19.03.10
19:10
Искам да попитам хубаво ли е да се прави всеки път когато се тренира бицепс за последно упражнение да се прави “21” значи аз си го правя всеки път, но днес ми казаха, че трябвало да се прави само веднъж два пъти в месеца понеже спирал разтежа.Вярно ли е това твърдение.
Поздрави!
19.03.10
19:55
Дрън, дрън.
Просто си изгърмяваш набързо патроните. Такива техники са за много напреднали. Примерно, като почнеш да гониш 50 см ръка и мускулите вече трудно растат, тогава включваш подобни приоми за шокиране на мускулите.
казано от Петко К на 19.03.10, 20:08:
Просто си изгърмяваш набързо патроните. Такива техники са за много напреднали. Примерно, като почнеш да гониш 50 см ръка и мускулите вече трудно растат, тогава включваш подобни приоми за шокиране на мускулите.
Далеч сам от размера на 50 см ръка следователно ме посъветваш да не го правя така ли макар че много добре ми се напомпва от него :(
25.03.10
08:40
прави го естествено аз 50 ръка в близките 5 години сигурно няма да имам а упражнението ми харесва и добре влиза хич да не е :)..а 21 е добре да го правиш както са ти казали по 1-2 пъти в месеца да стресираш бицепса..
Това не е упражнение, а е метод. Аз съм го използвал в продулжение на около 2 години (но не постоянно). Изводи, които си направих:
1.Методът предизвиква голямо напомпване и има растеж.
2.За да се извлича ползи от “21”, според мен не трябва да се прави толкова дълго, колкото аз го правих първата 1 година - аз го правих във всяка тренировка за бицепс, веднъж седмично. Следващата година го правих през 3 месеца - тогава усетих по-голямо въздействие.
3.В крайна сметка го причислявам към методите за разбиване на застой.
Относно това, че спирал растежа...не е вярно. Правилно казано би било, че не може да се разчита само и винаги на него, защото от определен момент нататък не носи дивиденти. :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.10 10:58.
Не не разчитам само на него разбира се оставям го за последно упражнение в тренировката за бицепс и все пак благодаря ви че бяхте активни в темата ще направя така една тренировка за бицепс ще го правя, следващата не и така
Поздрави
Здравейте, искам да ви попитам следното нещо: от 1-2-3 месеца (не знам точно) в бицепс-трицепс тренировката ми правя всеки път различни упражнения (да кажем днес правя: сгъване с прав лост от стоеж, скотво с лост и концентрично, другата едмица правя сгъване на скрипец, от полулег и чуково, следващата седмица права сгъване от седеж, скотово с дъмбел и някое друго.... next скотово с лост, полулег и чуково и т.н., така е и с трицепса). Мисълта ми е следната: дали да почна да си правя ЕДНИ и същи упражнения всяка седмица в продължение на месец-месец и половина (докато не ми върши работа вече)? Да речем сгъване с прав лост от стоеж, скотово с прав лост и концентрично или нещо подобно, няма значение стига упр. да са едни и същи ( и за трицепс ест.)?
Няма значение. Ако искаш си разнообразявай, но дори при това положение пак не прави каквито упражнения ти хрумнат, ами прави само тези, които усещаш добре в мускулите и тези, които знаеш (ако си го установил вече), че работят за теб.