.
Сядаш, наклона е нещо средно между полулег и 90*, и с ръцете буташ, като дръжките които буташ са закачени с въжета. Поне в Спартак (Хасково) има няколко вида хвата на този уред, и един от тях( най-широкия и най-ниския) помага наистина много, особено ако ги правиш бързо и по повечко, ако има и някой да ти помага, това ти е решението.
Колкото до кофите - поне при мен акцента на упражнението е доната вътрешна част на гърдите - и доста по-малко върху външната и проблемната за него и мене област.
Мнението беше редактирано от NetGh0st на 09.07.08 13:52.
Работя в домашни условия. За горна част на гърдите си слагам тялото да ми е облегнато на горе на лежанката и дигам щангада под прадичката. За средна част си лягам нормално на лежанката и си дигам на средата на гърдите. А какво да правя за долна част незнам. Некой има ли идеа какво упражнение да правя за да постигна добър ефект?
Мнението беше редактирано от kashalota на 18.03.10 14:13.